Tiket dana Evroliga (utorak, 30.01.2024)

Polako ulazimo u finiš ligakog dela košarkaške Evrolige za sezonu 2023/24. Od ove sezone igra se i plej-in, u koji će se plasirati timovi od 6. do 10. mesta, dok su za plej-of sigurna samo šest najboljih. U naredna četiri dana odigraće se dva kola polse kojih bi mnogo toga moglo da bude jasnije, ali i da se dodatno zakomplikuje. Kvote i granice važile su u vreme sastavljanja predloga.

Bajern – Baskonija – UP – (granica 161,5) @ 2.10 u SuperBet

Posle traumatičnog kola i za jedne i za druge, sledi međusobni okršaj Bajerna i Baskonije. Bavarci su izgubili od poslednjeplasiranog Asvela i to u svom Audi domu, što je jedno od većih iznenađenja u ovoj sezoni. Nije Bajern toliko jači od Francuza, ali je bio tim sa mnogo većim motivom u tom meču. Sada su dodatno umanjili svoje šanse da se plasiraju i u plej-in pošto zaostaju tri pobede za poslednjom ekipom u toj zoni. Protiv Asvela Bajern je dao samo 64 poena, a kada je tako mala je verovatno da pobedite bilo koga. Ništa bolje nije prošla ni Baskonija, oni su na svom parketu izgubili od Valensije a dali su još manje koševa nego bajern protiv Asvela, samo 62. Za tim koji ima takav napadački potencijal to je sramotno malo. Problem je bio u šutu, pa je Markus Hauard, koji je Zvezdi dao 32 poena, sada postigao samo 7. Ujedno je ovaj košarkaš pogodio sa mo jednu trojku iz 9 pokušaja. Baskijci se još uvek dobro drže, imaju 12 pobeda i 11 poraza ali svaki naredni meč, pa i ovaj u Minhenu, može biti presudan. U prvom duelu u Vitoriji Bajern je pobedio, ali su ekipe i tada dale mali broj koševa. Smatramo da ih neće biti previše ni sada, pa predlažemo igru manje poena ukupno, od granice koja iznosi 161,5 u kladionici SuperBet. Za (-) poene ukupno kvota je 2.10.

Asvel – Fenerbahče – UP+ (granica 164,5) @ 1.90 u SuperBet

Da je tim iz Vilerbana igrao tokom sezone kao protiv Zvezde i Bajerna, sada bi sigurno bili u gornjoj polovni tabele sa odličnim šansama za plej-of. Ovako Asvel ima samo pet pobeda, a između te dve koje smo pomenuli, uspeo je da izgubi od Albe na svom terenu. Forma im je nestabilna od samo starta lige, u prva dva kola doživeli su ubedljive poraze od beogradskih rivala, a i posle toga je išlo dosta kilavo. Poveko je zamenio Parkera na klupi, ali je i fazizmatični Italijan uspeo da pobedi samo Žalgiris dva puta. U predgrađe Liona dolazi Fenerbahče, još jedan tim koji je menjao trenera u toku sezone. Dimitrisa Itudisa je zamenio Šarunas Jasikevičijus i od kada je Litvanac stigao u Istanbul Fener je izgubio samo dva meča, oba u Evroligi, od Zvezde kući i Žalgirisa na strani. Turci su relativno sigurni za svoje mesto u doigravanju, trenutno su peti sa skorom 14-9, ali im poraz u Francuskoj ne bi prijao. Ne blista Fener u gostima, samo su tri puta do sada pobedili a izgubili čak 8 mečeva. Mada su favoriti, nismo ubeđeni u njihov trijumf u Vilerbanu. Zato se odlučujemo za poene, a njih bi trebalo da bude baš dosta. Granica za ukupan broj koševa je 164,5 a za (+) kvota je 1.90 u kladionici SuperBet.

Olimpijakos – Alba – 1,UP+ (granica 158,5) @ 2.20 u SuperBet

Povrede su mnogo štete nanele Pirejcima ove sezone i nije ni čudo da su još dalkeo od plasmana u plej-of. Prethodne sezone Olimpijakos je u ovo vreme bio lider na tabeli, na prvom mestu je i završio ligaški deo a od trofeja ga je rastavio onaj koš Serhija Ljulja u finalu. Dosta toga se promenilo u Barcokasovoj četi od tada, Saša vezenkov je otišao ali su dovedena i pojačanja, koja nikako da u isto vreme budu na terenu. U naredna dva meseca Oli neće moći da računa na Nikolu Milutinova, a od ranije je povređen i drugi centar Mustafa Fal. U prošlom meču Barcokas je mogao da računa samo na Filipa Petruševa podkoševima, mada je i on naknadno zadužio dres Pirejaca. Moralo je da se reaguje na tržištu i Olimpijakos je doveo Mozesa Rajta iz turskog Merzekefendija. On je bio sjajan na pet mečeva, koliko je odigrao u Turskoj, a prosek mu je bio veći od 26 poena po meču. U Pirej stiže Alba, pravi rival da se crveno-beli vrate na pobednički kolosek. U poslednja četiri meča Olimpijakos ima tri poraza, doduše sva tri na strani, dok su slavili samo protiv Makabija u Atini. Albatrosi imaju dve pobede u poslednja tri meča, posle trijumfa u Vilerbanu slavili su i protiv Crvene zvezde, pa sada imaju 5 pobeda i 18 poraza, ali su ponovo poslednji. Nemaju velikih izgleda ni protiv oslabljenih Pirejaca i predlog je pobeda domaćina uz veći broj poena. Granica je na 158,5, a za kombinaciju 1,UP+ kvota je 2.20 u kladionici SuperBet.

Real Madrid – Makabi – G+ (granica 82,5) @ 2.10 u SuperBet

Aktuelni prvaci Evrope čvrsto drže prvu poziciju i sva je prilika da će i u plej-of ući sa nje. Može Real malo i da taktizira u preostalom delu ligaškog nadmetanja sa najboljim evropskim timovima pošto mu je prvi pratilac pet pobeda iza. Trenutno su oslabljeni i da to može biti problem videlo se na gostovanju u Monte Karlu kada je izgubio sa 24 poena razlike. U prethodnoj rundi su pobedili Olimpijakos na svom parketu ali su se kockali sa ogromnom prednošću i na kraju slavili i u neizvesnom finišu. Opet su dali veliki broj poena iako u timu nijebilo Edija Tavaresa i Serhija Ljulja. Bez njih dvojice igrali su i protiv Gran Kanarije i nisu se dobro proveli na Kanarskim Ostrvima u ACB ligi. Primili su čak 100 poena i izgubili sa 23 koša razlike. Za Makabij je ovaj meč bitniji, Ponos Izraela se bori za mesto u plej-ofu a konstantno igranje bez podrške navijača uzima danak. Makabi dosta slabije igra na strani, ali je tako već godina. Ove sezone su nešto bolji, imaju 4 pobede i 6 neuspeha kada su van hale ”Aleksandar Nikolić” u Beogradu, svom privremenom boravištu. Real je pobedio Makabi u Beogradu, ubacio im 99 poena, ali je tada tim Ćus Matea blistao. Sada je malo drugačija situacija a Izraelci bi mogli da napakoste ”Kralju”. Naš predlog je gost daje više od 82,5 poena sa kvotom 2.10 u kladionici SuperBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici SuperBet iznosi 18.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.