MEČ DANA: Milan – Roma: Rosoneri produbljuju Rominu krizu!

Utisak je da odavno nije bila ovako kvalitetna ponuda za klađenje kao što je to slučaj ove nedelje, a veoma zanimljiv susret nas očekuje na San Siru, gde će fudbaleri Milana ugostiti Romu.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Rosoneri retko gube od Rome!

Milan je prošle sezone ostvario svoj primarni cilj, što je naravno plasman u Ligu šampiona, uz konstataciju da je ovaj tim stigao čak do polufinala prošlog izdanja elitnog takmičenja, ali je tu nažalost italijanski gigant naišao na svog gradskog rivala, ekipu Intera, koja je odigrala odličan dvomeč i potpuno zasluženo stigla do plasmana u veliko finale, a tu je Siti očekivano bio bolji i došao do svog prvog naslova prvaka Evrope.
Bilo kako bilo, nema se šta zameriti Milanu, pogotovu ako uzmemo u obzir da je ova ekipa godinu dana pre toga mimo svih očekivanja stigla do Skudeta.
I ovog puta će primarni cilj biti plasman na jednu od prve četiri pozicije na tabeli, pošto se zna da to garantuje plasmana u Ligu šampiona, a ako stvari posmatramo samo na taj način, onda deluje da svi u klubu nemaju previše razloga za zabrinutost.
Naime, pre ovog kola su se Rosoneri nalazili na trećem mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i čak devet bodova manjka od prvoplasiranog Intera, koji je po svemu sudeći glavni favorit za osvajanje Skudeta.
U jednom trenutku je četa Stefana Piolija bila u ozbiljnoj krizi, međutim, deluje da je to prošlost, pošto je tim sa San Sira na dva poslednja duela ostvario isto toliko trijumfa. Prva žrtva nekadašnjeg šampiona Evrope bila je ekipa Sasuola koja je savladana minimalnim rezultatom, dok je u prošlom kolu Milan bez većih problema slavio na gostovanju kod Empolija, kada je bilo 0:3, uz konstataciju da su domaćoj ekipi bodovi na tom meču bili preko potrebni.
Ostaje žal, pošto se serija pobeda nije nastavila i u četvrtfinalu italijanskog Kupa, gde su Rosoneri pomalo i neočekivano eliminisani od Atalante, a taj duel u gradu mode je završen pobedom tima iz Bergama od 1:2.
Na domaćem terenu je do sada Milan odigrao devet mečeva i ostvario sedam trijumfa uz dva poraza, uz konstataciju da je ovaj tim na četiri poslednja meča na svom terenu ostvario isto toliko pobeda.
Pomenimo i to da su Rosoneri poslednji poraz od Rome u prvenstvu na svom terenu doživeli još 2017. godine, i generalno ovaj tim baš retko gubi od Vučice.
Za kraj, Stefano Pioli za ovaj veoma važan meč protiv tima iz prestonice neće moći da računa na Benasera, Čukuezea, Florencija, Kalulua, Pobegu, Sportijela i Tomorija, dok su pod znakom pitanja Kaldara i Gabija.

Roma: Vidi li se svetlo na kraju tunela?

Kao što smo dosta puta napomenuli, Roma je prošle sezone sve podredila plasmanu u Ligu šampiona, međutim, Vučica do toga nije uspela da dođe, ni preko prvenstva, ali ni preko Liga Evrope, gde su izabranici Žozea Murinja stigli do samog finala i nažalost doživeli poraz od Sevilje, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Na kraju prošlog izdanja Serije A, Roma je završila na mestu koje donosi plasman u Ligu Evrope, a kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti, da je italijanski predstavnik grupnu fazu pomalo iznenađujuće završio na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Slaviju iz Praga.
Da stvari budu još gore, klub iz prestonice Italije nije imao sreće ni na žrebu za šesnaestinu finala Liga Evrope, pošto je za protivnika dobio nimalo naivnu ekipu Fejnorda, koja je završila na trećem mestu u svojoj grupi Lige šampiona, iza Atletiko Madrida i Lacija.
Murinjo koji obožava Kup takmičenja, je nažalost sredinom ove nedelje doživeo poraz i u četvtfinalu italijanskog Kupa, i to od najljućeg rivala Lacija, rezultatom 1:0, pa deluje da će se klub iz Rima u narednom periodu fokusirati isključivo na Seriju A, pošto će Roma tek za nešto više od mesec dana odigrati prvi meč šesnaestine finala Liga Evrope protiv holandskog Fejnorda.
Nažalost, Vučica u poslednje vreme ima baš dosta problema u najkvalitetnijem rangu italjanskog fudbala, pa se u ovom trenutku ova ekipa nalazi tek na osmom mestu na tabeli, što je svakako poražavajući podatak, iako ruku na srce Roma ima samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, a poznato je da je ta četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, što i jeste davnašnji cilj Rimljana.
Na poslednjih pet mečeva ovaj tim je ostvario samo jedan trijumf i to na svom stadionu protiv Napolija, uz dva poraza i dva remija, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Atalante, kada je bilo 1:1.
Na gostovanjima se izabranici Žozea Murinja do sada nisu preterano istakli, pošto je Roma na devet odigranih susreta na strani ostvarila dva trijumfa, isto toliko remija i čak pet poraza.
Za kraj, portugalski stručnjak za ovaj susret neće moći da računa na Dibalu, Ejbrahama, Auara, Azmuna, Ndiku i Kumbulu, dok su pod znakom pitanja Sančez i Smoling.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je Milan ipak veliki favorit na ovom duelu, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.18.

Vrlo je moguće da Rosoneri od prvog minuta susreta na San Siru krenu ofanzivno ka golu indisponiranog rivala, zbog čega vam predlažemo da se oprobate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.45.

Za kraj, možda i najrealnije je da će domaćin postići makar dva pogotka na ovom duelu protiv Rome, pa predlažemo igru D2+ uz kvotu 2.34 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.