TIP DANA: Barselona – Osasuna: Ćavi najavio odlazak, Barsi predstoji borba za plasman u Ligu šampiona!

U sredu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i susret između Barselone i Osasune, i to sve u sklopu zaostalog susreta 20. kola španskog šampionata.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Barselona: Ništa od titule!

Barselona od samog starta prvenstva ima baš dosta problema, a sve to nam verovatno i najbolje pokazuje trenutna tabela, pošto se u ovom trenutku Katalonci nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Đironu, ali i deset bodova manje od najljućeg rivala, ekipe Real Madrida, i kako sada stvari stoje, gotovo je izvesno da Barsa neće odbraniti naslov prvaka Španije, što svakako i jeste bio jedan od primarnih ciljeva pred početak sezone.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Evrope doživeo poraz na domaćem terenu od Viljareala, a na tom susretu smo videli čak osam pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:5 za “žutu podmornicu” uz konstataciju da su gosti poslednja dva pogotka postigli u dubokoj sudijskoj nadoknadi.
Bila je ovo kap koja je prelila čašu, a veoma zanimljivo je da je Ćavi nakon tog meča izjavio da na kraju sezone napušta klupu Barselone, što je za mnoge neutralne ljubitelje španskog fudbala bilo zaista veliko iznenađenje, pogotovu što je Ćavi prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih ljudi za titulu šampiona Španije, i to posle četiri godine posta.
Ne treba zaboraviti da je tim sa Nou Kampa nedavno doživeo i bolan poraz u finalu španskog Superkupa, pošto je taj meč protiv Reala u finalu ovog takmičenja završen pobedom tima iz prestonice, od čak 4:1, a svakako da je taj rezultat mogao da bude i ubedljiviji.
Inače, pre ovog poraza u prošlom kolu, Ćavijevi puleni su ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Betisa, kada je bilo 2:4, a i na tom meču, ali i na onom pre toga protiv Las Palmasa, Barselona je do sva tri boda došla u samom finišu susreta.
Na domaćem terenu je trenutno četvrtoplasirani tim na tabeli ostvario osam pobeda, ali i tri poraza, i to čak dva u poslednja tri susreta na Monžuiku, na kom ove sezone igra Barselona zbog renoviranja Nou Kampa.
Ne treba zaboraviti ni da Katalonce uskoro očekuje prvi meč osmine finala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, gde će španski predstavnik odmeriti snage sa Napolijem, na stadionu “Diego Armando Maradona” i sigurno je da će potpuni fokus u narednom periodu biti najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što će po svemu sudeći biti i jedina nada da Barselona ove sezone dođe do makar jednog trofeja, iako to sve neće biti nimalo lak zadatak.

Osasuna: Odlične partije u poslednje vreme!

Pamtimo svi sjajne igre Osasune iz prošle sezone, pošto je ova ekipa pomalo i neočekivano stigla do sedmog mesta na tabeli, koje kao što je to dobro poznato na kraju šampionata donosi plasman u plej-of za ulazak u Ligu konferencije.
Međutim, odmah po okončanju šampionata, tim iz Pamplone je prvo izbačen iz Evrope, ali onda i nakon žalbe vraćen, pa je španski predstavnik za ulazak u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje odigrao dvomeč sa belgijskim Klub Brižom.
Višestruki šampion Belgije ima više iskustva u evropskim takmičenjima, i otuda i ne sme da začudi što je ova ekipa uspela da eliminiše Osasunu, koja se nimalo nije obrukala u dvomeču.
Primarni cilj je pred početak ove sezone bio sredina tabele, uz napomenu, da ne bi smelo da se dogodi da ovaj tim ima bilo kakvih problema oko opstanka, ali i uz konstataciju da će Osasuna ukoliko se ukaže prilika za plasman u neko od evropskih takmičenja to i iskoristiti.
U ovom trenutku se klub iz Pamplone nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Betis, ali uz meč manjka u odnosu na Andalužane.
U poslednje vreme izabranici Jagoba Arasatea igraju dosta dobro, pa je tako prošlosezonski finalista španskog Kupa Kralja na pet poslednjih duela u prvenstvu ostvario tri trijumfa, jedan remi, uz tesan poraz na gostovanju kod Majorke kada je bilo 3:2
U prošlom kolu je tim sa El Sadara remizirao na gostovanju kod Sevilje, kojoj su bodovi iz tog duela bili preko potrebni, a taj susret na Sančez Pichuanu je završen rezultatom 1:1.
Pre toga je Osasuna odigrala sjajan meč na svom terenu protiv Hetafea, u kom smo videli čak pet pogodaka, a krajnji rezultat je bio 3:2.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima do sada se dvanaestoplasirani tim na tabeli solidno pokazao i van El Sadara, a na deset odigranih mečeva tim iz Pamplone je ostvario tri trijumfa, dva remija, ali i pet poraza, i to čak tri u poslednjih pet duela na strani.
Inače, poslednji duel između Barselone i Osasuna je odigran početkom januara u okviru polufinala španskog Superkupa, kada su Katalonci slavili sa 2:0, i to nakon golova u drugom delu igre, a uz napomenu da je Osasuna u prvom poluvremenu bila ravnopravan protivnik.

Naš predlog

Generalno, bilo bi zaista ogromno iznenađenje kada Barselona posle poraza od Viljareala u prošlom kolu ne bi uspela da pobedi ni Osasunu, pa vam zato toplo preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Kako sada stvari stoje, vrlo verovatno nas očekuje još jedan veoma efikasan duel, pa je idealno da se oprobate sa igrmo 4+, a sve to uz kvotu 2.47 u Meridianu.

Za kraj, odbrana Barselone nam je do sada pokazala baš dosta slabosti o čemu najbolje govore i pet primljenih golova od Viljareala u prošlom kolu i smatramo da je najmanje što tim iz Pamplone može da uradi na ovom susretu, makar jedan postignut pogodak, pa vam preporučujemo da se fokusirate na igru G1+, a sve to uz kvotu 1.82 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.