TIP DANA: Salernitana – Roma: Težak ispit za Vučicu na jugu Italije!

U ponedeljak je sasvim logično daleko slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u protekla dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 22. kola italijanske Serije A, u kom će ekipa Salernitane na svom terenu ugostiti Romu.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Salernitana: Može li tim iz Salerna do opstanka?

Kako sada stvari stoje, Salernitana je najozbiljniji kandidat za selidbu u niži rang, a u ovom trenutku se tim sa juga Italije nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo dvanaest osvojenih bodova, pa na prvi pogled deluje da ovom timu treba jedna poduža serija pobeda, kako bi se ravnopravno uključio u borbu za opstanak sa ostalim timovima, a tu pre svih mislimo na Empoli, Veronu, Kaljari i Udineze.
Do sada je Salernitana odigrala 21 meč u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvarila samo dva trijumfa, šest remija i čak trinaest poraza, što je svakako previše.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Očoa i drugari su ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, a poslednji u nizu desio se u prošlom kolu kada je “fenjeraš” izgubio na svom stadionu od Đenove, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Sjajno je domaća ekipa ušla u taj meč i već u drugom minutu došla do prednosti, ali je gostima iz Đenove trebalo samo desetak minuta da stignu do izjednačenja. Dugo nakon toga su mirovale mreže, da bi popularni Grifoni došli do trijumfa golom Gudmunsona sa bele tačke, sredinom drugog dela igre.
Pre toga je tim sa juga Italije doživeo poraz i na gostovanju kod Napolija, što je svakako bilo očekivano, uz napomenu da je aktuelni šampion Italije stigao do trijumfa na tom susretu golom Rahmanija u bukvalno poslednjim sekundama meča.
Poslednji trijumf u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala izabranici Filipa Inzagija su ostvarili krajem godine na gostovanju kod Verone, a taj meč u gradu ljubavi je završen rezultatom 0:1.
Inače, do sada je Salernitana odigrala jedanaest mečeva na svom stadionu i ostvarila samo jedan trijumf, četiri remija, ali i šest poraza, a svoju jedinu pobedu do sada na domaćem terenu ova simpatična ekipa je ostvarila krajem novembra protiv Lacija, kada je bilo 2:1.
U poslednje vreme timu iz Salerna leži Roma, pošto na dva poslednja međusobna meča, tim sa juga Italije je isto toliko puta remizirao, uz konstataciju da su oba duela odigrana na Olimpiku i da je oba puta bilo 2:2, pa je utisak da Vučica možda ovde i nije veliki favorit, a na sve to Salernitani gori pod nogama, i treba zaista očekivati dobar otpor izabranika Pipa Inzagija.

Roma: De Rosi gasi požar u Rimu!

Roma je prošle sezone izgubila u finalu Liga Evrope, što je nekako i obeležilo sezonu, jer da su Rimljani došli do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, u prvom delu sezone bi Vučicu gledali u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, ali pošto to nije bio slučaj, tim iz prestonice Italije je morao da se zadovolji ponovo sa Ligom Evrope.
Naravno, italijanski predstavnik je uspeo da dođe do plasmasna u nokaut fazu, ali ovog puta sa drugog mesta u grupi, uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Slaviju iz Praga. Za rivala u šesnaestini finala, popularna Vučica je dobila ekipu holandskog Fejnorda, i na prvi pogled se čini da su Rimljani mogli i dosta bolje da prođu.
Bilo kako bilo, do tog revanša će se tim sa Olimpika fokusirati na Seriju A, gde za sada Roma ima baš dosta problema, a treba napomenuti podatak da se pre ovog kola nekadašnji šampion Italije nalazio tek na osmom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, a upravo to četvrto mesto i biće primarni cilj za Vučicu, pošto je to pozicija koja na kraju šampionata garantuje učešće u Ligi šampiona, a ne treba ni pominjati da je to primarni cilj kluba iz prestonice godinama unazad
U poslednje vreme su Rimljani imali baš dosta problema, pa je cenu loših rezltata nažalost platio Žoze Murinjo, a na njegovo mesto je seo legendarni Daniele De Rosi, koji je u prošlom kolu debitivao i to trijumfom na Olimpiku protiv Verone kada je bilo 2:1. Ni na tom meču Vučica nije blistala, ali svakako je najbitnije da se pišu tri boda, pa je klub iz prestonice i dalje u igri za plasman u elitno takmičenje.
Inače, pre toga je Roma u istoj nedelji poražena od Milana, ali i eliminisana od Lacija iz italijanskog Kupa, što je i dovelo do toga da legendarni Murinjo bude smenjen.
Na gostovanjima je do sada Roma odigrala deset mečeva i blago rečeno se nije proslavila, pošto je ova ekipa u tom periodu ostvarila dva trijumfa, isto toliko remija i šest poraza, a poslednju pobedu na strani nekadašnji šampion Italije je ostvario još početkom decembra na gostovanju u Ređo Emiliji kod ekipe Sasuola, kada je bilo 1:2.

Naš predlog

Zanimljivo je da je Salernitana na dva poslednja međusobna meča uspela da odoli Romi, i to oba puta na Olimpiku, što je dovoljan razlog da za ovaj duel preskočimo prognozu konačnog ishoda.
Tradicija nam kaže da nam mečevi između ova dva kluba donose dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.


Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da se fokusirate i na igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.11.

Za kraj, ne treba apsolutno nikog da iznenadi ukoliko na ovom duelu u Salernu vidimo makar dva pogotka u prvom delu igre, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom I2+, a sve to uz fantastičnu kvotu 3.15 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.