DERBI DANA: Liverpul – Čelsi: Redsi ne daju tron, ali Čelsi nema šta da izgubi!

Sreda nam donosi nekoliko spektakularnih mečeva širom Evrope, a nema zaista nikakve dileme da se derbi dana igra na Enfildu, gde će snage odmeriti Liverpul i Čelsi.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21:15h.

Liverpul: Redsi čuvaju prvo mesto na tabeli!

Kako sada stvari stoje, Liverpul je prvi favorit za osvajanje naslova prvaka Engleske, pošto se u ovom trenutku popularni Redsi nalaze na prvom mestu na tabeli, uz pet bodova u odnosu na Mančester siti, koji između ostalog ima i meč manjka, pa se vrlo lako može desiti da nakon jedne kraće pauze zbog nešto slabijih partija Liverpula u poslednjih nekoliko sezona, ponovo gledamo ove dve ekipe u velikoj borbi za naslov prvaka, i deluje na prvi pogled da će do poslednjeg kola biti veoma interesantno.
Ono što je novina, je da je Jirgen Klop pre samo nekoliko dana najavo da će na kraju sezone napustiti Redse, što će sasvim sigurno biti ozbiljan udarac za tim sa Enfilda, i još uvek je neizvesno ko će naslediti ovog vrhunskog stručnjaka.
Do sada je Liverpul odigrao 21 meč u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i u tom periodu je ova ekipa ostvarila čak četrnaest trijumfa, šest remija i samo jedan poraz i bez ikakve sumnje su Redsi do sada ubedljivo najviše pokazali od svih timova u možda i nikad jačem izdanju Premijer lige.
U prošlom kolu su izabranici Jirgen Klopa slavili na veoma teškom gostovanju kod Bornamuta, a taj duel je završen rezultatom 0:4, uz konstataciju da smo sva četiri pogotka videli u drugom delu igre.
Inače, pre toga je Liverpul ostvario trijumf na Enfildu protiv Njukasla, sa 4:2, pa dolazimo do zaključka da je lider na tabeli na dva poslednja meča u najboljoj ligi na svetu postigao čak osam pogodaka.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Klopovi puleni su ostvarli tri trijumfa i dva remija, i to prvo protiv Junajteda na svom stadionu, kada nije bilo pogodaka, a potom i na domaćem terenu protiv Arsenala, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Do sada su Redsi na domaćem terenu odigrali deset mečeva i ostvarili čak osam trijumfa, uz ta dva upravo pomenuta remija protiv Junajteda i Arsenala.
Izostale su dobre partije na strani, gde je Liverpul čak četiri puta remizirao, jednom izgubio, ali i ostvario četiri vezana trijumfa na poslednja četiri meča na strani, uz samo jedan primljen pogodak.
Naravno, ne zaboravimo da je enleski predstavnik stigao do prve pozicije u grupnoj fazi Liga Evrope, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Rojal Union, što znači da su Redsi izborili direktan plasman u osminu finala, što svakako i jeste bio jedan od primarnih ciljeva za prvi deo šampionata, a nema nikakve sumnje da je Liverpul možda i glavni favort za osvajanje trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Za kraj, Jirgen Klop za ovaj veoma važan meč neće moći da računa na Salaha, Tijaga, Cimikasa, Enda, Matipa i Bajčetića.

Čelsi: Plavci konačno igraju onako kako se to i očekuje!

Ponovo je Čelsi tokom leta imao jedan nestvaran prelazni rok, gde je dovedeno nekoliko vrhunskih fudbalera, međutim, ponovo tim iz engleske prestonice ima dosta problema i vrlo lako se može dogoditi da popularne Plavce drugi put zaredom ne gledamo u nekom od evropskih takmičenja, što je svakako poražavajuće, s obzirom da je ogromna suma novca utrošena u sklapanje pobedničkog tima.
U ovom trenutku se tim sa Stamford Bridža nalazi na devetom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Vest Hem, a poznato je da je to šesto mesto ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu konferencije.
Nakon jednog katastrofalnog starta šampionatra, treba istaći da Plavci kako vreme odmiče pružaju sve bolje partije, a najbolji pokazatelj za to su i tri vezana trijumfa u šampionatu.
Sve je krenulo od pobede na Stamford Bridžu protiv neugodnog Kristal Palasa, a taj meč je završen pobedom domaćina od 2:1. Nakon toga je nekadašnji šampion Evrope slavio i na gostovanju kod Lutona, kada je bilo 2:3, da bi u prošlom kolu eipa koju sa klupe od ove sezone predvodi Maurisio Poketino savladala Fulam na svom terenu rezultatom 1:0. Jedini strelac za Čelsi na tom meču bio je Palmer sa bele tačke u poslednjim trenucima prvog dela igre, a i pored velikog broja prilika, tim iz Londona nije uspeo da postigne još koji pogodak na ovom meču, iako je to sasvim sigurno i zaslužio.
Na gostovanjima je za sada tim iz engleske prestonice odigrao deset mečeva i ostvario četiri trijumfa, samo jedan remi, ali i čak pet poraza, što je svakako previše.
Čelsi ove sezone kao što je to dobro poznato ne nastupa u evropskim takmičenjima, pa je ova ekipa maksimalno fokusirana na engleska Kup takmičenja, gde je nedavno ovaj tim uspeo da izbori plasman u veliko finale Liga Kupa, nakon trijumfa nad Midlzbroom, a u finalu će Plavci ponovo odmeriti snage sa timom sa kojim se sastaju i večeras.
Što se tiče FA Kupa, prošlog vikenda je Čelsi na svom stadionu samo remizirao protiv Aston Vile u ne previše zanimljivom duelu koji je završen bez pogodaka, pa će ove dve ekipe ponovo odmeriti snage već za nedelju dana na Vila Parku u sklopu šesnaestine finala.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Maurisio Poketino ima ogromnih kadrovskih problema pred ovaj derbi meč protiv Liverpula, pošto iskusni stručnjak ovog puta neće moći da računa na Kukurelju, Fofanu, Džeksona, Džejmsa, Laviju, Sančeza i Ugučukvua, dok su pod znakom pitanja Nkunku, Gusto, Čaloba i Kolvil.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na nekoliko poslednjih mečeva između Liverpula i Čelsija, doći ćemo do zaključka da na poslednjih pet međusobnih susreta nije bilo više od dva pogotka. Ipak, deluje nam da nas ovog puta očekuje jedan dosta drugačiji duel, pa vam preporučujemo da se pre svega oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.47.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da odigrate i igru GG, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.

Za kraj, ukoliko želi da dođe do naslova prvaka, Liverpul prosto mora da pobeđuje na ovakvim mečevima, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu, a sve to uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.