TIP DANA: Leverkuzen – Štutgart: Finale pre finala u DFB kupu!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i četvrtfinalni duel nemačkog Kupa, u okviru kog će Leverkuzen na svom stadionu ugostiti Štutgart.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Leverkuzen: Farmaceuti napadaju sva tri trofeja!

Popularni Farmaceuti nikada do sada u svojoj istoriji nisu osvojili nemačko prvenstvo, a kada uzmemo u obzir kako izabranici Ćabija Alonsa igraju čitavim tokom sezone, postavlja se samo jedno pitanje, kada ako ne sada?
Naime, u ovom trenutku se popularni Farmaceuti nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Bajern, a ono što je još zanimljivije je da će ova dva tima u sledećem kolu odmeriti snage, i to bi po svemu sudeći mogao da bude meč koji će nam dati odgovore na mnoga pitanja, a treba podsetiti da je Leverkuzen domaćin na tom susretu.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala ova ekipa je ostvarila četiri trijumfa, uz samo jedan remi i to na svom stadionu protiv Menhengladbaha kada nije bilo pogodaka i pored toga što su puleni trenera Alonsa propustili neverovatan broj izglednih prilika na tom susretu.
U prošlom kolu su Farmaceuti odigrali jedan dosta dobar meč na nimalo prijatnom gostovanju kod Darmštada, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Inače, do sada je lider na tabeli nemačke Bundeslige odigrao deset mečeva na svom stadionu i ostvario osam trijumfa, uz dva remija.
Naravno, dosta dobro Leverkuzen za sada gura i u Ligi Evrope gde je ovaj tim bez većih problema stigao do prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala, a kada se sve sagleda, utisak je da nemački predstavnik uz Liverpul, verovatno trenutno slovi i za glavnog kandidata za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, u nemačkom Kupu izabranici Ćabi Alonsa takođe imaju najviše moguće ciljeve, a protivnik za plasman u četvrtfinale biće im ekipa Štutgarta, pa je utisak da Farmaceute očekuje veoma težak zadatak, pošto njihov protivnik ove sezone igra na veoma visokom nivou.
Naravno, sa brojnim izostancima se suočava Ćabi Alonso i dalje, a ovog puta španski stručnjak neće moći da računa na Bonifejsa što će naravno biti i najveći hendikep, a pored njega neće biti ni Artura i Palasiosa.

Štutgart: Mogu li Švabe do Lige šampiona?

Prošla sezona je bila košmarna za Švabe, a ipak je ovaj tim nakon baraža uspeo da dođe do opstanka u društvu najboljih, i to pošto je u dvomeču “počišćen” Hamburg, ukupnim rezultatom 6:1.
Nema apsolutno nikakve sumnje da je primarni cilj ovog tima pred početak ovogodišnjeg izdanja nemačke Bundeslige bio opstanak u društvu najboljih, međutim, već posle samo par meseci su svima u klubu porasle ambicije, a uostalom i navijačima, koji slove za jedne od najvernijih u Nemačkoj.
U ovom trenutku se izabranici Sebastijana Henesa nalaze na odličnom trećem mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu četvrtoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, ali i četiri poena više od petoplasiranog Lajpciga, pa se Švabe trenutno nalaze u jednom veoma povoljnoj situaciji, i neće biti nikakvo iznenađenje ako tim iz grada Mercedesa sledeće sezone gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Inače, treba podsetiti da je Štutgart do sada pet puta dolazio do naslova prvaka Nemačke, a poslednji put je to bio slučaj 2007. godine.
Na poslednjih pet mečeva u Bundesligi, trećeplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa i dva poraza, a u prošlom kolu su puleni trenera Henesa odigrali jedan zaista odličan meč na gostovanju kod Frajburga, i taj duel je pripao gostima rezultatom 1:3, uz napomenu da su Švabe već posle sedam minuta igre imale prednost od dva gola razlike.
Pre toga je Štutgart odigrao takođe jedan fenomenalan meč na domaćem terenu protiv Lajpciga kada je bilo 5:2, a ta pobeda još više ima na značaju ako uzmemo u obzir da je Red Bul direktan konkurent Štutgartu u borbi za plasman u Ligu šampiona.
Na gostovanjima je do sada trećeplasirani tim na tabeli odigrao deset mečeva u prvenstvu i ima polovičan učinak pošto je u tom periodu ostvario pet trijumfa i isto toliko poraza, bez remija.
Henes za ovaj duel četvrtfinala nemačkog Kupa neće moći da računa na svog najboljeg fudbalera Girasija, koji se i dalje nije oporavio od povrede, a pored njega neće biti ni Zagadua, Furniha i Nartija, dok su pod znakom pitanja Mitelstad i Roalt.
Inače, poražavajuće deluje podatak da Štutgart na poslednjih deset međusobnih mečeva u svim takmičenjima nije uspeo da savlada Leverkuzen, ali eto sjajne prilike da se to promeni.

Naš predlog

Radi se o dva tima koja pružaju partije iznad svih očekivanja ove sezone. Kao što smo već napomenuli, ambiciozni Farmaceuti ciljaju napad na sva tri trofeja ove sezone, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.68.

Nema nikakve sumnje da će nam ovaj duel doneti veliki broj pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 4+, a sve to uz kvotu 2.37 u Meridianu.

Za kraj, Leverkuzen je poslednji poraz od Štutgarta doživeo još 2018. godine, i deluje zaista da će izabranici Ćabija Alonsa od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Švaba, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1, a sve to uz kvotu 2.44 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.