TIP DANA: Atletiko Madrid – Sevilja: Andalužani igraju za spas sezone!

U četrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u protekla dva dana, a za vas smo ovog puta pripremili duel na stadionu Vanda Metropolitano gde će u četvrtfinalu španskog Kupa Kralja snage odmeriti Atletiko Madrid i Sevilja.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Atletiko Madrid: Simeone je potpuno promenio filozofiju!

Za razliku od prethodnih nekoliko godina, deluje da je Čolo Simeone pred početak ove sezone drastično promenio filozofiju, i da njegov ekipa igra za gol više.
Primera radi, ako izuzmemo prošli duel u španskom prvenstvu, gde su Jorgandžije slavile na nimalo prijatnom gostovanju kod Granade, kada je bilo 0:1, na poslednja četiri meča kluba iz prestonice u svim takmičenjima, palo je ukupno 25 pogodaka, što nam daje prosek od više od šest po meču, što je svakako jedan neverovatan podatak.
Međutim, kada se podvuče crta, veliko je pitanje da li će ta nova filozofija Atletiku doneti plasman u Ligu šampiona, što je godinama unazad primarni cilj za ovu ekipu.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba istaći da je španski predstavnik uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona i to sa prvog mesta u grupi, uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Lacio. Za protivnika u osmini finala elitnog takmičenja izabranici Čola Simeonea su dobili ekipu Intera, uz konstataciju da su Neroazuri prošle sezone stigli do samog finala, gde je italijanski predstavnik poražen od Mančester sitija sa 1:0.
Što se tiče španskog prvenstva, u ovom trenutku se Jorgandžije nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Atletik Bilbao, pa je utisak da će ova dva tima do kraja prvenstva voditi veliku bitku za poziciju broj četiri i direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kao što smo već napomenuli, u prošlom kolu je ova ekipa slavila na gostovanju kod Granade, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Jedini pogodak delo je Morate, početkom drugog dela igre.
Treba istaći da je nedavno Atletiko Madrid uspeo da eliminiše svog gradskog rivala, ekipu Real Madrida u osmini finala španskog Kupa Kralja, i to rezultatom 4:2, a zanimljivo je da je četa Čola Simeonea od istog tima eliminisana u polufinalu španskog Superkupa.
Pre tog trijumfa u prošlom kolu španskog prvenstva nad Granadom, Atletiko Madrid je poražen na gostovanju kod prvoplasirane Đirone, a na tom duelu smo videli čak sedam pogodaka, pošto je na kraju bili 4:3 za najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige.

Sevilja: Andalužani igraju za spas sezone!

Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pomisle da će Sevilja igrati ovako loše u ovogodišnjem izdanju španskog prvenstva, a u ovom trenutku je situacija takva da se ova ekipa trenutno nalazi na katastrofalnom sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa kako sada stvari stoje deluje da aktuelnom osvajaču Liga Evrope do kraja prvenstva predstoji velika borba za opstanak, što apsolutno niko nije mogao da pretpostavi.
Do sada su Andalužani odigrali 21 meč u šampionatu i ostvarili samo tri trijumfa, sedam remija i čak jedanaest poraza, što je svakako previše.
Na poslednja četiri meča u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, Serhio Ramos i drugari su doživeli isto toliko poraza, a u prošlom kolu je Sevilja pretrpela pravu katastrofu na gostovanju kod prvoplasirane Đirone, koja je slavila rezultatom 5:1, i pored toga što su gosti sa Sančez Pichuana prvi došli do prednosti na tom duelu.
Pre toga su izabranici Kike Sančesa Floresa, koji je treći trener kome je uprava Sevilje ukazala poverenje ove godine, poraženi na svom terenu od Alavesa, a taj duel je završen rezultatom 2:3, što nam daje podatak da je ovaj tim na poslednja dva duela u prvenstvu primio čak osam pogodaka.
Inače, do sada je aktuelni osvajač Liga Evrope odigrao deset mečeva na strani i ostvario samo jedan trijumf, tri remija i čak šest poraza i utisak je da se Andalužani crno piše i na gostovanju u prestonici Španije, gde je po svemu sudeći Atletiko Madrid veliki favorit.
Ne treba zaboraviti da je Sevilja u prvom delu sezone predstavljala Španiju u Ligi šampiona, gde su Berberini nažalost zauzeli poslednje mesto u svojoj grupi, što znači da ovaj tim nije uspeo da dođe ni do nastavka takmičenja u njima omiljenoj Ligi Evrope.
Jedino takmičenje gde za sada stvari izgledaju povoljno po izabranike trenera Floresa je svakako španski Kup Kralja, gde je ova ekipa u osmini finala uspela da eliminiše Hetafe u predgrađu Madrida, gde inače ovaj tim baš retko gubi.
Usput, treba napomenuti da će Kup Kralja biti i jedina nada za Sevilju da osvajanjem ovog takmičenja izbori izlazak na evropsku scenu, međutim, nakon svega ovog što smo u dosadašnjem toku šampionata videli od Andalužana, utisak je da će sve to biti pakleno težak zadatak.

Naš predlog

Atletiko Madrid igra dosta dobro u poslednje vreme, dok Sevilja na ovaj duel dolazi sa namerom da dođe do plasmana u polufinale, što će po svemu sudeći biti veoma težak zadatak i mišljenja smo da se Andalužani neće proslaviti u prestonici.
Atletiko generalno postiže dosta pogodaka ove sezone, dok je odbrana Sevilje ujedno i najslabiji deo ovog tima, pa smo mišljenja da će domaća ekipa postići makar dva pogotka na ovom meču četvrfinala španskog Kupa Kralja, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom D2+ uz kvotu 1.62
.

Gosti moraju da napadnu, a to će sasvim sigurno ostaviti dosta prostora za kontru kod izabranika Čola Simeonea, i sva je prilika da će nam ovaj meč na Vanda Metropolitanu doneti dosta pogodaka, pa vam hrabro savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.70 u Meridianu.

Za kraj, deluje da bi Jorgandžije mogle dosta lakše nego što se to očekuje da dođu do trijumfa a samim tim i plasmana u polufinale španskog Kupa Kralja, pa vam savetujemo da odigrate prelaz 1-1, i sve to uz kvotu 2.25 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.