Tip dana košarka: Partizan – Bajern: Crno-beli imaju mač ispod grla, Bajern mora pasti!

Ekipa Partizana će u okviru 26. kola Evrolige dočekati Bajern iz Minhena. Izabranici Željka Obradovića jednostavno ne smiju sebi dopustiti još jedan poraz, pošto bi ih to skoro sigurno eliminisalo iz trke za plej-in. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Partizan: Sve ili jedno ogromno ništa!

Split je u Beogradskoj areni crno-bijelima očitao lekciju iz borbenosti, želje i posvećenosti koju će teško moći da zaborave. I ne samo što neće moći da zaborave, već sa ovim porazom i prije svega načinom ophođenja prema igri Partizan mora da podvuče liniju.
Ukratko, ovo je bio najlošiji Partizan otkako se Željko Obradović vratio u Humsku. Bilo je rezultatski težih poraza, izgubljenih trofeja i lošijih utakmica, ali teško da je tim koji nosi oreol aktuelnog šampiona Jadranske lige i imao je Fajnal for na tacni doživio sveukupno teži slom nego u tom festivalu mučenja. Zvižduci sa kraja utakmice odjek su igre Partizana, a aplauzi košarkašima Splita najljepši poklon za tim daleko skromnijeg kvaliteta od učesnika Evrolige.
Neko je Partizanu uzeo dušu. I osjećaj za rutinu. Svi se pitaju isto: kako je došao do toga da se najtrofejniji evropski stručnjak svih vremena osjeća tako da mu “odavno nije bilo gore”? Kako je ekipa sa 15 košarkaša dozvolila da bez Kevina Pantera i Pi Džej Doužera izgleda kao grupa građana? Zašto rezerve ne grizu, ima li među nosiocima nedostojnih tog zvanja i da li su uloge zapravo dobro podjeljene?
Umor kao klasičan izgovor isključio je Danilo Anđušić. Split jeste bio bolji, ali istini za volju, Partizan nije ličio na evroligaša, na branioca krune.
Klub iz Humske je posle najbolje sezone nakon čuvene 2010. trebalo da uhvati zalet ka potpunoj stabilizaciji rezultata. Umjesto toga, sa ove distance izgleda kao da je rezultat došao prije no što je trebalo. Prošlogodišnji uspijeh podigao je očekivanja navijača i javnosti toliko da ovaj sastav Partizana možda i ne može da ih isprati. Reći će svako da se crta podvlači na kraju sezone, ali posle šestog poraza u regionalnom takmičenju, što je ekvivalent broju izgubljenih mečeva za 52 ligaške utakmice – bez doigravanja – Partizan ide protiv sebe i standarda, postavljenih ciljeva i želja armije navijača. Kao da polako zaboravlja kako se pobjeđuje rutinski, pa čak i kada nije dobar dan, a to bi moglo baš skupo da košta.
Prvo mesto u Jadranskoj ligi sada više nije tema, jer je i druga pozicija upitna posle poslednjih rezultata. Ni u Evroligi stanje nije bolje i to je već poznato… U poslednjih deset kola Partizan dobio je samo Asvel, Žalgiris i Makabi, sve u Areni. Prvi put posle više od dva mjeseca nije među deset najboljih, a sredinom decembra je uhvatio uzlaznu putanju koja ga je dovela do četvrte pozicije.

Bajern: Rasterećenost glavna prednost!

Pretpjeli su košarkaši Partizana težak šamar prije par večeri rutinskim porazom od Splita usred beogradske Arene (67:74). Bio je to četvrti uzastopni neuspijeh izabranika Željka Obradovića, a potencijalni peti bio bi tragičan, jer bi značio drastično umanjenje šansi za plasman u plej-in Evrolige.
Večeras od 20 časova i 30 minuta aktuelni osvajač ABA lige dočekaće Bajern u 26. kolu Evrolige, a pred gostovanje u beogradskoj Areni, minhenski klub trijumfovao je protiv Oldenburga 93:73 i došao do desete uzastopne pobjede u njemačkom prvenstvu. Ravnomjerno je rasporedio minutažu Pablo Laso, uzimajući u obzir da nijedan od glavnih igrača nije odigrao više od 20 minuta, a interesantno najefikasniji pojedinac na utakmici bio je bivši centar FMP-a, a sada Oldenburga Ebuka Izundu. Nigerijac je meč završio sa 15 poena.
Nije Bajern još od 12. novembra i duela protiv Bona pretrpio poraz u domaćem prvenstvu, ali je prethodno doživio tri i u njima se krije glavni razlog za činjenicu da je trenutno drugoplasiran. Jeste trenutni lider najprijatnije iznenađenje sezone Kemnic, ali su i protiv tima iz Saksonije Bavarci rutinski trijumfovali prije tri kola.
Nije imao domaćin ni najmanje poteškoće u sudaru Oldenburgom, ekipom na ivici plasmana u plej-in. Tim mladog španskog stratega koji već 11 godina radi u Nemačkoj Pedra Kaljesa još se i dobro držao do prvih minuta treće četvrtine, a onda se Bajern raspucao na čelu sa Silvanom Fransiskom i Andresom Obstom. Dvojac iz spoljne linije Bavaraca postigao je po 13 poena, a dvocifren košgeterski učinak imali su Ajzak Bonga (12 poena), Nils Gifaj (11) i Karsen Edvards (10). Srpski košarkaš Vladimir Lučić duel je završio sa četiri poena za 16 minuta.
Podsjetimo, u prvom duelu u sezoni 15. novembra Bajern je trijumfovao protiv Partizana u BMV Parku 94:85 i trenutno je na diobi između 12. i 16. mjesta u Evroligi zajedno sa Crvenom zvezdom, Armani Milanom, Anadolu Efesom i Žalgirisom sa skorom 10-15.

Naš prijedlog:

Partizan svakako kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.35 u MeridianBet kladionici. Kvota na pobjedu gostiju je 3.85.

U prethodnom duelu ova dva tima gledali smo veoma efikasnu utakmicu na kojoj je palo skoro 180 poena. Bajern u poslednje vrijeme igra zaista dobro i mišljenja smo da će večeras prebaciti granicu od 76 poena, pa prema tome predlažemo igru G+ (granica 76.5) po kvoti 1.75. Takođe mišljenja smo da će i crno-bijeli biti na napadačkom nivou, pa vam predlažemo igru UP+ (granica 161.5) po kvoti 1.70 u MeridianBet kladionici. Partizan jednsotavno mora proužiti sve od sebe, pošto im je ovaj meč biti ili ne biti. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ (granica 161.5) po kvoti 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.