MEČ DANA: Roma – Inter: Čija serija pobeda se završava večeras?

Roma će u okviru 24. kola Serije A dočekati prvoplasirani Inter. Vučica je nakon dolaska De Rosija upisala 3 uzastopna trijumfa, dok su Neroazuri u seriji od 5 uzastopnih pobjeda. Utakmica je na programu od 18 časova.

Roma: Samo jedan poraz na Olimpiku ove sezone!

Mučila se Roma pod Žozeom Murinjom poslednjih mjeseci, bila je to prava patnja u napadu. Stvarala je šanse, ali ih nije pretvarala u pogotke. Legendarni kapiten Danijele de Rosi zamjenio je Posebnog i čini se izliječio neefikasnost. Ofanzivci su živnuli, rimski klub posle Verone dobio i Salernitanu – 2:1 (0:0), ali i dalje se po pitanju jednoga stvari ne mrdaju sa mrtve tačke: ništa bez Paula Dibale!
Klupska ikona razdrmala je ekipu, napad je profunkcionisao, ali sve konce, kao i ranije, povlači La Hoja. Argentinac je po dolasku ‘zapalio’ Vječni grad, izazvao je nezapamćenu euforiju, no navijači su dobili samo mrvice. Morile su ga povrede, propuštao je utakmice, često je portugalski strateg bio bez najboljeg igrača. I te kako je to uticalo na rezultate, nije bez njega Roma imala šta da traži, ali kada je zdrav, u stanju je jednim potezom da riješi utakmicu.
U tom meču Argentinac je bio hladnokrvan prilikom izvođenja jedanaesterca, doveo je Romu u vođstvo, a zatim kreirao veliku šansu Stefanu El Šaraviju i bio začetnik akcije kod drugog gola. Sve je polazilo od Paula Dibale, svugdje su bili njegovi prsti. I Roma je igrala dok je bio na terenu, dok ga Danijele de Rosi u finišu nije zamjenio, kada je djelovalo da će utakmicu privesti kraju bez trzavica. Međutim umalo su sve prosuli i na kraju su mogli biti zadovoljni ovim ishodom.
Rano je za priče o Rominom ozdravljenju i preporodu, ali da je igračima od dolaska Danijelea de Rosija prostrujala krv venama – jeste. Digao je klub na noge, na tri utakmice u Seriji A ostvario isto toliko pobjeda. Dao je povod navijačima da ponovo vjeruju da mogu do Lige šampiona, a da li je to stvarnost ili iluzija odgovor će dati meč sa Interom.
Olimpiko će biti krcat, atmosfera uzavrela, a sve što ikona rimskog kluba od svojih igrača želi je – da budu arogantni. Ne da previše poštuju Inter, jer to je put koji vodi u poraz. Hoće da ih vidi kako idu u meso, kako sa ‘nožem u zubima’ istrčavaju na teren. I siguran je da lider Serije A sa takvim pristupom može da padne.

Inter: Na poslednjih 5 međusobnih duela, čak 4 puta trijumfovali!

Druga Interova zvjezdica počinje da svetluca na horizontu pošto se već vide obrisi 20. skudeta. Simone Inzagi i njegovi momci su položili najteži ispit protiv direktnog rivala Juventusa, ali daleko od toga da je sve gotovo. Istorija Serije A pamti velike preokrete u poslednjim nedeljama šampionata. Milan, Lacio i upravo Juve protiv Intera 2002. godine su napravili čudotvorna preticanja u poslednjem kolu.
Nije slučajno da su u ambijentu Bjankonera podsjetili na prethodne slučajeve, ali u Interu su “pelcovani” i nemaju namjeru da naprave greške iz prošlosti. Nerazuri imaju prednost od četiri boda i potencijalno sedam ako pobjede Atalantu u zaostalom meču. Paradoksalno, čini se da je Boginja trenutno nezgodniji protivnik nego Stara dama pošto je Đan Pjero Gasperini ponovo konstruisao fanatastičan tim.
Inter dominira Serijom A i pravo je čudo da već nema deset i više bodova prednosti u odnosu na pratioce. Igra najbolji fudbal, stvara najviše šansi za gol, trese mreže kao nijedan drugi tim, ima najneprobojniju odbranu, njegovi igrači trče najviše. Ako postoji klub u Evropi, uz Real Madrid naravno, koji bi u ovoj sezoni mogao da osvoji, hipotetički rečeno Premijeru ligu, onda je to Inter.
Glasine da bi Inzagi mogao da preuzme jedan od velikih engleskih klubova sledećeg ljeta nisu bez osnova. Italijanski stručnjak je napredovao iznenađujuće mnogo u gotovo svim segmentina u poslednje dve godine. Fizička pripremljenost, taktika, upravljanje utakmicama, raspoređivanje snaga ključnih fudbalere, izmjene, motivacioni govori i poslednje, ali ne manje važno, izbor igrača koji su korisni za realizaciju projekta… Sve su to elementi u kojima je Simone stigao gotovo do savršenstva.
Akteri Interove pobjede nad Juventusom su dva Francuza, Pavar i Tiram. Inzagi je obojicu izričito želio u svojim redovima, pogotovo Pavara, žrtvujući dolazak još jednog vrhunskog napadača. Sa Simoneom na kormilu Čalhanoglu je zaradio, a potvrdio, novi nadimak “turski Pirlo”. Hakanova teledirigovana lopta za Dimarka u prvom polovremenu je dio Pirlovog repertoara.
Taktički, Inzagi je održao čas Alegriju. Juventus niti jednom nije primorao Zomera na ozbiljniju intervenciju. Prvi šut u okvir gola švajcarskog čuvara mreže bila je “telefonirana” lopota Dušana Vlahovića. Takođe, za 90 minuta Juve je kreirao samo jednu šansu, opet Dušan Vlahović, ali je srpski centarfor imao lošu kontrolu lopte i izgubio je momenat da stavi na muke Zomera.
Derbi Italije je potvrdio supremaciju Intera. Bodovna razlika na tabeli ne oslikava vjerodostojno ono što se vidjelo u prethodnih pet i po mjeseci. Inter pobjeđuje i ubjeđuje, igra i zabavlja.

Naš prijedlog:

Inter kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na pobjedu gostiju iz Milana je 1.90 u MozzartBet kladionici. Pobjeda domaćina se plaća kvotom 4.50.

Forma dva tima nam obećava veoma zanimljiv meč, a igra GG po kvoti 2.00 u MozzartBet kladionici se čini veoma primamljivo. Nevjerovatno zvuči podatak da Roma 7 ipo godina nije slavila na Olimpiku protiv Intera, a mišljenja smo da su i u večerašnjem duelu slabija ekipa. Prema tome predlažemo igru X2&2+ po kvoti 1.61, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru X2&GG po kvoti 2.55 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.