MEČ DANA: Čelsi – Midlzbrou: Mogu li izabranici Majkla Kerika do finala posle 20 godina?

Čelsi će večeras u revanš meču polufinala Liga kupa juriti zaostatak od jednog gola protiv Midlzbroa, koji je prije 14 dana bio uspiješniji od izabranika Maurisija Poketina. Utakmica je na programu od 21 čas.

Čelsi: Plavci jure trofej!

Za Čelsi je Liga kup ove sezone vjerovatno važniji od svega. Ako su odgovorni sa Stamford Bridža pretpostavili da će njihov tim, koji je ljetos skupo pojačan, sigurno igrati važnu ulogu u trci za mjesto u Ligi šampiona i borbi za lovorike u Premijer ligi, trenutno postoje indicije da kup takmičenja, od svega, nude veće šanse za proboj na međunarodnu scenu.
Londonski Plavci su u polufinalu manje važnijeg engleskog kupa dobili “najlakšeg” protivnika na papiru. Finale na Vembliju krajem februara se, prema mnogima, “crta” Čelsiju i Liverpulu, ali oba tima moraju prvo da obave posao u polufinalu, a Čelsiju ostaje dosta teži zadatak negoli izabranicima Jirgena Klopa.
Da ovo neće biti siguran uspijeh, posebno u slučaju tima Maurisija Poketina, ističe dosadašnja otrežnjujuća sezona u Premijer ligi.
Plavci se konstantno bore sa neobjašnjivim neuspijesima, ali su barem uspijeli da povrate malo samopouzdanja u FA kupu, Čelsi je na domaćem terenu deklasirao Preston sa 4:0, ali prolazak u polufinale Liga kupa vrijedi više, pošto su dva podjednako sposobna protivnika, Brajton i Njukasl, bačena na koljena.
Poražen je Čelsi u prvom meču rezultatom 1:0, iako su tokom čitavog meča pokazali više nego protivnik ali na kraju se brojao samo rezultat. Nevjerovatne promašaje imao je Palmer koji je još u prvom poluvremenu mogao postići het-trik.
Prvi gol za Midlsbro protiv Čelsija još od 2006. godine, ipak je ostao u sijenci velikog promašaja Kola Palmera. Bilo ih je ukupno tri u prvom dijelu meča, ali posebno je upečatljiv onaj iz nadoknade prvog poluvremena, kada je Tom Glover nespretno ispustio loptu. Sa svega tri-četiri metara Palmer je uspio da je pošalje preko gola. Prethodno mu je golman domaćeg tima fantastično odbranio šut u šansi “jedan na jedan”, dok je u uvodnim minutima meča Palmer šutirao tik pored stative.
Minimalnom pobjedom u gradskom derbiju nad Fulamom (1:0) nastavio se Čelsijev uspon na tabeli Premijer lige, mada je mjesto u četiri najbolja tima engleskog fudbala i dalje jako daleko. Ali, Maurisio Poketino i navijači su uvidjeli da ovaj tim sve više pokazuje nesumnjiv potencijal koji sada treba pretvoriti u kvalitet za nešto više.

Midlzbrou: Trofej osvojen prije 20 godina, finale bi bilo ogroman uspeh!

Već su bila 23 različita pobjednika u Liga kupu, koji se na Ostrvu često podrugljivo naziva “Kup Mikija Mausa”. Jedan od njih bio je i Midlsbro, koji je kao prvoligaš uspio da obezbijedi pehar u finalu protiv Boltona 2004. godine. Tačno 20 godina kasnije, čelnici, navijači i naravno igrači se nadaju da će se istorija ponoviti.
Čak i ulazak u ovo polufinale može se smatrati velikim uspijehom za drugoligaša. Pitanje sreće je igralo posebno važnu ulogu, jer u prvih pet utakmica crveno-bijeli zapravo nisu morali da eliminišu nijednog člana Premijer lige. Međutim, Boro je konstantno igrao na strani.
Atmosfera na domaćem terenu protiv kluba iz engleskog vrha ove sezone nije sasvim nova za Kerikove momke. Boro se u trećem kolu FA kupa na svom stadionu Riversajd suočio sa Asto Vilom, koja je kandidat za titulu prvaka Premijer lige. Lavovi su se odlično držali protiv protivnika koji nikako nije bio čist B tim i primili su nesrećni gol tri minuta prije kraja, što je rezultiralo porazom od 0:1.
Prva runda polufinala Liga kupa Engleske između Čelsija i Midlsbroa pripala je drugoligašu. Na svom Riversajdu tim Majkla Kerika slavio je sa 1:0 i stekao prednost uoči revanša u Londonu. Da li će im to biti dovoljno teško je reći, posebno jer je Čelsi imao dosta više prilika u tom meču, ali se ispromašivao Kol Palmer. Već u prvom poluvremenu najbolji igrač Plavaca mogao je do het-trika, međutim, nije ovo bilo njegovo veče.
Uputili su gosti čak 17 šuteva ka golu Toma Glovera, ali nijedan precizan, dok je na drugoj strani dosta manje posla imao Đorđe Petrović, ali je bio nemoćan u 37. minutu kada je Hejden Henki uspio da umakne defanzivcima Čelsija. Prvi gol za Midlsbro protiv Čelsija još od 2006. godine kada je precizan bio Mark Viduka.
Velike kadrovske probleme tokom meča imao je nekadašnji vezista Mančester Junajteda, koji je već u prvih 20 minuta morao da mjenja dvojicu fudbalera zbog povreda. Nije to poremetilo domaćine. Uspijeli su da stignu do gola protiv Čelsija nakon 14 sati i šest minuta međusobih okršaja, a onda i da sačuvaju prednost za nadu da bi mogli u finale protiv Liverpula ili Fulama.
Kadrovska situacija u klubu sa sjevera je napeta.Rodžers je suspendovan, najbolji strelac Grinvud i Azaz nemaju pravo da igraju u Kupu, a Silvera i Mekgri su otišli ​​na Kup Azije sa reprezentacijom Australije.

Naš prijedlog:

Čelsi kao apsolutni favorit ulazi ovaj meč, a koeficijent na njihovu pobjedu je 1.28 u MeridianBet kladionici. Kvota na pobjedu gostiju je 9.50.

Mišljenja smo da će Majkl Kerik znati kako da pozicionira svoje momke, te da Čelsi neće tako lako probiti bedem Midlzbroa. Naš primarni predlog je igra 0-3 po kvoti 1.74 u MeridianBet kladionici. Jasno je da je Čelsi kvalitetniji tim, te da će od samog početka jurišati na gol drugoligaša, s toga nam se igra 1&0-3 po kvoti 2.45 čini veoma primamljivom. Za vas koji jurite nešto veće kvote pokušajte sa igrom 1&0-2 po kvoti 5.10 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.