Najava i analiza: La Liga, 24. kolo: Meč u prestonici koji će verovatno i odlučiti šampionsku titulu!

Od petka su na programu mečevi 24. kola španske La Lige, a svakako će u centru pažnje biti duel na Santjago Bernabeu gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Đironu, što će ujedno biti i duel između prvopalasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Pored toga, ništa manje zanimljivo neće biti u Andaluziji, gde će Sevilja ugostiti Atletiko Madrid, dok Barselona zaista ne bi smela da ima previše problema protiv Granade na svom stadionu.
Od ostalih mečeva izdvajamo mečeve između Sosijedada i Osasune, ali i Las Palmasa i Valensije.

Kadiz – Betis – GG @ 2.05 u Maxbet

Premijerni susret 24. kola španskog prvenstva se igra u Kadizu gde će istoimena ekipa ugostiti Betis. Kadiz se trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji koja na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang, pa je sva prilika da ovu ekipu očekuje teška borba za opstanak. U prošlom kolu je Kadiz uspeo da odoli na gostovanju kod Viljareala, a taj susret na Keramici je završen bez pogodaka.
Betis je sa druge strane u prošlom kolu samo remizirao na svom stadionu protiv Hetafea, kada je bilo 1:1, pa su Zeleni pali na osmu poziciju uz isti broj bodova kao i sedmoplasirana Valensija.
Inače, pre toga su Pelegrinijevi puleni ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Majorke, a taj meč je završen minimalnom pobedom gostiju iz Andaluzije.
Deluje da bi i jedni i drugi mogli da postignu makar po jedan pogodak na ovom meču, a sve to kladionica Maxbet plaća sa sjajnom kvotom 2.05, uz podatak da Kadiz godinama unazad igra dosta dobro na svom stadionu.

Alaves – Viljareal – 1 @ 2.30 u Mozzartbet

Alaves generalno igra dosta dobro, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji i utisak je da će ovaj tim dosta lakše nego što se očekivalo uspeti da izbori opstanak u društvu najboljih, što naravno i jeste bio primarni cilj.
U prošlom kolu je Alaves odigrao solidan meč na svom stadionu protiv Barse, ali su ipak Katalonci bili prejaki i slavili na tom duelu rezultatom 1:3.
Što se tiče Viljareala, “žuta podmornica” je uz Sevilju najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja španskog šampionata, a trenutno se ovaj tim nalazi na četrnaestom mestu na tabeli. U prošlom kolu je ovaj tim samo remizirao na svom terenu protiv Kadiza, u meču bez golova.
Alaves igra na veoma visokom nivou ove sezone i smatramo da je ova ekipa favorit protiv ovakvog Viljareala, pa vam predlažemo hrabro da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 2.30 u Mozzartu.

Sosijedad – Osasuna – 0-2 @ 1.43 u Meridianbet

Sosijedad je sjajno započeo sezonu, a vrhunac forme je ovaj tim doživeo u finišu grupne faze Lige šampiona, kada je španski predstavnik pomalo i neočekivano stigao do prvog mesta na tabeli i plasmana u osminu finala. Ipak, u poslednje vreme igra tima sa Anoete ne liči ni na šta, a to se možda i najbolje videlo u prošlom kolu na gostovanju kod Đirone, kada nije bilo pogodaka, uz konstataciju da su se gosti čitavih 90 minuta branili, što je u poslednjih nekoliko kola i te kako karakteristično za ovu ekipu.
Osasuna sa druge strane trenutno zauzima dvanaestu poziciju, a u prošlom kolu je klub iz Pamplone doživeo težak poraz na svom stadionu od Selte, kada je bilo 0:3.
Ovaj duel nam zaista ne obećava previše pogodaka, pa smatramo da je idealno da se oprobate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.43.

Real Madrid – Đirona – 1 @ 1.45 u Superbet

Derbi kola, a verovatno i derbi čitavog toka šampionata se igra u prestonici, gde će snage odmeriti Real Madrid i Đirona, što će ujedno biti i susret između prvoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli.
Real Madrid je ruku na srce u prošlom kolu samo remizirao na svom terenu protiv Atletiko Madrida i to nakon primljenog pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade.
Ipak, kraljevski klub i dalje drži sve u svojim rukama, pošto se ova ekipa trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Đironu, i ako slavi protiv ove ekipe, vrlo verovatno će četa Karla Ančelotija na kraju i doći do šampionske titule.
Đirona igra iznad svih očekivanja i ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će ova ekipa u ovom periodu sezone igrati na ovako visokom nivou, a već sada je skoro pa izvesno da ćemo tim iz Katalonije naredne sezone gledati u Ligi šampiona.
Nažalost, u prošlom kolu su izabranici trenera Mičela koji radi neverovatan posao na klupi ovog tima samo remizirali na svom stadionu protiv Sosijedada, uz konstataciju da je drugoplasirani tim na tabeli debelo oštećen na tom susretu.
I pored fenomenalnih partija Đirone, mišljenja smo ipak da je Real veliki favorit na ovom duelu, pa vam zato i savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.45 u Superbetu.

Las Palmas – Valensija – 3+ @ 2.55 u Meridianbet

Las Palmas se ove sezone vratio u najkvalitetniji rang španskog fudbala i malo ko je mogao da pretpostavi da će ovaj tim igrati ovako dobro u ovogodišnjem izdanju španskog šampionata. Ono što je trenutno najbitnije je da se tim sa Kanarskih ostrva nalazi daleko od bilo kakve borbe za opstanak u društvu najboljih, konkretno na devetoj poziciji, uz samo tri boda manjka u odnosu na timove koji se bore za plasman u Ligu konferencija.
Valensija posle nekoliko vezanih jako loših sezona konačno ovog puta igra onako kako se to i očekuje od ovog velikana, a trenutno se “slepi miševi” nalaze na sedmoj poziciji na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Sosijedad. U prošlom kolu je nekadašnji finalista Lige šampiona ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Almerije, a sigurno je da će ovaj tim i ovde napasti pobedu, što nam potencijalno donosi meč sa velikim brojem golova, pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 2.55 u Meridianbet.

Hetafe – Selta – 1 @ 2.25 u Primobet

Hetafe je u poslednje vreme upropastio sve ono dobro što je radio u prvom delu šampionata, međutim, i pored toga se ekipa iz predgrađa Madrida trenutno nalazi na sjajnom desetom mestu na tabeli, i svakako, ono što je najvažnije, sva je prilika da će Hetafe i naredne sezone biti član najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Betisa, a taj duel u Andaluziji je završen rezultatom 1:1.
U goste im stiže Selta, koja je u prošlom kolu ostvarila verovatno i najbitniji trijumf u dosadašnjem toku šampionata i to na gostovanju kod Osasune, kada je bilo 0:3, nakon čega se tim iz Viga popeo na šesnaesto mesto na tabeli, uz tri boda viška u odnosu na najugroženije timove.
Veoma težak meč za prognoziranje, međutim, poznato je da Hetafe igra sjajno na domaćem terenu duži niz godina, pa zato i savetujemo jedinicu uz kvotu 2.25 u Primobetu.

Majorka – Rajo Valjekano – GG @ 2.30 u Maxbet

Majorka u poslednje vreme ima baš dosta problema, a treba pomenuti da ova ekipa na pet poslednjih mečeva ne zna za trijumf. U prošlom kolu je ovaj tim poražen na gostovanju kod Atletik Bilbaa, i to sa više nego ubedljivih 4:0, a nakon tog neuspeha se ovaj tim nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli, ruku na srce uz tri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Rajo Valjekano je trenutno stacioniran na trinaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je tim iz Valjehasa poražen na svom stadionu od Sevilje, kada je bilo 1:2.
Iako ovaj tim igra promenljivo, utisak je da Rajo kao ni prošle sezone neće imati previše problema oko opstanka u društvu najboljih.
Majorka sa druge strane, mora da ide na trijumf na ovom duelu, ali deluje da ni gosti iz Valjehasa neće ostati dužni pa savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila sjajnu kvotu 2.30.

Sevilja – Atletiko Madrid – 3+ @ 1.85 u Meridianbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na Sančez Pichuanu, gde će snage odmeriti Sevilja i Atletiko Madrid. Jako loše Andalužani igraju ove sezone i da nije bilo pobede u prošlom kolu na gostovanju kod Valjekana situacija bi bila zaista alarmantna, pošto se Berberini trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Poražavajuće zaista zvuči podatak da je ovaj tim u dosadašnjem toku šampionata zabeležio samo četiri trijumfa, osam remija i čak jedanaest poraza, što je previše za tim koji je imao evropske ambicije.
Atletiko Madrid je u prošlom kolu odigrao sjajan duel na gostovanju kod Real Madrida i uspeo da osvoji bod, nakon pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade, pa se nakon toga Jorgandžije nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Atletik Bilbao.
Nažalost, u četvrtak je Atletiko poražen u prvom polufinalnom meču Kupa Kralja na svom stadionu od upravo Bilbaa, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz podatak da se domaćin propisno ispromašivao na tom susretu.
Pre svega, smatramo da će nam ovaj duel u Andaluziji doneti dosta pogodaka, jer su i jednoj i drugoj ekipi bodovi preko potrebni pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 1.85 u Meridianu.

Barselona – Granada – 1-1 @ 1.50 u Mozzartbet

Barselona ima dosta problema u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a trenutno se još uvek aktuelni šampion Španije nalazi na trećem mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, ali i čak šest bodova manje od drugoplasirane Đirone. Ipak, kako se ova dva tima sastaju u ovom kolu, biće to sjajna prilika da se izabranici Ćavija još više približe borbi za naslov prvaka Španije, iako treba biti realan pa priznati da to u ovom trenutku i nije toliko realno, pogotovu što Katalonci ni blizu ne igraju onako kako se to očekuje.
U prošlom kolu je ruku na srce Barselona slavila na teškom gostovanju kod Alavesa, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Granada je sa druge strane trenutno stacionirana na devetnaestom mestu na tabeli, i po svemu sudeći ćemo ovu ekipu naredne sezone ponovo gledati u Segundi.
Sve osim pobede Barse bi bila prava senzacija, pa toplo preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.50.

Almerija – Atletik Bilbao – 2 @ 1.72 u Superbet

Poslednji susret ovog kola se igra u Andaluziji gde će Almerija ugostiti Atletik Bilbao. Domaćin je do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih timova u prvenstvu o čemu svedoči i trenutno poslednje mesto na tabeli uz samo šest osvojenih bodova, pa je utisak da nema nikakve sumnje da ćemo ovaj tim naredne sezone gledati u Segundi. U prošlom kolu su fudbaleri Almerije doživeli novi poraz i to na gostovanju kod Valensije, a taj susret je završen rezultatom 2:1.
Atletik Bilbao je sredinom nedelje savladao Atletiko Madrid u prvom polufinalnom meču Kupa Kralja i to na gostovanju, pa je sigurno da Baski zbog toga u veoma lepom raspoloženju dolaze na gostovanje kod “fenjeraša”.
Utisak je zaista da bi sve osim pobede jednog od glavnih kandidata za plasman u Ligu Evrope bilo ogromno iznenađenje, pa vam savetujemo da se opredelite za 2, a sve to uz kvotu 1.72 u kladionici Superbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.