MEČ DANA: Šalke – Hamburg: Domaćin strepi za opstanak, Hamburg juri direktan plasman u Bundesligu!

U subotu je na programu nekoliko sjajnih mečeva širom Evrope, a meč dana se po našem mišljenju igra u Gelzenkirhenu, gde će snage odmeriti Šalke i Hamburg, u derbiju 18. kola nemačke Cvajte.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Šalke: Očekivali smo dosta više!

Tim iz Gelzenkirhena je osnovan davne 1907. godine, a do sada je Šalke čak pet puta osvajao prvenstvo Nemačke, poslednji put davne 1958. godine, a naravno ne treba zaboraviti ni da je ekipa iz Gelzenkirhena 1997. godine osvojila trofej u Kupu UEFA – sadašnjoj Ligi Evrope.
Od ostalih trofeja svakako da treba izdvojiti pet naslova prvaka u nemačkom Kupu, a poslednji put je to bio slučaj 2011. godine kada je u velikom finalu savladan Duizburg.
Veoma interesatno je da je Šalke preprošlu sezonu proveo u Cvajti, međutim, Plavi su igrali zaista sjajno i bez većih problema stigli do povratka u društvu najboljih.
Nažalost, ekspresno se Šalke vratio u Cvajtu i to pošto je ovaj klub na kraju šampionata završio na sedamnaestom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Štutgart, koji je tako izborio baraž i na kraju uspeo da opstane u eliti.
Velike ambicije je klub iz Gelzenkirhena imao i pred početak ovogodišnjeg izdanja nemačke Cvajte, međutim, u ovom trenutku se Plavi nalaze na katastrofalnom četrnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Na poslednjih pet mečeva u drugom po kvalitetu rangu nemačkog fudbala, nekadašnji šampion ove zemlje je ostvario dva trijumfa, dva poraza uz jedan remi i to baš u prošlom kolu kada je Šalke odigrao nerešeno na svom stadionu protiv Grojter Firta, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Dva puta je domaćin vodio na tom duelu, ali su dva puta gosti uspevali da stignu prednost, i deluje da je na kraju nerešen ishod i najpravedniji rezultat.
Pre toga je klub iz Gelzenkirhena odigrao jedan zaista sjajan meč i slavio na gostovanju kod Hanze iz Rostoka, a taj meč je završen pobedom gostiju od 0:2. 
Na domaćem terenu je do sada četrnaestoplasirani tim na tabeli odigrao osam mečeva i ostvario četiri trijumfa, jedan remi i čak tri poraza, uz napomenu da je poslednji poraz u Cvajti na svom terenu Šalke doživeo početkom novembra od Elverserga, kada je bilo 1:2.
Za kraj, poslednji međusobni duel između dva nemačka velikana je odigran krajem jula, u prvom kolu, kada je Hamburg na svom terenu u jednom spektakularnom susretu slavio sa 5:3, a zaista se nadamo da nas ništa manje ne očekuje ni ovog puta.

Hamburg: Može li Hamburg konačno do povratka u Bundesligu?

Pre svega, pomenimo da je Hamburg do sada čak šest puta osvajao nemačko prvenstvo, tri puta nemački Kup, ali je bez ikakve sumnje najveći uspeh ovog tima titula šampiona Evrope, iz 1983. godine. Zanimljivo je da je samo godinu dana ranije ovaj tim osvojio i Kup UEFA (današnja Liga Evrope), uz konstataciju da je Hamburg u tom periodu dva puta zaredom osvajao nemačko prvenstvo, pa svakako možemo reći da su to bile zlatne godine ovog tima.
Sve do 2018. godine, HSV je bio jedini nemački klub koji nije ispadao iz Bundeslige, ali se te godine i to nažalost dogodilo, i do dana današnjeg ova ekipa nije uspela da se vrati u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, što je svakako primarni cilj i ovog puta.
Deluje da je tome ovaj klub bio najbliži prošle sezone, pošto je pre poslednjeg kola Hamburg bio na trećem mestu na tabeli, ali je ovaj tim vodio u meču protiv Zandhauzena, dok je u tom trenutku drugoplasirani Hajdenhajm gubio na gostovanju kod prežaljenog Regensburga.
Hamburgov meč se završio, a da stvari budu još interesantnije, nakon poslednjeg sudijskog zvižduka navijači ovog tima su utrčali na teren i počeli da slave povratak u Bundesligu, pošto je u tom trenutku drugoplasirani Hajdenhajm gubio sa 2:1 na gostovanju kod Regensburga. Međutim, taj duel je produžen za čak jedanaest minuta, pa su fudbaleri Hajdenhajma prvo u trećem minutu sudijske nadoknade izjednačili na 2:2, a zatim u devetom minutu produžetka došli do trijumfa, drugog mesta na tabeli i povratka u društvo najboljih, a ponovo je kratkih rukava ostao HSV koji je morao da odigra baraž meč protiv Štutgarta, u kom je ovaj tim lagano poražen.
Svakako, i ovog puta je primarni cilj povratak u društvo najboljih, a u ovom trenutku se HSV nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Senkt Pauli, ali i četiri boda manje u odnosu na prvoplasirani Kil, koji ruku nas srce ima i meč više.
Na poslednjih pet duela Hamburg je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a u prošlom kolu je ova ekipa odigrala sjajan meč na gostovanju kod Nirnberga i slavila sa 0:2.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada se HSV nije proslavio pošto je na devet odigranih mečeva ova ekipa ostvarila samo dva trijumfa, četiri remija i tri poraza, pa je utisak da će trenutno trećeplasirani tim na tabeli imati dosta problema i na ovom meču protiv Šalkea, od kog su poslednji put izgubili još 2017. godine u Gelzenkirhenu, kada je bilo 2:0.

Naš predlog

Nemačka Cvajta nam uvek donosi dosta uzbuđenja, ali i pogodaka, a ako na sve to uzmemo u obzir da će i Šalke i Hamburg dati sve od sebe da dođu do trijumfa na ovom duelu, utisak je da nas očekuju golovi na obe strane pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.41.

Novi neuspeh bi za Šalke bio ravan katastrofi, pošto bi se tim iz Gelzenkirhena još više približio pozicijama koje na kraju sezone vode u treći po kvalitetu rang nemačkog fudbala, pa vam hrabro savetujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 2.60.

I više nego pristojna varijanta je i dupla šansa na domaćina 1X uz kvotu 1.55, a smatramo da je možda i idealno da se oprobate sa kombinacijom igara 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.