TIP DANA: Almerija – Alaves: Može li Almerija konačno do prvog trijumfa u La Ligi?

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto nas očekuju nekoliko veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta pripremili premijerni duel 22. kola španske La Lige u kom će snage odmeriti Almerija i Alaves.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Almerija: Da li je došlo vreme za prvi trijumf “fenjeraša”?

Almerija je prošlu sezonu završila na sedamnestom mestu na tabeli, i to uz samo bod viška u odnosu na osamnaestoplasirani Valjadolid, što znači da je ova ekipa uz dosta muke uspela da dođe do opstanka u društvu najboljih.
Pred početak sezone je ovaj tim ostao bez svog možda i najboljeg fudbalera iz prošle sezone, pošto je Ture prodat u Atalantu, gde se ovaj sjajan fudbaler veoma zanimljivo povredio već na startu sezone, zbog čega je pauzirao sve do pre nekoliko dana.
Primarni cilj za Almeriju će naravno i ovog puta biti opstanak u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, a odmah na samom startu možemo konstatovati da će to biti jako težak, možda i nemoguć zadatak, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova što je trenutno za čak deset poena manje u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
Poražavajuće zvuči podatak da izabranici Gaicke Garitana u dosadašnjem toku prvenstva nisu ostvarili niti jedan trijumf, a pored toga “fenjeraš” je čak petnaest puta poražen uz samo šest osvojenih bodova.
Ruku na srce, treba biti realan pa reći da Almerija u poslednje vreme igra dosta bolje, a sigurno da su partije protiv dva tima koja su do sada najviše pokazala u ovogodišnjem izdanju španskog fudbala dobrano ohrabrile sve navijače ovog kluba.
Naime, prvo je poslednjeplasirani tim na tabeli na svom stadionu remizirao protiv prvoplasirane Đirone, da bi nakon toga Almerija na gostovanju kod Real Madrida poražena sa 3:2, i to pošto je najtrofejnijiji evropski klub postigao pobedonosni pogodak u devetom minutu sudijske nadoknade.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je četa Gaicke Garitana odigrala deset susreta na svom stadionu i pet puta remizirala uz pet remija, pa kada se sve sabere i oduzme deluje zaista da je vreme za prvi trijumf ovog tima u sezoni, a ujedno prvi i pred svojim navijačima, pogotovu što je protivnik Alaves, koji se prethodnih nekoliko godina nije istakao na gostujućim terenima.

Alaves: Baskijci igraju iznad svih očekivanja!

Što se tiče Alavesa, tim iz Baskije je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu na tabeli španske Segunde, ali je ova ekipa kroz plej-of uspela da stigne do promocije u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
U polufinalu je Alaves u dvomeču bio bolji od Eibara, koji je eliminisan ukupnim rezultatom 3:1, dok je u velikom finalu doigravanja ova ekipa bila bolja od Levantea, i to ukupnim rezultatom 0:1, a junak tog dvomeča bio je Asijer Viljalibre, koji je golom sa penala u produžecima doneo pobedu timu iz Baskije, što je bio povod za veliko slavlje najvatrenijih navijača ove simpatične ekipe.
Svakako, nakon povratka u La Ligu, sigurno je da će primarni cilj i ovog puta biti opstanak u društvu najboljih, pa ako na taj način posmatramo stvari, slobodno možemo konstatovati da plavo-beli igraju iznad svih očekivanja.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji finalista Kupa UEFA (današnja Liga Evrope) nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Posebno dobro klub iz Baskije igra u poslednje vreme, pošto je ovaj tim na dva poslednja susreta ostvario isto toliko trijumfa i dobrano pobegao timovima koji se bore za opstanak.
Prvo su izabranici Luis Garsija Plaze slavili na veoma teškom gostovanju kod Sevilje, a taj duel na Sančez Pichuanu je završen pobedom gostiju od 2:3, čime se još jednom potvrdilo da Andalužani imaju ogromnih problema u dosadašnjem toku sezone.
Nakon toga, u prošlom kolu je Alaves na svom stadionu savladao Kadiz i to golom Rioje sa bele tačke na samom startu drugog dela igre.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je Alaves odigrao jedanaest mečeva van svog terena i baš se i nije proslavio pošto je u tom periodu ekipa koja inače igra dosta loše na strani ostvarila samo jedan trijumf (i to ovaj pomenuti protiv Sevilje), doživela čak šest poraza uz četiri remija, pa deluje da Alavesu predstoji izuzetno težak posao, bez obzira što Almerija još uvek nema niti jedan trijumf u prvenstvu.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, i ako uzmem u obzir kako Almerija igra u poslednje vreme, utisak je da je konačno došlo vreme za prvi trijumf ovog tima u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.65.

Za očekivati je da “fenjeraš” od prvog minuta krene silovito ka golu Alavesa, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 4.40.

Za kraj, sva je prilika da će Almerija koja je postigla dva pogotka u prošlom kolu na strani kod Real Madrida, uspeti da postigne makar toliko i na svom stadionu protiv Alavesa, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom D2+ uz sjajnu kvotu 2.75 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.