MEČ DANA: Inter – Juventus: Prvo mesto na talonu!

U nedelju je odlična ponuda za klađenje, pošto je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a ovog puta smo u našoj rubrici “meč dana” analizirali susret koji će biti odigran na stadionu Đuzepe Meaca gde će Inter dočekati Juventus, što će ujedno biti i duel između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova 45 minuta.

Inter: Neroazuri drže sve u svojim rukama!

Nema nikakve dileme da je Inter do sada ubedljivo najviše pokazao od svih timova u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, i svakako da su Neroazuri glavni favorit za osvajanje Skudeta.
Naime, trenutno se milanski gigant nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i uz meč viška u odnosu na Staru damu koja im između ostalog u ovom kolu dolazi u goste, pa ukoliko Inter uspe da dođe do trijumfa, a na sve to slavi i u zaostalom susretu, dolazimo do zaključka da će aktuelni vicešampion Evrope tada imati čak sedam bodova viška u odnosu na Juventus, što bi vrlo lako moglo da se ispostavi i kao nenadoknadiva bodovna prednost.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu izabranici Simonea Inzagija su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Đenove, koja u svojoj povratničkoj sezoni u Seriji A igra na veoma visokom nivou.
U prošlom kolu su Neroazuri odigrali još jedan dosta dobar meč i slavili na veoma teškom gostovanju kod Fiorentine, a taj duel u Firenci je završen pobedom Intera od 0:1.
Pre toga je klub sa stadiona Đuzepe Meaca odigrao jedan od najboljih mečeva ove sezone i slavio na gostovanju kod Monce sa 1:5, i nećemo preterati ako kažemo da je taj meč mogao da se završi i ubedljivijom pobedom lidera na tabeli.
Na domaćem terenu su Neroazuri do sada odigrali deset mečeva i ostvarili osam trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, i to mimo svih očekivanja od Sasuola.
Podsećamo vas da je italijanski predstavnik igrao dosta dobro u grupnoj fazi Lige šampiona, gde je Inter nažalost došao do drugog mesta na tabeli, ruku na srce uz isti broj bodova kao i Sosijedad.
Protivnik u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja je ekipa Atletiko Madrida, i biće to sasvim sigurno prava poslastica za sve neutralne ljubitelje fudbala, ali utisak je da je ipak Inter blagi favorit u tom dvomeču.
Za kraj, treba reći i da je Inter već osvojio prvi trofej u sezoni, pošto je ova ekipa u velikom finalu italijanskog Superkupa savladala Napoli sa minimalnim rezultatom, uz gol Lautara Martineza u samom finišu susreta.

Juventus: Može li “Stara dama” do trijumfa i prvog mesta na tabeli?

Nakon svih nedaća koja su zadesila Juventus od početka sezone, a tu pre svih mislimo na situaciju sa Pogbom i Fađolijem, koji su suspendovani, prvi zbog dopinga, drugi zbog učestvovanja u klađenju, kao i zbog velikog broja povređenih fudbalera na startu sezone, svi su nekako očekivali da će Stara dama imati ogromne probleme, međutim, naprotiv, utisak je da svi u klubu moraju da budu prezadovoljni sa trentnom situacijom.
Naime, najtrofejniji italijanski klub se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli Serije A, uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, ali i meč viška u odnosu na lidera na tabeli.
Do sada su Bjankoneri odigrali 22 meča u prvenstvu i ostvarili šesnaest trijumfa, pet remija i samo jedan poraz, i to poput Intera od Sasuola, koji je veoma zanimljivo bio koban za obe ekipe, iako se trenutno Neroverdi nalaze na samo bod od selidbe u Seriju B.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala Juventus ne zna za poraz, a u tom periodu je drugoplasirani tim na tabeli ostvario tri trijumfa i dva remija.
U prošlom kolu je Juve samo remizirao na svom stadionu protiv Empolija, a ko zna šta bi bilo da Milik sredinom prvog dela igre nije dobio crveni karton nakon jednog izuzetno neopreznog starta.
I pored toga je Stara dama početkom drugog dela igre uspela da dođe do prednosti, golom u poslednje vreme fenomenalnog Vlahovića, međutim, gosti iz Toskane koji su imali brojčanu prednost na terenu su stigli do izjednačenje i odneli kući veoma važan bod u borbi za opstanak, koja im neminovno predstoji do kraja šampionata.
Pre toga su Bjankoneri slavili na veoma teškom gostovanju kod Lećea, a taj duel na jugu Italije je završen rezultatom 0:3, i ponovo je u centru pažnje bio srpski reprezentativac Dušan Vlahović.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada su izabranici Masimilijana Alegrija odigrali jedanaest mečeva van svog terena i ostvarili osam trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.
Za kraj, poslednji međusobni meč između Intera i Juventusa je odigran krajem novembra u Torinu, a taj duel je završen rezultatom 1:1.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan i te kako zanimljiv susret, a kada se sve sabere i oduzme mišljenja smo da je Inter u ovom trenutku daleko kvalitetnija ekipa, i da će izabranici Simonea Inzagija doći do trijumfa koji će im u mnogome olakšati put do Skudeta, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.85.

Naravno, Stara dama se neće tek tako predati, a smatramo da je najmanje što Dušan Vlahović i drugari mogu da urade na ovom meču, je da postignu makar jedan pogodak, pa savetujemo igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.11.

Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom naše prve i druge prognoze za ovaj susret u Milanu i da se fokusirate na igru 1&GG, za koji je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 4.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.