Tiket dana: Poeni igrača

Još četiri utakmice i završiće se 26. kolo EVrolige. Evo predloga za učinak košarkaša. Kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Luka Mitrović (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Povreda kolena je u potpunosti izbacila Luku Mitrovića iz ritma, sigurno ponajboljeg igrača Zvezde na početku sezone. Poslednji dvocifren učinak krilni centar crveno-belih imao je u Evroligi još pred kraj prošle godine na meču protiv Panatinaikosa, a to je bilo pre povrede. Zato mu je trener Sferopulos dao nešto veću minutažu u utakmici ABA lige u Podgorici i Mitrović je bio najbolji u slabom izdanju Zvezde sa 16 poena i 6 skokova. Mogla bi ta partija mogla da bude nagoveštaj povratka u pravu formu, a sada je poslednji momenat da zvezda pokuša da uhvati plej-in poziciju. Igraju sa Žalgirisom, koji ima ista nadanja, i poraženi će ostati bez šansi za doigravanje. Mitrović je iskusan a ovo je utakmica za takve igrače. Granica nije visoka, iznosi 7,5 poena u kladionici Mozzartbet i verujemo da Mitrović može da je preskoči. Za (+) poene kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Laurinas Birutis (Žalgiris) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Žalgiris igra dobro u poslednje vree ali, za razliku od početka sezone, sada Litvanci briljiraju na svom parketu, dok su na strani nešto slabiji. Mora se priznati da je Andrea Trinkijeri uneo novu energiju u ovu ekipu, samo je pitanje da li se u ”zelenoj šumi” zakasnilo sa smenom Maksvitisa. Žalgiris je dobio poslednje četiri evroligaške utakmice na svom parketu a na strani je u tom intervalu dobio samo Valensiju. Jedan od košarkaša koji je procvetao kod italijnskog trenera je centar Laurinas Birutis. Ovaj visoki momak je nekonvecionalan centar, koševe postiže flouterima ili zakucavanjima ali ima sjajan osećaj za igru, dobro se postavlja i izuzetno je opasan u napadu. Prosek u Evroligi mu je 8 koševa, ali treba reći da je u poslednjih desetak mečeva taj prosek mnogo bolji i da je samo protiv Barselone imao manje od 10 koševa u poslednjih 6 mečeva, a i tada se zaustavio na 9 poena. Verujemo da će biti dvocifren i u Beogradu, granica je na 9,5 koševa a za (+) kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Marijus Grigonis (Panatinaikos) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Derbi večeri je duel Panatinaikosa i Fenerbahčea koji će imati veliki uticaj na to ko će biti među četiri na kraju. Oba tima imaju isti skor, po 15 pobeda i 10 poraza, kao i Monako u ovom momentu. Pao je doživeo debakl u Litvaniji gde su samo trjica igrača zaslužila prelaznu ocenu. Uz već standardne Kendrika Nana i Matijasa Lesora odličnu partiju pružio je u Marijus Grigonis. Litvanski bek mogao bi da ima važnu ulogu i u duelu sa Fenerom jer je Slukas još van stroja i mali su izgledi da se nađe u timu protiv ekipe čiji je dres nosio. Naravno, tu je i Vildoza ali nam se čini da Ataman ima sve više poverenja u Grigonisa koji u Evroligi igra 30 minuta, a u poslednje vreme i duže. Prosek mu je za sad 10,6 poena ali je na dva poslednja evrologaška meča postizao po 15 koševa. Protiv Fenera će biti efikasan meč i očekujemo da Grigonis bude bolji od svog ovosezonskog proseka. Granica je na 10,5 poena a za (+) kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Skoti Vilbekin (Fenerbahče) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Sjajni strelac turskog tima popravio je formu u pravo vreme za svoj tim. Posle ”nule” protiv Partizana Vilbekin je ubacivao u Evroligi redom 30, 22, 15, 17, 11 koševa i dao veliki doprinos pobedama koje su Ferer preselile u vrh tabele. U Istanbulu je Fenerbahče lako slavio protiv Panatinaikosa, pa će i razlika iz ovog meča biti važana jer nije nemoguće da timovi završe sa istim skorom na kraju. Ne sumnjamo da će Vilbekin uzeti veliki broj šuteva u AOKA areni i samo je pitanje na koju je nogu jutros ustao. Ako mu krene, onda je nezaustavljiv, a čini nam se da granica od 13,5 poena nije nešto što on ne može lako da preskoči protiv bilo kog rivala, pa ni Panatinaikosa. Videćemo ko će mu biti direktni rival ali Jasikevičijus ima mnogo poverenja u njega i 30 minuta na parketu mu je zagarantovana minutaža. Za (+) poene na Vilbekina kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 13.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.