MEČ DANA: Majorka – Real Sosijedad: Nastavlja li Sosijedad svoj decenijski niz i u polufinalu kupa?

Majorka će u okviru prvog meča polufinala nacionalnog kupa Španije dočekati Real Sosijedad. Ulog je za oba tima veliki, a nevjerovatno zvuči podatak da je Majorka poslednji put slavila protiv Sosijedada davne 2012. godine. Meč je na programu od 21 čas.

Majorka: Vrijeme je za prekid crne serije protiv Sosijedada!

Kada je Majorka dobila Đironu kao protivnika u četvrtfinalu kupa, mnogi su već tada hit prvenstva vidjeli u polufinalu i napadu na potencijalnu duplu krunu. Međutim hit sezone u Španiji doživio je krah na Balearima. Đirona još od septembra nije znala za poraz, kada je izgubila od Real Madrida u Primeri, ali je u četvrtfinalu Majorka protiv Đirone u prvom poluvremenu izgledala baš kao da je Real.
U utakmici Kupa Kralja Majorka je razbila sve lude snove Đirone da može do dva trofeja, tako što je eliminisala sa 3:2 i to riješivši meč u prvih 45 minuta.
Oba tima su izašla na teren u šarenim sastavima. Majorka je bila bez Predraga Rajkovića na golu, nije bio srpski golman ni u protokolu, dok je Matija Nastasić meč gledao sa klupe do 72. minuta, kada je domaći tim morao da pojačava odbranu zbog igrača manje. Nije bilo u sastavu ni Dardera, Samu Koste… Na drugoj strani, Đirona je krenula bez Gazanige, Kouta, kao ni prvog strijelca lige Dovbika, koji je na poluvremenu ušao u igru.
Ključni period utakmice je bilo 15 minuta sredinom prvog poluvremena, od 21. do 36. kada je Majorka postigla sva tri gola. Prvi je došao kao rezultat kontre, u kojoj je Rodrigez pretrčao pola terena i kao na tacni uposlio Larina, kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.
Spektakularan je bio drugi gol domaćih, u režiji Abdona Pratsa. Taman kada se činilo da je dobra akcija, obećavajući napad Majorke propao, da su domaći prekombinovali, “devetka” crvenih je odapela strijelu sa distance i pogodila tamo gdje golman nikako nije mogao da dohvati.
Na koncu, treći gol Majorke je pao iz penala, a Prats je bio precizan i sa 11 metara za velikih 3:0.
Znalo se da će nastavak donijeti drugačiju utakmicu, da ponos Đirone neće dozvoliti da ispadne bez ispaljenog metka. Trener Mičel je poslao na teren tešku artiljeriju, međutim, bilo je kasno. Sve što su crveno-bijeli uspijeli da urade je da smanje na 3:1 iz penala, kod kojeg su stekli i igrača više zbog isključenja Rajla.
Očekivano, Majorka se posle toga zatvorila, na teren je ušao i Matija Nastasić umjesto špica Kajla Larina, a totalna ofanziva Đirone, koja je imala posijed lopte od 85 odsto, dala je rezultat tek dva minuta prije kraja utakmice, kada je Savio smanjio na 3:2.
Nakon tog meča i senzacionalnog plasmana u polufinale kupa, Majorka je upisala dva uzastopna poraza u La Ligi. Prvo je od njih bio bolji Betis upravo na njihovom stadionu rezultatom 0:1, dok su potom za vikend poraženi od Atletik Bilbaa u Baskiji rezultatom 4:0, međutim u tom meču se vidjelu da su glavom i mislima već na ovom meču.
Sa 20 osvojenih bodova tek su 3 boda iznad opasne zone, te će im pored ove borbe sigurno do kraja sezone pripasti i ona u borbi za opstanak.

Real Sosijedad: Ova ekipa može mnogo!

Sa zanimljivom statistikom doputovao je Real Sosijedad u Vigo na utakmicu četvrtfinala Kupa kralja protiv Selte prije tačno 2 nedelje. Tim iz San Sebastijana nikada u prethodnih sedam gostovanja na Balaidosu, kada je riječ o mečevima drugog po važnosti nacionalnog takmičenja, nije uspio da pobjedi, ali je gledajući prvenstvene duele imao niz od pet pobjeda na tom stadionu. Uključujući i susret koji su odigrali 3 dana pred taj revanš meč, kada je bilo 1:0 za goste, golom Braisa Mendeza u 11. minutu.
I u ovom revanš meču su fudbaleri Real Sosijedada rano načeli rivala, već u 70. sekundi utakmice kada je Mikel Ojarzabal glavom spustio loptu u gol posle kiksa Starfelta i centaršuta Merina, a drugi gol od konačnih 2:1 za prolaz u polufinale Kupa kralja dao je debitant Šeraldo Beker. Inteligentno je reprezentativac Surinama reagovao na dodavanje Mikela Merina i iz prve, u trku, poslao loptu pored istrčalog Ivana Viljara. Stigao je 28-godišnji Beker iz Union Berlina za 3.000.000 evra, nije ga Imanol Alguasil koristio u pomenutom susretu sa Seltom u Primeri, ali mu je četvrfinalu ukazao povjerenje od prvog minuta. U 66. se pokazalo da nije pogriješio.
Tim iz Baskije je u prethodnom kolu za vikend gostovao kod hita prvenstva i ozbiljnog pretendentna za titulu – Đirone i uspio da izvuče bod. Iako nisu viđeni golovi, meč nije bio bez uzbuđenja. Više ih je bilo na polovini gostiju, koji su među stativama imali raspoloženog Aleksa Remira. U prvom poluvremenu se dvaput istakao, na šut Cigalkova iz slobodnjaka, pa Aleiša Garsije na akciju iz kornera, kasnije je odlično, nogom, odbranio još jedan pokušaj Erere, dok je u poslednjim trenucima utakmice imao i mnogo sreće da Valeri loše šutira posle dodavanja upornog Kouta, koji je izgubio, pa osvojio loptu u akciji po desnoj strani.
Gosti iz San Sebastijana su sigurno zadovoljniji bodom na Montiliviju, međutim, i njima on ne znači mnogo. Real Sosijedad je ostao na šestom mjestu, sada sa 10 bodova manje od Atletiko Madrida i četvrte pozicije, poslednje koja vodi u Ligu šampiona. Ni Atletik Bilbao i Liga Evrope nisu blizu, jer komšije iz Baskije biježe osam bodova.
Imao je i tim Imanola Alguasila svoje šanse u tom meču, najbolju nije iskoristio Brais Mendez kada je dvadesetak minuta prije kraja šutirao sa nekoliko metara pod prečku, ali je refleksom mačke Gazaniga uspio da skrene loptu u korner.
Real Sosijedad će paralelno kroz prvenstvo nastaviti da vizu za Evropu traži i u kupu, a tradicija koja kaže da nisu poraženi čak 12 godina protiv Majorke, uliva im dodatno samopouzdanje pred ovaj meč.

Naš prijedlog:

Gostujući sastav u ovaj meč ulazi kao favorit sa kvotom 2.35 na njihov trijumf. Pobjeda domaćeg tima plaća se kvotom 3.30 u PrimoBet kladionici.

Ova dva tima poslednjih godina tradicionalno igraju mečeve u kojim pada mali broj golova, a shodno važnosti meča mišljenja smo da će se ta tradicija i nastaviti. Naš prijedlog je igra 0-2 gola po kvoti 1.51 u PrimoBet kladionici, a i igra PIK X po kvoti po kvoti 1.58 se čini veoma izgledno. Majorka igra veoma dobro na svom stadionu, a ove sezone su tek 2 puta poraženi u svom domu. Ovo će biti izvanredna prilika da naprave iskorak posle mnogo godina, pa smo mišljenja da neće upisati moraz na domaćem terenu, prema tome predlažemo i igru 1X po kvoti 1.65. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo X po kvoti 2.95 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.