MEČ DANA: Monca – Inter: Neroazuri jure prvu gostujuću pobedu u 2024. godini!

Ekipa Monce će u okviru 20. kola Serije A dočekati prvoplasirani Inter. Domaći tim igra veoma dobro na svom stadionu i sigurno je da Neroazuri neće imati lak zadatak na ovom gostovanju. Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Monca: Samo 2 poraza na domaćem terenu!

Bila je Monca u krizi u poslednja dva mjeseca i ostvarila samo dvije pobjede u ligi, ali je u prethodnom kolu naišla na tim sličnog kvaliteta koji je u još većoj krizi. Frozinone je dočekao tim iz Lombadrije i upisao peti prvenstveni poraz na poslednjih šest mečeva u Seriji A, konačni rezultat je bio 2:3. Prvi put ove sezone na stadionu Benito Stirpe su se začuli zvižduci za trenera Euzebija Di Frančeska koji je u prvom dijelu sezone od Frozinonea napravio jedno od prijatnijih iznenađenja.
Portugalski napadač Dani Mota je odigrao partiju sezone i golom i asistencijom u prvom poluvremenu ubio nade žuto-plavih. Momak rođen u Luksemburgu je bio u krizi od početka sezone, prvi put zatresao mrežu tek u 15. kolu, progutao kritike i danas najavio povratak u formu zajedno sa ostatkom ekipe.
Prvi gol je dao posle 18. minutu na asitenciju Moncinog bisera Andree Kolpanija, a potom je u finišu poluvremena spojio sa golom još jednog talentovanog momka Valentina Karbonija. Frozinone nije uspio da se oporavi od takvog udarca.
Mjenjao je Di Frančesko na poluvremenu ali kada je Matijas Soule posle 10 minuta igre u drugom dijelu pogodio sopstvenu mrežu, sve je bilo gotovo. Uspio je Arui da vrati nadu domaćima, Soule da je rasplamsala golom iz penala ali Monca je zadržala prisebnost i vođstvo do kraja.
Nakon 19 odigranih kola ekipa Monce se nalazi 11. mjestu sa 25 osvojenih bodova, a pobjeda u poslednjem kolu je bila njihova 6. u novoj sezoni. Na 9 utakmica odigranih na domaćem terenu, protiv njih su slavili samo Juventus i Frozinone. Jedinu utakmicu koju su odigrali na svom stadionu protiv Intera prije nešto više od godinu dana, nisu izgubili jer je tada bilo 2:2.

Inter: Sačuvati prvu poziciju!

Nije se Inter mnogo proslavio na prethodnom gostovanju i sigurno je da im ni na ovom neće biti lako da ostvare novi trijumf i sačuvaju 2 boda prednosti u odnosu na Juventus.
Možda je Đenova tim iz donjeg dijela tabele, ali niko se na stadionu Luiđi Feraris osim Fiorentine, nije naigrao fudbala ove sezone. Nije ni lider na tabeli i prvi favorit za trofej Inter odnio cio plijen sa sjeverozapada Italije. Povela je ekipa Simonea Inzagija zahvaljujući prvencu Marka Arnautovića, ali je iz prvog lica vidjela zašto bi Radu Dragušin mogao da bude hit zimskog prelaznog roka. Vinuo se rumunski štoper u nebesa u sedmom minutu nadokande prvog dijela i postigao pogodak kojim je prekinuta pobjednička serija Nerazura od četiri meča – 1:1.
Nije Inter iskreirao Bog zna koliko prilika, ali je u 42. minutu, uz jedan odbitak i potencijalni faul u napadu Biseka, Marko Arnautović dobio priliku da se ušeta sa loptom u gol. Bio je to možda i jedini mini-propust Dragušina, kojeg je odbitak iznenadio te nije mogao da predupreduprijedi zicer Austrijanca. Ali ako je imao i dijelić krivice kod vodećeg gola Nerazura, brzo se iskupio izjednačujućim pogotkom.
Osjetilo se kod Intera odsustvo povrijeđenog najboljeg strelca Serije A Lautara Martineza, Arnautović je donekle popunio prazninu pogotkom, u nastavku imao još jednu polu-priliku lijevicom, ali činjenica je da je Tiram bio potpuno nevidljiv i je pod budnim okom Dragušina odigrao najslabiju partiju od dolaska u Inter. A riječ je o najboljem ljetnjem pojačanju na Apeninima!
Možemo da konstatujemo da Inter od 18 odigranih utakmica u prvom dijelu sezone nije dobio samo četiri. Jedini poraz nanio mu je Sasuolo, bodove je ispuštao protiv Bolonje i Juventusa, a na prethodnom gostovanju objektivno nisu zaslužili trijumf u Đenovi.
U prethodnom kolu su upisali prvi trijumf u novoj 2024. godini i to protiv Verone na domaćem terenu rezultatom 2:1, u jednom nevjerovatno uzbudljivom meču. Lautaro je odmah po povratku na teren postigao pogodak i odveo Inter na pauzu sa golom prednosti, međutim Henri je u 74. minuti izjednačio na 1:1 i činilo se da Neroazuri neće uzeti više od jednog boda. Onda se pojavio Fratezi i doveo navijače na Đuzepe Meaci u ekstazu, da bi potom trans navijača upotpunio promašen penal Henrija u 100. minuti meča, što je bilo dovoljno za trijumf od 2:1.

Naš prijedlog:

Inter kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na pobjedu gostiju je 1.50 u MeridianBet kladionici. Trijumf domaćeg tima plaća se kvotom 7.05.

Vrlo lako bi mogli gledati jedan efikasan meč, u kom bi obje ekipe trebale postići makar po jedan gol. Kvota na igru GG je 1.91 u MeridianBet kladionici, dok se igra GG3+ plaća kvotom 2.35. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&4+ po kvoti 3.75 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.