TIP DANA: Lajpcig – Leverkuzen: Farmaceuti čuvaju prvo mesto!

U subotu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali najzanimljiviji meč 18. kola nemačke Bundeslige, u kom će snage odmeriti Lajpcig i Leverkuzen.
Početak susreta između trenutno četvrtoplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Lajpcig je prošle sezone došao do drugog trofeja u svojoj istoriji, pošto je ova ekipa bila bolja u velikom finalu nemačkog Kupa od Ajntrahta. Ipak, deluje da sezona nije mogla bolje da počne po Red Bul, koji je deklasirao Bajern Minhen u finalu nemačkog Superkupa, i to sa više nego ubedljivih 3:0, a veoma zanimljivo je da je sva tri gola na tom susretu postigao Dani Olmo.
Bila je to najbolja moguća uvertira za prvo kolo prvenstva u kom je Lajcpig veoma zanimljivo gostovao kod Leverkuzena, sa kojim će odmeriti snage i večeras, a taj duel u Leverkuzenu je završen pobedom domaćina od 3:2.
Inače, prošlu sezonu su popularni Bikovi završili na trećem mestu na tabeli što je naravno bilo dovoljno za novi plasman u Ligu šampiona, gde je nemački predstavnik na kraju završio na drugom mestu na tabeli, iza Mančester sitija, a ispred Jang Bojsa i Crvene zvezde, i tako došao do novog plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što bez ikakve sumnje i jeste bio primarni cilj za ovaj deo sezone.
Za nešto manje od mesec dana izabranici Marka Rozea će u prvom meču osmine finala odmeriti snage sa Realom iz Madrida, i utisak je da je nemački predstavnik mogao i bolje da prođe na žrebu.
Što se tiče Bundeslige, po starom dobrom običaju, Bikovi se trenutno nalaze na četvrtom mestu na tabeli i imaju tri boda viška u odnosu na petoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, ali i samo jedan bod manjka od četvrtoplasiranog Štutgarta, koji je svakako najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Bundeslige.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, izabranici Marka Rozea su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to baš u prošlom kolu kada je Lajpcig na svom stadionu izgubio od Ajntrahta iz Frankfurta sa 0:1, čime su se Orlovi revanširali Lajpcigu za poraz u prošlosezonskom finalu Kupa.
Na domaćem terenu je do sada četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao devet mečeva i ostvario šest trijumfa, dva remija, i samo taj pomenuti poraz od tima iz Frankfurta u prošlom kolu.
Za kraj, Marko Roze za ovaj duel protiv lidera na tabeli neće moći da računa na Hajdaru koji je sa reprezentacijom, ali i na Orbana koji i dalje vuče povredu kolena.

Leverkuzen: Farmaceuti bez greške za sada!

Malo ko je pre početka sezone mogao da pretpostavi da će Leverkuzen pružati ovako dobre partije u ovogodišnjem izdanju Bundeslige.
Naime, trenutno je situacija takva da se izabranici Ćabija Alonsa koji radi fenomenalan posao na klupi ovog tima nalaze na prvom mestu na tabeli Bundeslige uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Bajern iz Minhena, koji ruku na srce ima i meč manje, pa je sva prilika da će ova dva tima možda i do kraja šampionata voditi veliku bitku za naslov prvaka Nemačke.
Popularni Farmaceuti nikada do sada u svojoj istoriji nisu došli do šampionske titule, pa bi vrlo lako ova sezona za izabranike trenera Alonsa mogla da bude i istorijska.
Do sada je lider na tabeli odigrao sedamnaest mečeva u prvenstvu i ostvario čak četrnaest trijumfa uz samo tri remija, što nam dalje govori da je Leverkuzen jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku prvenstva. Ova ekipa ne samo da pobeđuje, već to radi i na vrlo ubojit način, pa nam neretko dueli ovog tima u nemačkom prvenstvu, ali i u Ligi Evrope donose baš dosta pogodaka.
Kada smo se već dotakli drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da je nemački predstavnik blistao, i na kraju su popularni Farmaceuti došli do prvog mesta u grupi ispred drugoplasiranog Karabaga, a na kraju su izabranici Ćabija Alonsa ostvarili svih šest pobeda uz postignutih osamnaest i samo tri primljena gola, pa slobodno možemo reći da je nemačka ekipa na osnovu svega onog što smo do sada videli u grupnoj fazi Liga Evrope, sasvim sigurno jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenja.
Ipak, ako se vratimo na Bundesligu, zanimljivo je da je Leverkuzen u prošlom kolu u poslednjim trenucima stigao do trijumfa na gostovanju kod Augsburga, i to nakon pogotka Palasiosa u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada su Farmaceuti odigrali osam mečeva na strani i upisali šest trijumfa uz dva remija i to protiv Bajerna i Štutgarta.
Za kraj, Ćabi Alonso se susreće sa velikim kadrovskim problemima zbog Afričkog Kupa nacija, pa tako španski stručnjak zbog obaveza u reprezentaciji neće moći da računa na Bonifejsa, Tapsobu, Adlija i Kosonua, dok je Artur povređen.

Naš predlog

Pre svega, iako je ulog ogroman, mišljenja smo da nas očekuje jedan efikasan duel, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.46.

Leverkuzen do sada nema nijedan poraz u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala i deluje da bi to vrlo lako mogao da ostane slučaj i posle ovog duela na Red Bul Areni, pa vam predlažemo da se fokusirate na duplu šansu X2 uz kvotu 1.57 u Meridianu.

Za kraj, deluje da bi ove sezone sjajni gosti mogli da postignu makar dva pogotka na gostovanju kod ljutog rivala, pa savetujemo igru G2+ uz kvotu 2.12 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.