TIP DANA: Đirona – Sevilja: Najprijatnije iznenađenje protiv najvećeg razočarenja! Ko će do trijumfa?

U nedelju je veoma bogata ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel u Kataloniji u kom će prvoplasirana Đirona ugostiti sedamnaestoplasiranu Sevilju.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Đirona: Katalonci blistaju na domaćem terenu!

Đirona ne samo da je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, već je ovaj tim najveći hit i u “ligama petica”, a svakako da je sve to malo ko mogao da pretpostavi pre početka šampionata, pogotovu ako uzmemo u obzir da su Katalonci prošlu sezonu završili na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji.
Naime, Đirona se trenutno nalazi na nestvarnom prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, koji ruku na srce ima i meč manjka zbog obaveza u španskom Superkupu, gde je kraljevski klub stigao do novog trofeja.
Do sada su izabranici trenera Mičela Sančeza odigrali dvadeset mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvarili čak petnaest trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz, i to baš na domaćem terenu od Real Madrida, kada je bilo 0:3.
Na poslednjih pet duela u prvenstvu, tim iz Katalonije ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila tri trijumfa uz dva remija, od kojih se poslednji u nizu desio u prošlom kolu kada je ovaj tim odigrao nerešeno na gostovanju kod Almerije. Taj duel je završen bez pogodaka, što je za mnoge ljubitelje španskog fudbala vrlo verovatno bilo i veliko iznenađenje, pošto je Almerija tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao u ovogodišnjem izdanju La Lige, a na sve to je “fenjeraš” primio i najviše pogodaka, i pravo je čudo kako najbolji napad španskog prvenstva nije uspeo da postigne makar jedan pogodak na stadionu Paver Hors stadionu.
Ipak, pre toga je Đirona odigrala još jedan fenomenalan meč na svom stadionu u kom je savladan Atletiko Madrid, a na tom duelu smo videli čak sedam pogodaka, pošto je na kraju bilo 4:3 za domaću ekipu, uz konstataciju da je pobedonosni pogodak postigao Martin u prvom minutu sudijske nadoknade.
Na domaćem terenu su izabranici Mičela Sančeza do sada odigrali deset susreta i ostvarili osam trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, a na poslednja tri duela na svom stadionu Katalonci su postigli čak devet pogodaka, i deluje na prvi pogled da se Sevilji loše piše.
Ako se osvrnemo na međusobne okršaje između Đirone i Sevilje, na poslednjih pet duela između ova dva kluba, Katalonci su ostvarili čak četiri trijumfa, a jednom je slavio tim iz Andaluzije.

Sevilja: Može li Sevilja da izbegne poraz?

Sevilja se prošle sezone nimalo nije proslavila u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, međutim, ovaj tim se osvajanjem Liga Evrope iskupio svojim navijačima, a taj trofej u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je između ostalog Andalužanima doneo i plasman u Ligu šampiona.
Kada smo se već dotakli elitnog takmičenja, treba istaći da se Berberini u konkurenciji Arsenala, PSV-a i Lansa nimalo nisu proslavili, pošto je španski predstavnik na kraju zauzeo poslednje mesto u grupi, a to dalje znači da ova ekipa nije uspela da dođe ni do nastavka takmičenja u njima omiljenoj Ligi Evrope.
Ono što je veoma zanimljivo je da je Sevilja ove sezone već otpustila dva trenera, pošto je Mendilibar dobio otkaz u ranoj fazi šampionata, a uprava kluba se nedavno zahvalila i Dijegu Alonsu koji se blago rečeno nije snašao na klupi ovog tima. Aktuelni osvajač Liga Evrope je dugo vagao i za novog trenera krajem decembra postavio Kike Sančez Floresa, koji je odmah na prvom meču ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Granade, kada je bilo 0:3.
Naravno, pred ovim čovekom je pakleno težak zadatak, pošto se trenutno Sevilja nalazi na katastrofalnom sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Do sada su Serhio Ramos i drugari odigrali dvadeset mečeva u šampionatu i zaista poražavajuće deluje podatak da je ova ekipa u tom periodu upisala samo tri trijumfa, uz sedam remija i čak deset poraza.
Na poslednjih pet mečeva Andalužani su ostvarili samo jedan trijumf, i to onaj pomenuti protiv Granade na debiju Floresa, a pored toga je aktuelni osvajač Liga Evrope upisao čak četiri poraza.
U prošlom kolu je Sevilja još jednom izuzetno neprijatno iznenadila sve svoje navijače, pošto je ova ekipa poražena na svom Sančez Pichuanu od Alavesa, a taj susret je završen rezultatom 2:3, što je još jedan pokazatelj za to da Sevilja ove sezone prima baš dosta pogodaka.
Na gostovanjima su Andalužani odigrali devet mečeva i svrstvaju se u red najslabijih gostujućih ekipa u La Ligi, a u tom periodu je četa Kike Sančez Floresa ostvarila samo jedan trijumf, tri remija, ali i pet poraza.
U poslednjem meču koji je Sevilja odigrala na strani, protivnik je bio Atletiko Madrid, a taj susret na Vanda Metropolitanu je završen minimalnim trijumfom Jorgandžija.
Za kraj, kao što smo već napomenuli, Sevilja u poslednje vreme ima baš dosta problema u međusobnim mečevima protiv Đirone, o čemu najbolje svedoči podatak da su Katalonci na četiri poslednja međusobna okršaja upisali isto toliko trijumfa.

Naš predlog

Pre svega, odbrana Sevilje nam je do sada nebrojano puta pokazala da ima dosta slabosti, a to se nije promenilo ni nakon dolaska Serhija Ramosa. Na sve to, Đirona na svom stadionu postiže baš dosta pogodaka, pa vam zato savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.65.

Iako su Sevilji bodovi preko potrebni, mišljenja smo da je lider na tabeli veliki favorit i na ovom susretu, pa vam predlažemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.73.

Za kraj, u velikoj meri smo ubeđeni da će domaćin na ovom susretu trijumfovati dosta lakše nego što to svi očekuju, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate prelaz 1-1 uz fenomenalnu kvotu 2.55 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.