TIP DANA: Juventus – Sasuolo: Staroj dami Sasuolo nije ostao u lepom sećanju!

Poslednji meč 20. kola italijanske Serije A se igra u Torinu, gde će fudbaleri Juventusa ugostiti Sasuolo.
Bjankonerima Sasuolo nije ostao u najlepšem mogućem sećanju, pošto je ovaj tim na poslednja dva meča isto toliko puta savladao Juventus, a zanimljivo je da poraz u Ređo Emiliji, jedini ovosezonski poraz za Staru damu koja igra na veoma visokom nivou.
Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma interesantan duel koji je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Može li Juve do pobede protiv Sasuola nakon dva vezana poraza od ovog tima?

Juventus je prošle sezone uprkos ogromnoj bodovnoj kazni koju je dobio od italijanskog Saveza, igrao veoma dobar fudbal, a na kraju je klub iz Torina završio na sedmoj poziciji na tabeli, koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Međutim, tokom leta je Stara dama izbačena iz evropskih takmičenja na godinu dana, što ruku na srce i nije toliko loše došlo ovog klubu, što zbog prebacivanja fokusa isključivo na Seriju A, to zbog trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, gde sasvim sigurno tim poput Juventusa nije imao previše ambicija.
Vreme je pokazalo da je to izbacivanje iz evropskih takmičenja na godinu dana i te kako dobro došlo ovom timu, pošto se Juve u ovom trenutku nalazi na drugom mestu na tabeli Serije A, a pored toga je klub iz Torina uspeo da se domogne i polufinala italijanskog Kupa.
Naime, do sada su Dušan Vlahović i drugari odigrali devetnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvarili čak četrnaest trijumfa, četiri remija uz samo jedan poraz, i to veoma interesantno na gostovanju kod Sasuola, koji će ovog puta biti gost kod najtrofejnijeg italijanskog tima.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Masimilijana Alegrija su bez poraza, a u tom periodu je Juve ostvario četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Đenove kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli slavio na gostovanju kod Salernitane i to pogotom Dušana Vlahovića u poslednjim trenucima susreta, a taj duel u Salentu je završen rezultatom 1:2.
Pomenuli smo već da je Stara dama uspela da dođe i do plasmana u polufinale italijanskog Kupa, i to pošto je ova ekipa na svom stadionu deklasirala Frosinone, rezultatom 4:0, a na sve to je Alergri taj duel iskoristio kako bi odmorio svoje nosioce za ono što sledi večeras, pošto svi u klubu sasvim sigurno ovaj duel protiv Sasuola shvataju maksimalno ozbiljno, pogotovu što je tim iz Ređo Emilije na dva poslednja međusobna duela u prvenstvu upisao isto toliko trijumfa.
Na domaćem terenu je Juventus do sada odigrao devet mečeva i ostvario čak sedam trijumfa, uz dva remija, i to protiv Intera i Bolonje, uz konstataciju da oba tima ove sezone igraju na veoma visokom nivou.

Sasuolo: Izuzetno nepredvidiva ekipa!

Sasuolo je do svog prvog plasmana u Seriju A stigao 2013. godine, i od tada ova ekipa nije ispadala u Seriju B, čak, utisak je da klub iz Ređo Emilije nije nijednom ni imao većih problema oko opstanka.
Uglavnom su popularni Neroverdi sezonu završavali na sredini tabele, a prošle godine je ovaj klub zauzeo trinaesto mesto na tabeli, uz čak četrnaest bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju ispali u niži rang, a to je podatak koji nam pokazuje da je ponovo Sasuolo bez bilo kakvih problema stigao do svog primarnog cilja.
Poslednje dve godine na klupi ovog tima sedi Alesio Dionizi, i utisak je da bivši strateg Venecije i Empolija radi dosta dobar posao.
Deluje da klub iz Ređo Emilije ovog puta ima daleko više problema nego što je to bio slučaj u nekoliko poslednjih izdanja najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, pošto se nakon devetnaest odigranih mečeva u prvenstvu ova ekipa nalazi na četrnaestoj poziciji na tabeli, zanimljivo, uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Na poslednjih pet mečeva Dionizijevi puleni se nisu proslavili, pošto je u tom periodu ovaj tim ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
U prošlom kolu su Neroverdi konačno odigrali jedan dobar meč i slavili na domaćem terenu protiv Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Tako dolazimo do podatka da je Sasuolo u dosadašnjem toku sezone zabeležio samo pet trijumfa, a ono što je još interesantnije je da je tim iz Ređo Emilije slavio protiv Intera, Juventusa i Fiorentina, dakle, tri tima koja se trenutno nalaze na pozicijama koje naredne sezone donose plasman u Ligu šampiona.
Ruku na srce, nikada Sasuolo generalno i nije igrao loše protiv najvećih italijanskih timova, ali su oduvek problem ove ekipe bili mečevi sa timovima koji ne pripadaju kremu italijanskog fudbala.
Za kraj, na gostovanjima je Sasuolo do sada odigrao devet mečeva i ostvario dva trijumfa, isto toliko remija, uz čak pet poraza.

Naš predlog

Iako je Sasuolo i te kako nepredvidiv, smatramo da Juventus prosto mora da slavi na ovom duelu ukoliko želi da ostane u trci za Skudetom, a sva je prilika da će se to i dogoditi, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.40.

Mečevi između ova dva kluba nam po nepisanom pravilu uvek donose dosta pogodaka, a deluje da će to slučaj biti i ove januarske večeri u Torinu, zbog čega vam predlažemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Za kraj, i više nego realno je da će trenutno drugoplasirani tim na tabeli postići makar dva pogotka na ovom susretu protiv Sasuola, pa vam preporučujemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 1.53 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.