TIP DANA: Braga – Sporting: Lavovi ruše sve pred sobom!

U utorak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali polufinalni duel portugalskog Liga Kupa u kom će snage odmeriti Braga i Sporting.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Braga: Da li je Sporting u ovom trenutku preozbiljan rival za Bragu?

Godinama unazad je za tim sa Kamenoloma bilo rezervisano četvrto mesto u portugalskom šampionatu, uz konstataciju da je prošle sezone ovaj tim igrao iznad svih očekivanja i na kraju došao do treće pozicije na tabeli koja kao što je to dobro poznato na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Tu je portugalski predstavnik u plej-ofu naišao na nimalo naivnu ekipu Panatinaikosa, ali je Braga ipak bila bolja u dvomeču od grčke ekipe i potpuno zasluženo stigla do plasmana u elitno takmičenje. Kada smo već kod Lige šampiona, treba istaći da je portugalski predstavnik u konkurenciji Real Madrida, Napolija i Union Berlina zauzeo treće mesto i izborio plasman u šesnaestinu finala Liga Evrope, gde će tim sa Kamenoloma odmeriti snage protiv Karabaga, i utisak je zaista da su izabranici Artur Žorža dosta dobro prošli na žrebu.
Kada je prošla sezona u pitanju, Braga je uspela da se domogne i velikog finala portugalskog Kupa, gde je ovaj tim ipak poražen od Porta sa 2:0.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja portugalske Primeire, u ovom trenutku se Žoržovi puleni nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Gimaraiš, pa deluje da Bragu očekuje velika borba za to četvrto mesto koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Do sada je tim sa Kamenoloma odigrao osamnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala i ostvario jedanaest trijumfa, tri remija, ali i četiri poraza.
U prošlom kolu je Braga slavila na nimalo prijatnom gostovanju kod Famalikaa, a taj meč je završen rezultatom 1:2, uz konstataciju da su gosti stigli do trijumfa nakon pogotka u jedanaestom minutu sudijske nadoknade, kada se najbolje snašao Đalo. Pre toga je četvrtoplasirani tim na tabeli glatko poražen na gostovanju kod Porta, a taj susret na Dragau je završen rezultatom 2:0. Na pet poslednjih duela u Primeiri su izabranici Artur Žorža ostvarili dva trijumfa, dva poraza, uz jedan remi.
Generalni utisak za sada je da Braga može i mora dosta bolje, a poslednji međusobni susret između ovog tima i Sportinga je odigran početkom septembra prošle godine kada je bilo 1:1, i na prvi pogled deluje da je to bio jedan od boljih mečeva ovog tima u dosadašnjem toku šampionata.

Sporting: Lavovi blistaju u poslednje vreme!

Prošla sezona nažalost nije bila toliko uspešna za popularne Lavove, koji su posle baš dosta vremena ostali bez plasmana u Ligu šampiona, i to pošto je portugalski velikan na kraju završio tek na četvrtom mestu na tabeli, iza Benfike, Porta, ali i Brage, za koju je kao što smo već napomenuli prethodnih nekoliko sezona bila rezervisana pozicija broj četiri.
Nema nikakve sumnje da će i ovog puta primarni cilj biti direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a ako se po jutru dan poznaje ovo bi mogla da bude jedna veoma lepa sezona za sve navijače popularnih Lavova.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Rubena Amorima nalaze na prvom mestu na tabeli portugalske Primeire, i to uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Benfiku, i kako sada stvari stoje deluje da će dva gradska rivala voditi veliku bitku za naslov prvaka Portugala.
Sporting u poslednje vreme igra fantastično, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva u šampionatu ostvarila isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ovaj tim slavio na gostovanju kod Vizele, i to sa više nego ubedljivih 2:5.
Pre toga su popularni Lavovi savladali Čavez na gostovanju sa 0:3, pa na prvi pogled vidimo da tim iz prestonice Portugala u poslednje vreme postiže dosta pogodaka u prvenstvu.
Podsećanje da su izabranici Rubena Amorima ove sezone nastupali i u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju gde je portugalski predstavnik na kraju stigao do drugog mesta na tabeli iza prvoplairane Atalante, pa su Lavovi morali da se zadovolje sa plasmanom u šesnaestinu finala Liga Evrope, gde će ovaj tim odmeriti snage sa Jang Bojsima, koji su inače igrali u Ligi šampiona ove sezone, gde su završili na trećem mestu na tabeli iza Mančester sitija i Lajpciga, a ispred Crvene zvezde.
Treba pomenuti podatak da je Sporting najbolji domaćin u Primeiri, pošto je lider na tabeli na devet odigranih mečeva na svom stadionu ostvario isto toliko trijumfa, dok je na gostovanjima tim iz Lisabona za sada ostvario šest trijumfa, jedan remi i dva poraza, i to od Benfike i Gimaraiša.
Za kraj, na četiri poslednja međusobna susreta Sporting ne zna za poraz od Brage, a poslednji put su Lavovi od tima sa Kamenoloma poraženi početkom januara 2022. godine, kada je bilo 1:2.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, stiče se utisak da je tim iz Lisabona ipak veliki favorit na ovom duelu pa vam savetujemo da se opredelite za dvojku za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.11.

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, treba istaći da nam mečevi između ova dva kluba gotovo uvek donose baš dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.67.

Za kraj, za očekivati je da Lavovi koji su u poslednje vreme izuzetno efikasni postignu makar dva pogotka na ovom meču, pa je zaista topla preporuka igra G2+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.