Tip dana košarka: Partizan – Žalgiris: Imperativ pobede protiv Trinkijeve čete!

Izabranici Željka Obradovića će u okviru 23. kola Evrolige u dupke ispunjenoj Štark areni dočekati tim iz Kaunasa koji sa klupe predvodi nekadašnji ljubimac i trener Partizana – Andrea Trinkijeri. Meč je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Partizan: Imperativ pobjede pred paklen raspored!

Ulazimo u poslednji dio Evrolige. Dvije trećine utakmica je odigrano, tačnije 22. kola, a Partizan se ne nalazi tamo gdje su očekivali i gdje su ih navijači vidjeli. Sa polovičnim učinkom 11-11, crno-bijeli su trenutno prvi ispod crte na 11. mjestu, dok je recimo klub sa Malog Kalemegdana na 12. mjestu sa devet pobjeda i 13 poraza. Sada za klub slijedi ključan period sezone ako imaju nameru da ispune prvobitne ciljeve koji su postavljeni još ljetos. Za to će biti potrebno nizati pobjede u preostalih 12 mečeva.
Partizan je posle dugo vremena ispao iz prvih 10 iako je u jednom momentu tokom sezone bio treći. Poraz u Atini u prethodnom kolu je bio bolan zbog činjenice da su se crno-bijeli sjajno držali pune tri dionice zahvaljujući maestralnoj partiji Pi Džej Doužera, ali na kraju ni to nije bilo dovoljno. Posle monstruoznog zakucavanja Matijasa Lesora, Panatinaokos se probudio i na kraju ubjedljivo slavio, doduše konačan rezultat ne pokazuje pravi tok meča. Partizanu je ovo bio treći poraz u poslednja četiri meča i sada će forma morati žestoko da se popravi u prostalih 12 mečeva. Pozitivan stvar za izabranike Željka Obradovića je činjenica da od tih 12 mečeva, čak sedam igraju na svom terenu, a posebno će značajan biti sam finiš kada u poslednjih pet kola Partizan bude igrao četiri u Areni kada budu stizali Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos i Valensija, a jedino gostovanje je u Berlinu protiv Albe. Realno je očekivati da crno-bijeli tada odrede svoju sudbinu.
Iako su trenutno 11. daleko od toga da je bilo šta izgubljeno. Valensija je 10. sa istim učinkom, dok šesto mjesto koje direktno vodi u plej of zauzima Olimpijakos sa samo jednom pobjedom više od Partizana, dok je Fenerbahče peti sa 13 pobjeda. Ono što je trenutno najupečatljivije u Partizanu je činjenica da su mnogi igrači pali u napadačkoj formi. U ovu grupu ne spadaju samo Pi Džej Doužer i Džejms Naneli, dok su trenutno u najvećem padu Zek Ledej i Frenk Kaminski koji je u potpunosti izgubio mjesto u timu. Igrao je manje od dva minuta u Atini, a dvije utakmce prije toga nije ni ustajao sa klupe. Već naredna večerašnja utakmica će biti od ogromnog značaja za klub iz Humske kada u Beograd bude stigao Andrea Trinkijeri sa Žalgirisom. Biće to kao malo finale za Partizan, prvo od 12 finala.

Žalgiris: Trinkijeri u poznatom ambijentu!

Malo je onih koji su vjerovali da Žalgiris može do trijumfa u Istanbulu, ali je tim iz Kaunasa u poslednjem kolu sve demantovao. Briljirao je uglavnom Fenerbahče od dolaska Šarunasa Jasikevičijusa, dobio 12 od 13 utakmica, ali je u poslednjem kolu Evrolige doživjeo još jedan poraz. Posle Crvene zvezde, ekipu iz Istanbula je savladao i Žalgiris – i to kako. Sastav Andree Trinkijerija je vodio od prvog do poslednjeg minuta i na kraju umalo ubacio trocifren broj poena turskom timu – 75:98.
Velika i zaslužena pobjeda litvanskog šampiona. Odigrao je odličnu odbranu protiv veoma potentne Šarasove ekipe, a u napadu pronalazio dobra riješenja i precizno šutirao (10/19 za tri, 25/39 za dva, 18/20 penali). Ključ je ipak bio u daleko boljoj timskoj igri i tečnijem napadu domaće ekipe, koja je imala čak 25 asistencija, naspram 13 Fenerovih.
Očekivano, najefikasniji je u pobjedničkom sastavu bio Kinan Evans sa 21 poenom, ali je igrač utakmice ipak bio korpulentni centar Laurinas Birutis sa dabl-dablom od 16 poena i 10 skokova, uz samo jedan promašaj iz igre (8/9 za dva), za indeks 28. Ispratili su ih Brejdi Manek sa 14 i Rolands Šmits sa 12 poena.
Remiji se rijetko dešavaju u košarci, ali ne i nikada. Dokaz je i susret Žalgirisa i Vulvsa u drugoj utakmici četvrtifnala Kupa kralja Mindovga koji je okončan rezultatom 82:82. S ozbirom da je sastav iz Kaunasa slavio u prvom meču sa ubjedljivih 76:95 kao gost, prošao je dalje.
Ipak, Andrea Trinkijeri ne može da bude zadovoljan izdanjem njegovih igrača. Nisu uspijeli da savladaju tim koji je pred ovaj okršaj ostao bez trenera i centra. Naime, Vulvsi su se rastali sa Kestutisom Kemzurom, kojeg je na mjestu šefa struke naslijedio njegov asistent Nedas Pacevičijus, dok se klub zahvalio na saradnji i bivšem centru Partizana Đorđu Gagiću.
Trojica košarkaša Žalgirisa su pred okršaj sa Partizanom u 23. kolu Evrolige ubacila po 14 poena: Laurinas Birutis, Kinan Evans i Kevarijus Hejs. Ispratio ih je Rolands Šmits sa 12 poena.
Tim iz Kaunasa je daleko od mjesta koje vodi u plej-in, pošto su sa skorom od 8 pobjeda i čak 14 poraza na tek 16. mjestu na tabeli, sa 3 pobjede zaostatka.

Naš prijedlog:

Partizan kao favorit ulazi u ovaj meč, sa kvotom 1.28 na njihov trijumf. Pobjeda gostiju iz Kaunasa plaća se kvotom 3.50 u MeridianBet kladionici.

Crno-bijeli će jednostavno morati od prvog minuta krenuti maksimalno agresivno i skoncentrisano, pošto bi sve sem trijumfa u ovom meču bilo veliko razočaranje i ogroman korak unazad. Mišljenja smo da je Partizan kvalitetnija ekipa i da će slaviti sa minimum 5 poena razlike, pa predlažemo igru H1 (-5.5) po kvoti 1.75 u MeridianBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će domaći tim ubaciti preko 83 poena, pa predlažemo igru D+ (granica 83.5) po kvoti 1.80, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ (granica 163.5) po kvoti 2.60 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.