Najava i analiza: Premijer liga, 24. kolo: Šampion u naletu, Arsenal na teškom ispitu protiv Čekićara, Redsi vade flake u meču sa Barnlijem

premijer liga

Pobedom Arsenala nad Liverpulom u prošlom kolu smanjila se razlika između tri prvoplasirana tima u Premijer ligi. Redsi su još uvek prvi sa dva boda više od Sitija i Arsenala ali aktuelni šampion iz Mančestera ima i jedan meč manje odigran. Najteži posao u ovom kolu imaju Tobdžije koje igraju gradski derbi sa Vest Hemom na Olimpijskom stadionu, dok Liverpul sa Barnlijem i Siti sa Evertonom ne bi smeli da imaju mnogo problema. Jedan od interesantnijih mečeva igraće se u Birmingemu gde Aston Vila dočekuje Mančester Junajted. Kvote iz najave važile su u vreme pisanja analize.

Mančester Siti – Everton – 1,3-5 @ 1.95 u Meridianbet

Čini se da je Siti uhvatio pravi ritam još na svetskom prvenstvu za klubove. Tada je krenula serija pobeda i sada ih Građani imaju 9 u nizu, računajući sva takmičenja. Uskoro će i nastavak Lige šampiona, već u utorak Siti ide u Kopenhagen gde će igrati prvi meč osmine finala. Pre puta u Dansku čeka ih duel sa Evertonom na Etihadu koji je jako bitan i gostima. Karamele su ponovo pale u zonu ispdanja i ispostavilo se da kazna od deset bodova uopšte nije zanemarljiva. Pored toga tim Šona Dajša je u krizi, već šest kola nisu zabeležili pobedu u prvenstvu i preti im opasnost da im Luton, Notingem i Brentford, timovi ispred njih, umaknu na tabeli. Siti je dobio 13 od poslednih 14 međusobnih duela sa Evrtonom, a jedini remi u tom periodu dogodio se prošle sezone i to u Mančesteru. Jesenas je Siti pobedio na Gudisonu sa 3:1. Pobeda domaćina je izvesna a uz jedinicu dodajte i 3-5 golova. Kvota za 1,3-5 iznosi 1.95 u kladionici Meridianbet.

Fulam – Bornmut – GG @ 1.65 u SuperBet

Malo ispod radara prolazi podatak da Bornmut nije pobedio na četiri poslednje utakmice u Premiejr ligi. To je zato jer smo još uvek pod utisom nihovih sjajnih igara tokom novembra i decembra kada su u sedam uzastopnih kola imali 6 pobeda i jedan remi. Tom serijom rešili su gro svojih problema oko opstanka, pa su i sada na solidnih 8 bodova od zone ispadanja uz jedan zaostali meč, onaj sa Lutonom na svom Vitalitiju. U prošlom kolu se očekivalo da prekinu niz bez pobede u duelu sa Notingem Forestom. Na kraju je bilo 1:1 što je drugi uzastopni meč koji završavaju tim rezultatom posle onog sa Čekićarima u Londonu. Na Krejven Kotidž odlaze dosta rasterećeno a tako ih čeka domaćin koji baš i nema tu privilegiju posle šest utakmica bez pobede, računajući sva tri domaća takmičenja. Fulam je ispao u šesnaestini finala FA kupa, ali je zato u EFL kupu dogurao do polufinala u kome je uspešniji od njih bio Liverpul. U dva poslednja prvenstvena meča Fulam je igrao nerešeno, prvo sa Evertonom a onda i Barnlijem, s tim da je na Turf Muru imao dva gola prednosti i nije uspeo da ih sačuva protiv Klaretsa. Po gol na ovom meču bi trebalo da padne, a za GG koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.65.

Liverpul – Barnli – 1,2-4 @ 2.00 u MaxBet

Nije uspeo Liverpul bez nekoliko važnih igrača da ostane barem neporažen u derbiju sa Arsenalom. Bio je to tek drugi poraz u ovom prvenstvu za Klopov tim, i prvi zaslužen, pošto se to za onaj sa Totenhemom ne može reći. Možda je Barnli u ovom momentu idealan rival za povratak na pobedničku stazu, mada su gosti ua tko teškoj situaciji da moraju i na Enfildu da igraju na pobedu. Sve manje su šanse da ćemo Barnli gledati u eliti i naredne sezone. Za prvim timom iznad crte Klaretsi zaostaju već 7 bodova, a znajući kako ih oni teško osvajaju misija opstanak deluje sve neverovatnije. Mala nada za Kompanijev tim je podatak da su ove sezone više bodova osvojili na strani nego na svom terenu. Dve pobede imaju u gostima, 8 bodova ukupno, dok su na Turf Muru uzeli samo 5. Liverpul je, uz Siti, jedini tim bez poraza na svom stadionu, uz 9 pobeda imaju samo dva remija, a jubilarnu desetu zabeležiće protiv Barnlija. Mada ne očekujemo da Salah i Soboslai budu u sastavu Redsi će pobediti a uz jedinicu dodajemo igru 2-4 gola. Za kombinaciju 1,2-4 kvota je 2.00 u Kladionici MaxBet.

Luton – Šefild Junajted – 1 @ 1.78 u Primobet

Ako je neka ekipa, ne računajući one iz samog vrha, u dobroj formi, to je svakao Luton. Šeširdžije su pregrmele početnu nervozu zbog igranja u Premijer ligi, i kako vreme odmiče sve su bolji i sigurniji. Uz sve to njihove utakmice su izuzetno zanimljive za gledanje, a pravi primer je meč u Njukaslu prošle subote koji je okončan rezultatom 4:4. Pre tooga je Luton dao četiri gola i Brajtonu, ali je taj meč dobio ubedljivo. Još uvek je tim iz londonskog predgrađa daleko od sigurne luke a meč sa Šefild Junajtedom je važan iz dva razloga,. Ne samo da bi novim trijumfom pobegli za još tri boda od ”crvene” zone, već bi, najverovatnije, Jorkšrce i definitivno gurnuli sa litice u Čempionšip. Ne treba potceniti situaciju u kojoj se Šefild nalazi a koju Englezi zovu ”rat in the corner”. Oni nemaju gde nazad i pobeda u lutonu bi ih vratila u život i ostavila nadu u spas. Međutim, njihovo izdanje protiv Aston Vile ne nagoveštava ništa dobro i možda je i povratak trenera Krisa Vajldera bio zakasneo. Naš predlog je pobeda Lutona sa kvotom 1.78 u kladionici Primobet.

Totenhem – Brajton – GG4+ @ 2.30 u Mozzartbet

Još jednom su Pevci ostali bez pobede u poslednjim sekundama. Desilo se to na Gudisonu prošle sedmice pošto je Everton izjednačio u 94. minutu na 2:2. Odbrana je i dalje problem za Postekogluov tim, Totenhem daje dosta golova aili ih isto tako i prima. Na poslednjih 6 utakmica u prvenstvu dali su 14 a primili 12. Skor je bo sasvim ok, 4 pobede i dva remija, pa se Totenhem ponovo bori za Ligu šampiona, mada hipotetički ni titula nije izgubiljena jer Liverpul ima 7 bodova više. Brajton je protiv Lutona doživeo jedan od najtežih poraza od kada je premijerligaš, izgubili su sa 4:0 ali su zato samo par dana kasnije pobedili Kristal palas sa 4:1. Ne može se govoriti o krizi Galebova, oni su i dalje na visokom 8. mestu i legitiman su kandidat za novi izlazak u Evropu. Oni su u osmini finala Lige Evrope, a plasirali sus e i u osminu finala FA kupa. Na Vajt Hart Lejnu treba očekivati festival golova a naš predlog je igra GG4+ sa koeficijentom 2.30 u kladionici Mozzartbet.

Vulverhempton – Brentford – T12+ @ 1.98 u MaxBet

Gosti su u krizi rezultata, ali sudeći po dva prethodna meča koja su izgubili od Totenhema i Sitija, ne i igre. Na Vajt Hart Lejnu je Brentford poražen sa 3:2 a od Sitija na svom Komjunitiju sa 3:1, ali su veći deo meča bili ravnopravan, pa povreemno i bolji rival. Šta to vredi kada su ostali praznih šaka i pali na 15. mesto sa samo tri boda više od prvog tima ispod crte. Nisu Pčelice bile u takvoj situaciji od kada su postali premijerligaši, pa je na treneru Tomasu Franku da što pre pronađe način da njegov tim stigne do pobede. Na Molinjuu u Vulverhemptonu to neće biti lako, Vulvsi igraju dobo i na poslednjih devet utakmica, računajući i FA kup, imaju samo jedan poraz. To je onaj neverovatan protiv Mančester Junajteda, kada su izjednačili u 95. a oda primili gol za 3:4 u 97. minutu. Vukovi su u zlatnoj sredini, nalaze se na 10. mestu sa dvocifrenim brojem bodova više od timova u zoni ispadanja. Evropa nije toliko daleko ali sumnjamo da Gerija O'Nila ima ambiciju da po svaku cenu igra u nekom od evropskih kupova. Prošle sedmice je Vulverhempton odigrao jednu od najboljih utakmica u Premijer ligi i pobedio Čelsi u Londonu sa 4:2. Verujemo da Vulverhempton može da psotigne dva gola i protiv Brentforda, a za T12+ kvota je 1.98 u kladionici MaxBet.

Notingem Forest – Njukasl – GG3+ @ 2.01 u Meridianbet

Dolazak Nuna Espirita Santa bio je u jednom momentu blagotovoran po Šumare koji su vezali dve uzastopne pobede u prvenstvu i plasirali su dalje u FA kupu. Međutim, posle elominacije Blekpula opet je Notingem upao u krizu, tri kola u Premijer ligi ne znaju za pobedu a uspeli su da izbace Bristol Siti u FA kupu posle revanša i to tek boljim izvođenjem penala. Prošle sedmice su uzeli važan bod u Bornmutu ali su i dalje u opasnoj zoni sa samo dva boda više od prvog tima ispod crte. U narednom priodu imaju veoma težak raspored i moraće dosta da se potrude da makar drže glavu iznad vode, odnosno da ne skliznu u zonu ispadanja. Notingem ima dobar tim ali Njukasl ima bolji. Uz sve to Svrake su protutnjale kroz Birmingem i nanele prvi poraz Aston Vili na Vila parku u poslednjih godinu dana. Ipak, posle toga nisu uspeli da pobede Luton na svom Sent Džejms parku i pored toga što su dali četiri gola. Biće dosta golova i na Siti Graundu u Notingemu, a naš predlog je igra GG3+ sa kvotom 2.01 u kladionici Meridianbet.

Vest Hem – Arsenal – 2 @ 1.57 u Primobet

Možda je derbi kola okršaj Čekićara i Tobdžija na Olimpijskom stadio u Londonu. Arsenal dolazi u zapadni London posle pobede nad liderom Liverpulom u prošlom kolu. Taj trijumf vratio je rtetin tim u trku za titulu ali je još više obradovao Gvardiolu i Siti. Posle tri vezane pobede u Premijer ligi čini se da je kratka kriza Arsenala, koja je trajala takođe tri utakmice, završena. U tom ”kriznom” periodu Vest Hem je slavio na Emirejtsu sa 2:0 i tada se činilo definitvno ugasio nade Tobdžija da mogu do pehara, ali su se sada stvari promenile a Vest Hem je posle te pobede nad Arsenalom vezao šst utakmica bez trijumfa. Četiri puta u prvenstvu nisu pobedili zaredom, nakon tri vezana remija usledio je ubedljiv poraz na Old Trafordu od Mančester Junajteda prošlog vikenda sa 3:0. Još teži udarac bilo je ispdanje iz FA kupa od drugoligaša Bristol Sitija, koga nisu pobedili na svom terenu a onda su poraženi u Bristolu. Pao je Vest Hem na 7. mesto, od Lige šampiona neće biti ništa, a i novi izlazak u Evropu je na dugaškom štapu. Sve to Arseal mora iskorisiti i odneti bodove iz zapadnog u severni London. Za dvojku se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.57.

Aston Vila – Mančester Junajted – GG3+ @ 1.75 u Mozzartbet

Na Vila parku igra se veoma značajan meč za obe ekipe. U njega Aston Vila i Mančester Junajted ulaze nakon ubedljivih pobeda u prošlom kolu. Crveni đavoli su pobedili Vest Hem sa 3:0 na svom Old Trafordu dok je Vila deklasirala Šefild Junajted na Bramal Lejnu sa 5:0. Za brigu domaćinu je poraz iz vanrednog kola od Njukalsa na domaćem terenu. To je bio prvi neuspeh u Birmingemu posle skoro godinu dana i prvi u aktuelnoj sezoni. Vila je na željenom 4. mestu, na prva tri su nedodirljivi Siti, Liverpul i Arsenal, pa će sve ostale ekipe, koje žele u Ligu šampiona, juriti tu jednu upražnjenu poziciju. Pored Vile, Totenhema i Vest Hema, najzainteresovaniji je svakako Mančester Junajted. Junajted nema poraz u 2024. godini, u FA kupu su eliminisali Vigan i Njuport, a u prvenstvu su remizirali sa Totenhemom i pobedili Vulverhempton i Vest Hem. Jesenas smo gledali odličan meč na ”Teatru snova” između ova dva rivala a slavio je Junajted sa 3:2 iako je Vila vodila sa dva gola razlike posle prvog poluvremena. Opet će biti dosta golova i to na obe strane. Za GG3+ kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Kristal Palas – Čelsi – 2 @ 1.85 u SuperBet

Još jedan londonski derbi igra se na kraju ovog kola na Selhurst parku. Kristal Palas dočeuje Čelsi u ponedeljak a timovi ulaze u meč u različitom raposloženju. Čelsi je nakon debakla u meču Premijer lige protiv Vulverehemptona na svom Stanford Bridžu bio otpisan u Birminegmu, a baš tamo su Plavci odigrali najbolji meč sezone i pobedili Aston vilu u Fa kupu sa 3:1. Plasirali su se u osminu finala najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu i tako, uz finale EFL kupa u kome će igrati protiv liverpula, nadomestili slab učinak u prvenstvu i iostanak utakmica u Evropi. Kada bi podigli makar jedan od ova dva trofeja, sezone bi bila uspešna, ali treba Evropu obezbediti i kroz ligaško takmičenje, a to neće biti lako. Čelsi je tek na 11. mestu i sve je dalje od plasmana makar u Ligu konferencija. Njihov rival Kristal Pals je još slabiji, nalazi se na 14. mestu i mnogo mu je izvesnija borba za opstanak od bitke za Evropu. Tako je već godinama ali Orlovi nemaju većih problema da potvrde svoj startu premijerligaša na kraju. Palas je omiljeni Čelsijev rival, pobedili su ga na poslednjih 13 međusobnih mečeva, pa što ne bi i 14. put. Za dvojku se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.