Najava i analiza: Bundesliga, 21. kolo: Leverkuzen na domaćem terenu brani prvo mesto u direktnom okršaju sa vladarom Nemačke!

Pred nama je ovog vikenda 21. kolo Bundeslige, a svi mečevi u ovoj rundi će biti u sijenci jednog. Onog u kom će se sastati trenutni lider i jedini neporaženi tim u Njemačkoj – Bajer Leverkuzen i tim koji poslednjih 10 godina dominira domaćom ligom – Bajern iz Minhena. Razlika između ova 2 tima je svega 2 boda, a Leverkuzen bi eventualnim trijumfom na domaćem terenu značajno sebi povećao šanse u trci za šampionski trofej. Sve u svemu pred nama je jedno veoma zanimljivo kolo, posle kog će neke stvari biti sigurno jasnije. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Borusija Dortmund – Frajburg – GG @ 1.57 u MozzartBet

Uspijela je Borusije da konsoliduje svoje redove u poslednjih 5 mečeva, pošto u tom periodu nisu upisali nijedan poraz, a uz to su nanizali 3 trijumfa i po 2 remija. U poslednjem kolu su remizirali protiv novajlije Hajdenhajma u meču bez golova, pa su trenutno sa 37 osvojenih bodova na 4. mjestu na tabeli, sa ogromnih 15 bodova zaostatka za vodećim Leverkuzenom. Njihov naredni protivnik je ekipa Frajburga koja je u poslednje vrijeme u značajnom padu forme. Na poslednja dva meča su upisali 2 poraza, a u poslednjem kolu je od njih bio bolji Štutgart na domaćem terenu (1:3), a to je bio njihov treći poraz u poslednjih 5 mečeva. Sa 28 osvojenih bodova Frajburg je na 7. mjestu na tabeli, njihovi mečevi u poslednje vrijeme obiluju golovima, te smo mišljenja da će tako biti i ovog puta. Naš prijedlog je igra GG po kvoti 1.57 u MozzartBet kladionici.

Menhengladbah – Darmštadt – 3+ @ 1.63 u MeridianBet

Turbulentan početak sezone i velika borba Menhengladbaha za izlazak iz opasne zone je uspijela, barem na kratko. Rezultati u poslednjih 5 kola ne obećavaju, pa bi ukoliko ovako nastave mogli da se nađu u ozbiljnom problemu do kraja sezone. Samo jedan trijumf i čak 3 poraza, uz samo jedan remi na poslednjih 5 mečeva je njihov bilans. U poslednjem kolu su poraženi od Bajerna sa 3:1, a na 4 od 5 poslednjih njihovih mečeva je viđeno 3 ili više golova. Darmštadt je sa druge strane na poslednjem mjestu Bundeslige sa samo 11 osvojenih bodova, a sa 49 primljenih golova predstavljaju najlošiju odbranu u ligi. U poslednjem kolu su poraženi od Leverkuzena rezultatom 0:2, što je bio njihov čak 13 poraz ove sezone (najviše od svih timova). Mišljenja smo da nas očekuje meč sa velikim brojem golova, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.63 u MeridianBet kladionici.

Frankfurt – Bohum – 1 @ 1.75 u MaxBet

Iako je Frankfurt ostao bez nekih važnih igrača, uspijeli su da suzbiju redove i odlično uigraju maltene novu ekipu. Sa trideset i jednim osvojenim bodom zauzimaju 6. mjesto na tabeli, što je odličan rezultat za njih. Seriju sjajnih rezultata su prekinuli u prethodnom kolu, pošto su poraženi na gostovanju u Kelnu rezultatom 2:0. Bohum je značajno popravio svoju igru u poslednjih 5 kola, te su u tom periodu uspijeli da upišu 2 remija, 1 trijumf i 2 poraza. U poslednjem kolu na domaćem terenu remizirali sa Augzburgom (1:1), što je bio njihov čak 9 remi ove sezone. Sa dvadeset i jednim osvojenim bodom nalaze se na 14. mjestu na tabeli. Mišljenja smo da je Frankufrt kvalitetnija ekipa i da će na domaćem terenu imati veće šanse za trijumf. Prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.75 u MaxBet kladionici.

Augzburg – Lajpcig – GG @ 1.51 u SuperBet

Asocijacija za efikasne mečeve i veliki broj golova na utakmicama je ove sezone svakako ekipa Augzburga. Nakon 20 odigranih kola nalaze se na 12. mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda, te sa 37 primljenih golova imaju jednu od najgorih odbrana u ligi. Na poslednja 3 meča su primili ali i postigli makar po jedan gol, a u prethodnom kolu su remizirali sa Bohumom (1:1). Lajpcig je posle 3 uzastopna poraza uspio da konačno trijumfuje i to na domaćem terenu protiv Union Berlina rezultatom 2:0. Na prethodnih 5 gostovanja svaki put su primili makar po jedan gol, pa smo mišljenja da će tako biti i ovog puta. Prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.51 u SuperBet kladionici.

Union Berlin – Volfsburg – X2 @ 1.61 u PrimoBet

Dolaskom Nenada Bjelice na klupu tima iz Berlina, klub je konačno uspio da se prodrma i izađe iz opasne zone nakon drugo vremena. Dosta bolja igra je viđena u poslednjih 5 mečeva, pa su u tom periodu upisali po 2 remija, 2 poraza i jedan trijumf. Sa 18 osvojenih bodova Union se trenutno nalazi na 15. mjestu, poslednjem izvan opasne zone, sa 3 boda više od Kelna i 6 više od pretposlednjeg Majnca. U poslednjem meču su remizirali upravo sa Majncom (1:1) u zaostaloj utakmici. Volfsburg je u krizi rezultata od samog početka sezone i ukoliko se ne trgnu na vrijeme, sredina tabele će ostati njihova realnost. Trenutno su u nevjerovatnom nizu od čak 4 uzastopna remija, dok na pobjedu ne znaju za više od 2 mjeseca. Imaju kvalitetne igrače ali čini se da će teško ispraviti iskorak. Ovo će biti duel dvije veoma ujednačene ekipe, a mišljenja smo da gostujući tim neće biti poražen na ovom meču. Prema tome predlažemo igru X2 po kvoti 1.61 u PrimoBet kladionici.

Verder – Hajdenhajm – 1X&GG @ 2.05 u MozzartBet

Nakon sezone u kojoj su se do poslednjeg kola grčevito borili za opstanak, tim iz Bremena je u ovoj sezoni zasjeo na “zelenu granu” i čini se da ove sezone neće imati sličnih problema. U poslednjih 5 utakmica ne znaju za poraz, a trenutno su u nizu od čak 3 uzastopna trijumfa. To ih je značajno uzdiglo na tabeli pa su trenutno sa 26 osvojenih bodova na 9. mjestu. U poslednjem kolu su slavili protiv Majnca na gostujućem terenu rezultatom 0:1. Novajlija Hajdenhajm je za sada daleko od opasne zone sa 24 osvojena boda, a čini se da su se potpuno prilagodili fudbalu u eliti. O tome svjedoči i podatak da na poslednjih 5 mečeva nijedna ekipa nije slavila pobjedu protiv njih, a u poslednjem kolu su remizirali i sa Borusijom iz Dortmunda. Oba tima igraju veoma efikasno čitave sezone, te smo mišljenja da je veoma realna igra 1X&GG po kvoti 2.05 u MozzartBet kladionici.

Leverkuzen – Bajern – X2&GG @ 2.05 u MeridianBet

Meč nad mečevima ovog vikenda u Bundesligi, neporaženi i prvoplasirani Leverkuzen će na svom stadionu dočekati dugogodišnjeg vladara fudbala u Njemačkoj – Bajern iz Minhena. Razlika između ova 2 tima je u svega 2 boda i današnji meč je samim tim malo finale prije finala. U poslednjih 5 mečeva Leverkuzen ima 4 trijumfa i 1 remi, dok je Bajern u tom periodu upisao 4 trijumfa i 1 poraz. Tim Ćabi Alonsa je sa 14 primljenih golova najbolja odbrana u ligi, dok je Tuhelova ekipa sa 59 postignutih golova najbolji napad u ligi. Čini se da nije baš sve kako treba u velikanu iz Minhena i da odnosi u svlačionici nisu kao prethodnih godina, što bi Bajer svakako trebalo da iskoristi. Efikasnost na ovom meču ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, a kao malu prednost Bajerna u ovom meču vidimo njihovo dugogodišnje iskustvo igranja ovakvih mečeva. Prema tome naš prijedlog za ovaj meč je igra X2&GG po kvoti 2.05 u MeridianBet kladionici.

Štutgart – Majnc – 3+ @ 1.69 u MaxBet

Sjajna izdanja Štutgarta su ove sezone lansirala ovaj simpatični tim na visoko 3. mjesto na tabeli, što garantuje ogromnu borbu do samog kraja sezone za plasman u Ligu šampiona. Posle dva uzastopna poraza, upisali su 2 uzastopna trijumfa, prvo protiv Lajpica sa čak 5:2, a nakon toga na gostovanju protiv Frajburga rezultatom 1:3. Tokom čitave sezone igraju jako efikasan fudbal, a skoro svaki tim je od njih primio makar 2 gola ove sezone. Iza lidera Leverkuzena i Bajerna, najefikasniji su tim u Bundesligi. Majnc je sa druge strane u mnogo težoj situaciji, pošto su trenutno na pretposlednjem mjestu sa svega 12 osvojenih bodova. Sa samo jednim ostvarenim trijumfom predstavljaju tim koji je najmanje putao slavio ove sezone. U poslednjih 5 mečeva su upisali 3 remija i 2 poraza, što je dovoljno za tek -3 u odnosu na Keln koji je na mjesto za doigravanje. Mišljenja smo da nas očekuje jedan efikasan meč, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.69 u MaxBet kladionici.

Hofenhajm – Keln – 1 @ 1.80 u PrimoBet

Cilj Hofenhajma ove sezone je izlazak u Evropu ali rezultati u poslednjih 5 kola su ih značajno udaljili od vodećih mjesta. Dobar start sezone su poništili u poslednje vrijeme, pošto su od mogućih 15 bodova u poslednjih 5 kola osvojili svega 3. U poslednjem kolu su remizirali sa Volfsburgom rezultatom 2:2, što je bio njihov 5 remi ove sezone. Igraju veoma dobro i efikasno kod kuće, a na poslednja 4 meča na domaćem terenu su upisali 3 remija i 1 trijumf. Keln je sa 15 osvojenih bodova na na 16. mjestu na tabeli, te će do kraja sezone voditi veliku borbu za opstanak. U poslednjem kolu su ostvarili tek treći trijumf ove sezone, pošto su slavili protiv Ajntrahta rezultatom 2:0. Hofenhajm je svakako kvalitetniji tim, te smo mišljenja da će najzad prekinuti seriju loših mečeva. Prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.