MEČ DANA: Betis – Barselona: Težak ispit za Barsu!

U nedelju je fantastična ponuda za klađenje, pošto nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a ovog puta smo za vas pripremili duel između Betisa i Barselone.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Betis: Sjajne partije na Benito Viljamarinu!

Prošle sezone je Betis došao do šestog mesta na tabeli, a sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu Evrope, što naravno i jeste bio primarni cilj.
Ciljevi se naravno nisu promenili ni pred početak ove sezone, a treba napomenuti da su se Andalužani pre ovog kola nalazili na osmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Real Sosijedad, a upravo ta šesta pozicija i jeste primarni cilj Zelenih, pošto to mesto na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
Do sada su izabranici iskusnog Pelegrinija odigrali dvadeset mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvarili sedam trijumfa, čak deset remija i samo tri poraza.
Na poslednjih pet mečeva Betis je ostvario samo jedan trijumf, jedan poraz i čak tri remija, a u prošlom kolu su Andalužani uz dosta muke slavili na svom terenu protiv Granade, a taj duel je završen rezultatom 1:0. Jedini pogodak na tom meču postigao je Isko, koji u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, i deluje da bi bivši fudbaler Real Madrida mogao i te kako da oživi karijeru na Benito Viljamarinu.
Nažalost, pre toga je Betis poražen na gostovanju kod Selte, a taj duel u Vigu je završen pobedom domaćeg tima od 2:1.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, Betis je do sada odigrao deset mečeva na svom stadionu i Andalužani još uvek ne znaju za poraz na Benito Viljamarinu, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila šest trijumfa i četiri remija i samo četiri primljena pogotka.
Naravno, podsećamo vas da su Zeleni bili predstavnik Španije i u konkurenciji Rendžersa, Sparte i Arisa, Betis je zauzeo treće mesto na tabeli, što je svakako malo ko očekivao, a sve to znači da će Pelegrinijevi puleni u šesnaestini finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja odmeriti snage sa Dinamom iz Zagreba, i svakako da nas očekuje jedan veoma zanimljiv dvomeč.
Poslednji međusobni duel između Betisa i Barselone je odigran sredinom septembra prošle godine kada su Katalonci slavili sa više nego ubedljivih 5:0.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Pelegrini za ovaj susret protiv Barselone neće moći da računa na Bartru, Ezlazluija, Pereza, Rijada, Rodrigeza, Ruibala i Sabalija, dok su pod velikim znakom pitanja Bravo, Karvaljo i Miranda.

Barselona: Težak poraz u El Klasiku!

Prošle sezone je Barselona konačno došla do naslova prvaka u Španiji, čime su Katalonci prekinuli četvorogodišnji post, međutim, u Ligi šampiona španski predstavnik ponovo nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to drugi put zaredom.
Zbog toga je makar u prvom delu ove sezone fokus bačen na najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, gde su Katalonci nakon dva uzastopna neuspešna pokušaja konačno uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, i to sa prvog mesta u grupi u kojoj su tu pored španskog predstavnika bili još i Porto, Šahtjor i Antverpen, što je bez ikakve sumnje bila i jedna od najlakših grupa u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja. Ćavijevi puleni su ostvarili četiri trijumfa, uz dva poraza, i to u gostima kod Šahtjora i Antverpena, što je sasvim sigurno nešto što se nije očekivalo.
Što se tiče španske La Lige, mora se priznati da smo dosta više očekivali od aktuelnog šampiona Španije, koji se pre ovog kola nalazio na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Atletik Bilbao, koji igra na veoma visokom nivou u dosadašnjem toku šampionata.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu, Barselona je ostvarila tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na gostovanju kod Las Palmasa i to nakon pogotka koji je postigao Gindogan u poslednjim trenucima susreta.
Generalno, ono što je jako uočljivo je da Katalonci ove sezone i kada pobeđuju, to rade uz dosta muke, pa ne čudi ovako slab plasman na tabeli.
Na gostovanjima je Barsa do sada odigrala devet susreta i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je nekadašnji šampion Evrope ostvario četiri trijumfa i pet remija.
Nedavno je Ćavijeva četa učestvovala u španskom Superkupu, gde su Katalonci prvo u polufinalu bili bolji od Osasune sa 2:0, ali je onda tim sa Nou Kampa doživeo težak poraz u velikom finalu od Real Madrida, pošto je taj susret završen rezultatom 4:1, a utisak je da su Madriđani čak mogli da dođu i do ubedljivijeg trijumfa na tom finalnom duelu.
Za kraj, Ćavi za ovaj veoma važan duel na Benito Viljamarinu neće moći da računa na Alonsa, Gavija, Martineza, Rafinju i Ter Štegena, dok je pod velikim znakom pitanja Kanselo, međutim, utisak je da bi ovo bio jedan veoma težak posao za Barselonu, sve i da Ćavi može da računa na sve ove pobrojane fudbalere.

Naš predlog

Veoma zanimljiv meč nas očekuje, a treba uzeti u obzir da nam po tradiciji dueli između ove dve ekipe donose dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Kao što smo već pomenuli, Betis još uvek nema poraz na svom terenu ove sezone i deluje da će to ostati slučaj i posle ovog kola, pa vam hrabro savetujemo da odigrate duplu šansu 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Još hrabrija prognoza je da će domaćin postići makar dva pogotka, a to bi ako stvari sagledamo malo dublje mogla da bude veoma realna prognoza, pošto Barsa ove sezone ima nestvarnih problema u zadnjoj liniji tima, i kada na sve to dodamo da nam mečevi između ova dva kluba skoro uvek donose dosta pogodaka sa obe strane, ostaje nam samo da vam savetujemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 2.90 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.