Tiket dana (ponedeljak, 29.01.2024)

Tiket dana

U centru pažnje su eliminacione borbe na dva kontinentalna šampionata, azijskom i afrikom, ali se igraju i preostali mečevi redovnih prvenstvenih kola širom Evrope. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku sastavljanja tiketa.

Katar – Palestina – 1,2+ @ 1.79 u Meridianbet

Domaćin 18. Azijskog kupa pokazao je već u grupnoj fazi da ga zanima samo odbrana titule koju su uzeli u Emiratima na prethodnom kontinentalnom šampionatu. U međuvremenu je Katar bio i domaćin Mundijala, ali se tada nije proslavio i završio je takmičenje sa sva tri poraza, kao jedini domaćin u istoriji ovog takmičenja. Ipak, održavanje Mundijala podiglo je interesovanje za fudbal, a svi reprezentativci Katara igraju u domaćem prvenstvu. U prva tri kola pobedili su Liban, Tadžikistan i Kinu, a za 270 minuta nisu primili ni gol. Protiv Palestine su veliki favoriti, sam ulazak među 16 najboljih za zemlju koja je razorena ratom je ogroman uspeh, ali im se put ovde završava. U grupnoj fazi su Palestinci izgubili od Irana na startu ali su napravili iznenađenje u drugom kolu i osvojili bod protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prolaz su overili trijumfom nad Hong Kongom i to sa 3:0. Pobeda Katara je više nego izvesna a mi smo pokuašli da pojačamo kvotu i sa dva gola domaćina. Za kombinaciju 1,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.79.

Zelenortska Ostrva – Mauritanija – 1 @ 1.96 u Meridianbet

Zelenortska Ostrva su možda i najprijatnije iznenađenje posle grupne faze na Afričkom kupu nacija. Zemlja sa svega pola miliona stanovnika uspela je da iza sebe ostali selekcije poput Egipta, Gane i Mozambika, i kao ubedljivo prva se plasira u nokaut fazu. Plave Ajkule su imale uspeha i na ranijim kontinentalnim takmičenjima, bili su u četvrtfinalu pre 11 godina, a na prethodom su takođe bili u osmini finala. Pobedili su Ganu i Mozambik, a onda u trećem kolu posle prave drame u finišu, odigrali 2:2 sa Egiprtom. Sa 7 bodova bili su prvi, a drugoplasirani Faraoni imali su svega tri. Sada protiv Mauritanije u meč ulaze kao favoriti i ostaje da vidimo kako će se snaći u toj ulozi. Mauritanija je na mala vrata ušla u nokaut fazu, startovali su sa dva poraza, od Burkine Faso i Angole, ali kada su ih svi već otpisali uspeli su da pobede Alžir i tako ga izbace sa prvenbstva a oni odu dalje. Čini nam se da su Zelenorćani ozbiljni rival i da će proći u četvrtfinale. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija kvota 1.96.

Blekburn – Reksam – 1,2+ @ 1.85 u Meridianbet

Poslednji meč šesnaestine finala engleskog FA kupa igraju drugoligaš Blekburn i Reksam, tim iz četvrte lige. Roversi su osvajali Premijer ligu ali je to vreme daleko iza, a Blekburn već godinama tavori u Čempiošipu, bez nekih većih izgleda da se vrati u elitu. Neće to uraditi ni ove sezone s obzirom da su sada tek na 18. mestu, mnogo bliže borbi za opstanak nego za plej-of. Možda je FA kup njihova šansa da urade nešto značajnije. Imali su sreću u žrebu i igraće za mesto među 16 najboljih protiv tima koji je dva ranga ispod njih i koji je tek proletos ostavio amaterski rang iza sebe i iz pete lige prešao u Ligu 2. Ipak, odlično igraju kao novalije i trenutno su na drugom mestu, sa lepim šansama da od narednog leta zaigraju u Ligi 1. Zaostaju 5 bodova za vodećim Stokportom ali imaju meč manje. U prošlom kolu Fa kupa Blekburn je sa 5:2 pobedio Kembridž, dok su velšani slavili na gostovanju u Šruzberiju minimalnim rezultatom. Očekujemo da kvalitetniji tim pobedi a to su sigurno domaći Roversi. Uz jedinicu dodajemo i dva gola na domaćina. Za 1,2+ kvota je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Estrela – Benfika – 2,0-3 @ 2.06 u Meridianbet

Slavna Benfika ne bi smela da ima problema na ovom gostovanju tim pre jer zaostaje jedan bod pred ovo kolo za gradskim rivalom Sportingom. Domaći tim Estrele je bez pobede na pet poslednjih utakmica u prvenstvu ali su tri puta uspeli da uzmu po bod. Na tabeli se nalaze na 14. mestu sa dva boda više od Rio Avea, prvog tima u zoni ispadanja. Orlovi su imali jako nestabilnu jesen a posebno su razočarali u Ligi šampiona. U grupi sa Sosijedadom, Interom i Salcburgom tek pobedom u poslednjem kolu u Mocartovom gradu uspeli su da prvaka Austrije ostave iza sebe i zauzmu treće mesto. Uz isti broj bodova imali su i istu gol razliku, a presudilo je to što su u Salcburgu slavili sa 3:1, dok su u Lisabonu od Bikova poraženi sa 2:0. U Primeiri Benfika ima pet vezanih pobeda i očekujemo da upišu i šestu. U prvom delu sezone pobedili su Estrelu sa 2:0 na svom La Lužu, a nešto slično očekujemo i sada, trijumf uz ne mnogo golova. Za kombinaciju 2,0-3 kvota je 2.06 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici Meridianbet iznosi 13.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.