Tip dana košarka: Partizan – Makabi Tel Aviv: Vrlo bitan meč i potencijalna prekretnica za Partizan!

Ekipa Partizana će u okviru 21. kola Evrolige u prepunoj Štark Areni dočekati Makabi iz Tel Aviva. Tim Željka Obradovića je u evidentnoj krizi i biće veoma bitno maksimalno fokusirano ući u ovaj meč i trijumfovati protiv kvalitetne ekipe Makabija. Meč je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Partizan: Navijači dodatni motiv!

Čudnu utakmicu je odigrao Partizan u Istanbulu protiv Fenerbahčea u prethodnom kolu Evrolige. Lošu, ali prije svega čudnu. Jer je spektakularno krenula crno-bijela četa, bila na ivici da slomi otpor turskog giganta, a onda stala na osam minnuta u drugom poluvremenu što je bilo i više nego dovoljno da tim Šarunasa Jasikevičijusa napravi ogromnu seriju i na kraju ubjedljivo slavi i tako potpiše 10. ovosezonski poraz klubu iz Humske posle 20 kola Evrolige.
Prvih 11 minuta utakmice je bilo za čistu desetku. Partizan je igrao lepršavo, pogađao u serijama zahvaljujući Brunu Kaboklu i Kevinu Panteru. Publika je u tim momentima bila tiha, a igrači Fenerbahčea u čudu jer ništa nisu mogli da odbrane pa je na semaforu na početku druge dionice stajalo 19:36. Sve je nagovještavalo da će klub iz Humske odigrati jednu od boljih utakmica ove sezone i upisati vrlo bitnu pobjedu kojom će ponovo krenuti da se penje na tabeli. Desilo se međutim potpuno suprotno.
Fenerbahče je počeo da se budi, a Partizan da pada. Sama ta činjenica i nije za neku kirtiku ili veliku analizu, jednostavno takve stvari se dešavaju u košarci na svakoj utakmici. Neki tim uđe u seriju, smanji zaostatak što je Fenerbahče uspio na poluvremenu kada je bilo 48:43 za crno-bijele. Međutim ono što je uslijedilo je definitivno za analizu i kritiku.
Partizan je bio u igri sve do 3:47 do kraja trečeg kvartala kada je Pi Džej Doužer pogodio šut sa poludistance da održi prednost šampiona ABA lige (58:60). Posle tog koša uslijedio je Partizanov prekid filma u trajanju od osam minuta kada je prosuto apsolutno sve što je urađeno do tada.
Kratka analiza trenera Partizana idealno opisuje izdanje Kevina Pantera i Bruna Kabokla. Obojica su spektakularno krenula meč. Kaboklo je u prvih pet minuta imao 11 poena kada je ubacio tri trojke iz isto toliko pokušaja, a pogodio je i dva slobodna bacanja. Na kraju je meč okončao sa 13 poena, a očigledno je bilo da su ga rani faulovi u potpunosti isjekli i izbacili iz meča. Panter je sa druge strane dominirao sa 15 poena u prvom poluvremenu. Skoro da sve što je šutnuo je pogodio, ali u nastavku je ubacio još samo tri poena i većinu svojih šuteva je promašio.
Sada već skoro svaki meč za ekipu trenera Obradovića postaje kao malo finale za što bolje mjesto na tabeli. U ovom momentu Partizan je 10. na tabeli, a situacija može da se popravi već večeras kada klub iz Humske bude dočekao Makabi u Štark Areni.

Makabi Tel Aviv: Veoma kompaktan tim!

Drugo evroligaško domaćinstvo u 2024. godini i druga pobjeda za Makabi u prethodnom kolu Evrolige. Tim iz Tel Aviva je posle, Monaka i Virtus ispratio pognute glave iz Beograda (95:78) i potvrdio da se u srpskoj prestonici sve više osjeća kao kod kuće. Novi trijumf u dvorani Aleksandar Nikolić ujedno je iz perspektive izraelske ekipe predstavljao sjajnu uvertiru u utakmicu sa Partizanom koja je zakazana za večeras od 20 časova i 30 minuta.
Savladavši tim iz Bolonje koji ove sezone igra vrlo dobro, Makabi je stigao do pete pobjede u šest poslednjih utakmica kao nominalni domaćin. Iako bez publike i daleko od Tel Aviva košarkaši Odeda Kataša uspostavili su kontinuitet u Pioniru te je posle Albe, Efesa, Baskonije i Monaka pao i Virtus.
Iako je italijanski klub odlično otvorio susret i do sredine druge dionice stekao devet poena prednosti, razigrani košarkaši Makabija u nastavku su režirali preokret, te su stigli do rutinske i ubjedljive pobjede.
Na putu do 12. ovosezonskog trijumfa klub iz Tel Aviva nije uspio da zaustavi ni vrlo inspirisani Marko Belineli koji je upisao 24 poena uz čak sedam postignutih trojki. Raspoloženi Italijan konkretnu podršku je imao praktično samo u Isaiji Kodinieu koji je upisao 13 poena, dok je Šengelija sa devet poena završio susret sa učinkom znatno ispod ovosezonskog prosijeka (15,6).
Istovremeno, na drugoj strani su uz najefikasnijeg Vejda Boldvina sa 22 poena, vrlo dobro veče imali Dibartolomeo sa 16 i Kolson sa 14, dok su uz dvocifren učinak utakmicu završili i Sorkin (13 poena) i Braun (12).
Sa skorom od 12 pobjeda i 8 poraza nalaze se na 6. mjestu na tabeli, a prethodne sezone su poraženi od Partizana u Beogradu rezultatom 96:88. Na gostujućim terenima ove sezone su upisali 4 trijumfa i isti broj poraza, a na poslednjem gostovanju su doživjeli brodolom protiv Fenerbahčea rezultatom 109:74, pa će sigurno dodatno motivisani ući u ovaj meč.

Naš prijedlog:

Partizan kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na pobjedu domaćina je 1.50. Trijumf gostiju se plaća kvotom 2.65 u SuperBet kladionici.

Mišljenja smo da nas očekuje meč sa velikim brojem poena, pošto obje ekipe imaju odlične šutere i napadače, a kvota na igru UP+ (granica 168.5) po kvoti 1.70 u SuperBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će Partizan sve svoje raspoložive snage usmjeriti ka pobjedi, te da će uz pomoć domaćih navijača doći do nje, kvota na domaćina je 1.55, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ (granica 168.5) po kvoti 2.75 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.