TIP DANA: Vizela – Benfika: Može li “fenjeraš” Primeire da iznenadi Orlove u Kupu?

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali četvrtfinalni meč portugalskog Kupa u kom će snage odmeriti Vizela i Benfika.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21:45h.

Vizela: Teški dani za Vizelu!

Vizela je osnovana pre 85 godina, a do sada je ova ekipa tri puta nastupala u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala.
Prošle sezone je ova simpatična ekipa stigla i do svog najvećeg uspeha, a to je sjajno jedanaesto mesto na tabeli, uz dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na timove koji su na kraju ispali u niži rang, što dalje znači da se opstanak ni u jednom trenutku i nije dovodio u pitanje, a upravo to će biti primarni cilj i ovog puta.
Odmah na startu ove analize treba konstatovati da ova ekipa ni blizu ne igra onako dobro kao što je to bio slučaj u prošlom šampionatu, a najbolji pokazatelj za to je i tabela koja nam govori da se Vizela trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli portugalske Primeire uz samo trinaest osvojenih bodova što je trenutno za pet poena manje u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, pa po svemu sudeći Vizeli predstoji velika borba za opstanak.
Izabranici Rubena de la Barera su do sada odigrali dvadeset mečeva u elitnom rangu portugalskog fudbala i ostvarili samo dva trijumfa, sedam remija, ali i čak jedanest poraza, što je zaista previše.
Na poslednjih pet mečeva “fenjeraš” je čak četiri puta poražen uz jedan remi, i to na gostovanju kod Estrelje, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je Vizela odigrala solidan meč na svom terenu protiv obližnjeg Gimaraiša, ali na kraju su gosti koji igraju sjajno ove sezone što nam najbolje potvrđuje i peto mesto na tabeli slavili sa minimalnim rezultatom.
Bio je to sedmi poraz ove ekipe na domaćem terenu, koja je pored toga ostvarila samo jedan trijumf na svom stadionu uz tri remija.
Biće zaista teška borba do kraja šampionata, uz konstataciju da je ova ekipa i u prošlom izdanju Primeire igrala dosta bolje u drugom delu prvenstva.
Poslednji meč protiv Benfike izabranici trenera Barera su odigrali sredinom septembra ove godine kada su Orlovi slavili na gostovanju sa 1:2, ali daleko od toga da su se fudbaleri Vizele obrukali na tom meču protiv najtrofejnijeg portugalskog kluba.

Benfika: Orlovi su jednom već opekli protiv Vizele!

Iza Benfike je jedna sjajna sezona u kojoj je ova ekipa uspela ponovo da dođe do naslova prvaka Portugala, ali i do trofeja u Superkupu ove zemlje.
Naravno, ne smemo zaboraviti ni blistave partije ovog tima u Ligi šampiona, gde je klub iz Lisabona stigao do četvrtfinala u kom je Inter bio bolji i zasluženo prošao dalje.
Kada smo se već dotakli najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da su popularni Orlovi dobrano podbacili u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto je portugalski predstavnik na kraju završio na trećem mestu u grupi, iza Intera i Sosijedada koji su imali čak osam bodova viška u odnosu na Benfiku, ali ono što je najbitnije je da je ova ekipa u ključnom meču za prolazak u šesnaestinu finala Liga Evrope uspela da savlada Salcburg i to na gostovanju, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Već za nedelju dana ćemo Benfiku gledati u prvom meču šesnaestine finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja protiv francuskog Tuluza, i utisak je da su Orlovi veliki favoriti u tom dvomeču i da bi sve osim plasmana u osminu finala Liga Evrope bio veliki neuspeh.
Što se tiče portugalskog šampionata, u ovom trenutku se izabranici Rodžera Šmita nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Sporting, koji ruku na srce ima i meč manje i deluje da će gradski rivali iz prestonice voditi veliku bitku do kraja sezone za naslov prvaka Portugala, pošto trećeplasirani Porto nije na prepoznatljivom nivou.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu ova ekipa je ostvarila isto toliko trijumfa uz samo dva primljena pogotka. U prošlom kolu je Benfika bez većih problema slavila na svom terenu protiv Žil Visentea, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
Na gostovanjima je aktuelni šampion Portugala odigrao deset mečeva i ostvario osam trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Inače, do sada je Vizela već jednom bila kobna po klub iz prestonice, i to preprošle sezone kada je u Lisabonu bilo 1:1, uz podsećanje da su Orlovi na kraju tog šampionata završili na trećem mestu na tabeli.

Naš predlog

Pre svega, vrlo je diskutabilno sa kojim sastavima će oba trenera ući u večerašnji meč, pošto je prioritet nacionalni šampionat, ali kako god da bude, Benfika je veliki favorit, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Generalno, ovaj meč u Vizeli bi mogao da nam donese dosta pogodaka, pa je topla preporuka da se fokusirate na igru 4+, a sve to uz kvotu 2.48 u Meridianu.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, gosti iz prestonice Portugala će dati sve od sebe da što pre reše pitanje pobednika, pa deluje da nam prvi deo igre može doneti dosta pogodaka, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom I2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.39.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.