TIP DANA: Strazbur – PSŽ: Može li zahuktali Strazbur da iznenadi lidera na tabeli?

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel francuske Lige 1, u kom će Strazbur na svom terenu ugostiti PSŽ.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 21h.

Strazbur: Fantastične partije u poslednje vreme!

Strazbur je osnovan 1906. godine, a do je ovaj tim samo jednom došao do naslova prvaka Francsuke i to 1979. godine. Pored toga treba izdvojiti i tri trofeja u Ligi 2, ali i tri u francuskom Kupu, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 2001. godine, kada su plavo-beli u velikom finalu savladali Amijen.
Strazbur se trenutno nalazi na fenomenalnom desetom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na timove koji su stacionirani u zoni ispadanja.
Do sada je nekadašnji predstavnik Francuske u Ligi Evrope sakupio 25 bodova, i to pošto je ova ekipa na devetnaest odigranih mečeva ostvarila šest trijumfa, sedam remija i šest poraza.
U poslednje vreme ova ekipa igra na veoma visokom nivou, a najbolji pokazatelj za to je i podatak da desetoplasirani tim na tabeli poslednji poraz u prvenstvu doživeo još početkom decembra, kada je ova ekipa poražena u gostima kod Remsa, rezultatom 2:1.
Naravno, na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala ova ekipa ne zna za neuspeh, a u tom periodu je Strazbur ostvario tri trijumfa i dva remija, i to oba u poslednja dva kola.
Prvo su izabranici legendarnog Patrika Vijere odigrali nerešeno na teškom gostovanju kod Marseja, kada je bilo 1:1, i to nakon pogotka u sudijskoj nadoknadi, da bi u prošlom kolu desetoplasirani tim na tabeli remizirao i na gostovanju kod Klermona kada je bilo 1:1, uz konstataciju da je domaćem timu opravdano poništen pogodak nakon intervencije VAR-a.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada su Vijerini puleni odigrali devet mečeva na svom stadionu i ostvarili četiri trijumfa, tri remija i samo dva poraza, uz napomenu da su plavo-beli poslednji neuspeh na svom stadionu doživeli još početkom oktobra od Strazbura, kada je bilo 1:2, što je jasan znak da lideru na tabeli neće biti nimalo lako na ovom gostovanju.
Inače, na poslednjih pet međusobnih mečeva protiv Parižana, Strazbur je uspeo dva puta da remizira, a to se poslednji put u francuskom prvenstvu desilo krajem maja prošle godine kada je bilo 1:1. Poslednji trijumf su plavo-beli protiv tima sa Parka Prinčeva ostvarili davne 2017. godine kada je bilo 2:1, a svi u klubu se nadaju da bi njihova omiljena ekipa i ovog puta mogla da iznenadi Svece, koji su u prošlom kolu na svom stadionu kiksnuli protiv Bresta, a taj duel u prestonici Francuske je završen rezultatom 2:2.

PSŽ: Parižani na teškom ispitu!

PSŽ je prošle sezone stigao do novog trofeja u Ligi 1, i to pošto je klub iz prestonice Francuske na kraju imao samo jedan bod viška u odnosu na drugoplasirani Lans, koji je mimo svih očekivanja stigao do druge pozicije, ali i do direktnog plasmana u Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba istaći da se Parižani ponovo nisu proslavili u istom prošle sezone, a poznato je da je godinama unazad primarni cilj ovog tima osvajanje “ušatog” trofeja.
Tokom leta bili smo svedoci velike rekonstrukcije na Parku Prinčeva, a klub su između ostalih napustili Nejmar i Mesi.
Za novog trenera je pred početak sezone imenovan Luis Enrike, i kako sada stvari stoje čini se da je to bio pun pogodak čelnih ljudi tima iz Pariza.
Naime, u ovom trenutku se aktuelni šampion Francuske nalazi na prvom mestu na tabeli Lige 1 uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Nicu, što nije nimalo naivna prednost, i ako se po jutru dan poznaje, vrlo lako se može desiti da Sveci odbrane naslov prvaka Francuske.
Na poslednjih pet mečeva u Ligi 1, izabranici Luis Enrikea su ostvarili tri trijumfa i dva remija, a u prošlom kolu je PSŽ remizirao na svom stadionu protiv Bresta, u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2, iako je domaćin na odmor otišao sa dva gola prednosti, ali je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata i te kako umelo da odgovori u nastavku duela.
Na gostovanjima je do sada ovaj tim odigrao devet mečeva i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu su Sveci ostvarili šest trijumfa i tri remija.
Nekako je PSŽ uspeo da dođe i do plasmana u osminu finala Lige šampiona, a na kraju grupne faze ovaj tim je zauzeo drugo mesto na tabeli uz tri boda viška u odnosu na prvoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, koja je pomalo i neočekivano došla do prvog mesta u grupi, pored timova poput PSŽ-a, Milana, ali i Njukasla.
Za protivnika u osmini finala francuski predstavnik je dobio ekipu Real Sosijedada, i sva je prilika da su Sveci veliki favoriti za prolazak dalje, a kao što smo već i napomenuli, Liga šampiona je godinama unazad prioritet prebogatih Parižana.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na prethodne međusobne mečeve između Strazbura i PSŽ-a, doći ćemo do zaključka da je Strazbur umeo da bude neugodan protivnik po Svece, i vrlo lako se može desiti da prebogati Parižani ne pobede na ovom meču, pa vam savetujemo da se fokusirate na duplu šansu 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.60.

Pored toga, međusobni dueli između Strazbura i PSŽ-a nam po tradiciji donose dosta pogodaka, a sva je prilika da nas nešto slično očekuje i večeras pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.80.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam predlažemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.