Tiket dana: Poeni igrača

Ove sedmice nas očekuju dva kola u košarkaškoj Evroligi. U utorak i sredu igraju se utakmice 24. kola, dok će se u četvrtak i petak igrati 25. runda. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja predloga.

Markus Hauard (Baskonija) – Poeni + (granica 17,5) @ 1.90 u MaxBet

Imao je odlični strelac Baskonije slabih partija ove sezone ali je učinkom protiv Valensije izjednačio svoj negativni rekord od samo 7 ubačenih poena, koji je ranije imao u duelu odigranom u Milanu. Sam broj koševa nije toliko problematičan, ali štu za tri poena u tom duelu, koji je Baskonija izgubila, svakako jeste. Devet pokušaja je imao Hauard za tri poena i samo je jednom bio uspešan. Kada znamo da je kolo ranije Zvezdi ubacio 32 poena i to samo za 22 minuta na parketu, svakako je to jedan od glavnih razloga neuspeha Baskijaca u okršaju dva španska evroligaša. Očekujemo reakciju Hauarda već u Minhenu, njegov prosek je veći od 18 koševa po meču u Evroligi i smatramo da će stići makar do njega. Za (+) koševe na Markusa Hauarda, sa granicom 17,5, kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Džoel Bolomboj (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.83 u MaxBet

I pored neočekivanog poraza u Berlinu prošle sedmice, šanse Zvezde za plasman u plej-in još uvek postoje. Zaostaju crveno-beli tri pobede za poslednjim timom u zoni doigravanja ali se igra još 11 utakmica i svašta je moguće. Prvi preduslov je da se savlada Valensija i to većom razlikom nego što se izgubilo u Španiji, kada je bilo 75:71 za Slepe miševe. Valensija u Beograd dolazi bez prvog centra Brendona Dejvisa koji je povređen, pa će sigurno Zvezda maksimalno eksploatisati Džoela Bolomboja na petici. Centar sa ruskim pasošem je bio odličan u pobedi nad Partizanom u ABA ligi, uz 14 poena imao je i 13 skokova, a povratak Miloša Teodosića u tim bio je blagotvoran, ne samo za jega, već za sve visoke igrače. Biće mnogo borbe pod koševima, Bolomboj ove sezone u Evroligi ima prosek od 10,4 poena, a provodi solidnih 25 minuta na parketu. Za to vreme, ako toliko bude igrao, protiv Valensije, ubeđeni smo da će prebaciti ovaj prosek. Za više od 10,5 poena kvota je 1.83 u kladionici MaxBet.

Semi Odželej (Valensija) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.95 u MaxBet

Nekadašnji NBA igrač je u Evropi debitovao za Virtus prošle sezone, odigrao sasvim dobro i prešao u Valensiju. Sigurno su se u Bolonji pokajali što su ga tako lako pustili jer ove sezone Odželej postiže 13 poena po meču u Evroligi i pored činjenice da je trećinu sezone propustio zbog povrede. Valensija će u Beogradu biti bez Brendona Dejvisa, koji je bio najzaslužniji za pobedu Slepih miševa u Vitoriji prošle sedmice. Prvi centar će dugo biti van terena a na ostalim košarkašima je da pokušaju da nadomeste njegov učinak. Biće to jako teško, a dobar deo poena mogao bi da ”pokrije” Semi Odželej. On u proseku igra 22 minuta, i pored pominjanih 13 poena, hvata i više od četiri lopte po meču. Od njega se očekuje energija a utakmica je za Valensiju više nego bitna. Pred dolazak u Beograd dođiveli su ubedljiv poraz u ACB ligi od Unikahe, a nijedan košarkaš Valensije u tom meču nije bio dvocifren. Za (+) poene na Odželeja kvota je 1.95, u kladionici MaxBet, dok je granica na 12,5.

Džoš Nibo (Makabi) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.82 u Maxbet

Zbog odsustva Valetra Tavaresa centri Makabija moraće da imaju mnogo veći doprinos nego inače u duelu sa Realom. Madrižani na ”petici” imaju samo Vensana Poarjea, doduše u odličnoj formi, ali zato Izraelci mogu da računaju na dvojicu snažnih košarkaša pod obručima, Romana Sorkina i Džoša Niba. Ovaj drugi ima sasvim solidnu sezonu po statističkim podacima, pogotovo kada se zna da u Makabiju šuteve uglavnom uzimaju Vejd Boldvin i Lorencoo Braun, a onda i ostali na spoljnim pozicijama. Nibo je trenutno na učinku od 10 poena i 7 skokova, što je sjajan doprinos. Makabi se i dalje bori za plej-of dok je Real gotovo siguran na prvom mestu. Motiv je na strani gostiju ali Izraelci jako retko slave na strani, mada su ove sezone bolji nego inače i imaju već 4 trijumfa van Beograda, gde prinudni igraju utakmice kao domaćini. Za meč u Vizink centru predlog su poeni na Džoša Niba, za (+) je kvota 1.82 a granica je na 9,5 koševa u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 12.34.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.