DERBI DANA: Fejnord – PSV: Holandski velikani u borbi za četvrtfinale Kupa!

U sredu je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, jer nas širom Evrope očekuje pregršt veoma interesantnih susreta, a utisak je da se derbi dana igra u Roterdamu gde će snage u holandskom Kupu odmeriti Fejnord i PSV iz Ajndhovena.
Početak susreta između dva holandska velikana je zakazan za 20 časova.

Fejnord: Teško je ponoviti prošlu sezonu!

Fejnord je osnovan 1908 godine, a do sada je tim sa De Kujpa čak šesnaest puta osvajao naslov prvaka Holandije, a na sve to treba dodati i trinaest trofeja u Kupu, i svakako da sve to tim iz Roterdama čini jednim od najtrofejnijih holandskih klubova.
Kada su u pitanju evropska takmičenja, do sada je Fejnord osvojio tri velika trofeja, a onaj najvažniji desio se 1970. godne, kada je Fejnord nakon trijumfa nad Seltikom (2:1), postao šampion Evrope. Pored toga je tim sa De Kujpa dva puta osvajao i Ligu Evrope (nekadašnji UEFA Kup), i to 1974. godine, ali i 2002. godine, uz podsećanje da su tu generaciju predvodili igrači poput Van Hojdonka, Bosvelta, Tomasona i Van Persija, dok je na klupi sedeo Bert van Marvijk.
Prošla sezona je bila i te kako uspešna za ovaj klup, pošto je Fejnord stigao do naslova prvaka i to na jedan veoma ubedljiv način pošto su izabranici Arne Slota na kraju imali čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani PSV, ali i čak trinaest bodova više od trećeplasiranog Ajaksa, od kog su sasvim sigurno svi daleko više očekivali.
Sve to je ovom timu donelo plasman u grupnu fazu Lige šampiona, ali nažalost predstavnik Holandije nije uspeo da dođe do plasmana u osminu finala elitnog takmičenja, pošto je ova ekipa na kraju zauzela treće mesto u grupi, iza Atletiko Madrida i Lacija, i moraće da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde će se Slotovi puleni sastati sa ekipom Rome, i sigurno je da je to jedan od najzanimljivijih mečeva nokaut faze drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg ranga holandskog fudbala, u ovom trenutku se aktuelni šampion Holandije nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSV, sa kojim će između ostalog Fejnord i odmeriti snage večeras u okviru osmine finala holandskog Kupa.
Na osamnaest odigranih mečeva u prvenstvu, tim sa De Kujpa je ostvario trinaest trijumfa, tri remija i dva poraza, i deluje da se ponovo ništa ne može zameriti Fejnordu, jer je malo ko mogao da pretpostavi da će prvoplasirani PSV na osamnaest odigranih mečeva ostvarili čak 17 trijumfa uz samo jedan remi.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, aktuelni šampion Holandije je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u prošlom kolu su izabranici Arne Slota slavili na teškom gostovanju kod Vitesea, kada je bilo 1:2, a junak tog susreta bio je Lingr koji je postigao pobedonosni pogodak u 83. minutu susreta.

PSV: Nestvarni prvi deo sezone za tim iz Ajndhovena!

I PSV je poput Fejnorda osvajao najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a to je bio slučaj 1988. godine kada je ova ekipa u velikom finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Benfiku.
Ipak, to nije bio jedini evropski podvig za ovu ekipu pošto je klub iz Ajndhovena 1978. stigao i do trofeja u Kupu UEFA (današnja Liga Evrope) nakon ubedljivog trijumfa nad ekipom Bastije od 3:0.
Zanimljvo je da je PSV do sada čak 24 puta dolazio do naslova prvaka Holandije, uz jedanaest trofeja u Kupu, ali i trinaest u Superkupu Holandije.
Na kraju prošle sezone je ovaj tim morao da se zadovolji sa drugim mestom na tabeli, što je ovom klubu donelo plasman u kvalifikacije za elitno takmičenje, gde je ovaj tim bio bolji u dvomeču od Rendžersa.
Što se prošle sezone tiče, pomenimo još i da će ona sasvim sigurno biti upamćena po trofeju u Kupu, gde je savladan ljuti rival Ajaks, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Iza PSV-a je nestvarno dobar prvi deo sezone, pošto se u ovom trenutku tim iz Ajndhovena nalazi na prvom mestu na tabeli u holandskom šampionatu uz čak deset bodova viška u odnosu na drugpolasirani Fejnord, i već sada možemo konstatovati da se ovaj tim nalazi veoma blizu naslovu prvaka Holandije.
Na osamnaest odigranih mečeva u šampionatu, Filipsovci su ostvarili neverovatnih sedamnaest trijumfa uz samo jedan remi i to baš u prošlom kolu kada je ova ekipa na gostovanju kod Utrehta odigrala 1:1.
Treba pomenuti i da je lider na tabeli na osamnaest mečeva postigao čak 60 pogodaka, a primio samo osam, pa je utisak da Peter Boš radi sjajan posao na klupi ovog tima.
Pre tog remija protiv neugodnog Utrehta, PSV Ajndhoven je slavio na svom terenu protiv Ekselsiora, i to rezultatom 3:1.
Šlag na tortu je sasvim sigurno i plasman ove ekipe u osminu finala Lige šampiona, pošto je holandski predstavnik u konkurenciji Arsenala, Lansa i Sevilje zauzeo drugo mesto na tabeli i u nokaut fazi će odmeriti snage protiv Borusije iz Dortmunda, pa slobodno možemo konstatovati da je PSV prošao sjajno na žrebu i da u ovom trenutku možda ima i veće šanse u tom dvomeču za prolazak među osam najboljih evropskih ekipa.
Inače, ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između Fejnorda i PSV-a, doći ćemo do zaključka da je tim iz Ajndhovena na poslednja dva susreta vezao isto toliko trijumfa, a poslednji meč između ova dva holandska velikana je odigran početkom decembra na De Kujpu, kada je lider na tabeli Erdevizije slavio rezultatom 1:2.

Naš predlog

Pre svega, i pored toga što je ulog ogroman, smatramo da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pošto i jedni i drugi neguju napadački stil fudbala, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.18.

Svakako, najrealnije je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, pa savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45.

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da je PSV slavio na čak tri od poslednjih pet međusobnih susreta, dok je dva puta bilo nerešeno, pa se čini da je konačno došlo vreme za jedan trijumf Fejnorda, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.