DERBI DANA: Milan – Napoli: Ko će do trijumfa u duelu dva poslednja šampiona Italije?

U nedelju je zaista dobra ponuda za klađenje, a derbi dana se po svemu sudeći igra na San Siru gde će fudbaleri Milana ugostiti Napoli, što će ujedno biti i međusobni susret između dva poslednja šampiona Italije.
Početak ovog u najavi veoma zanimljivog duela je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Rosoneri napadaju drugo mesto na tabeli!

Poznato je da je Milan uz Real Madrid najtrofejniji evropski klub, međutim, osim Skudeta osvojenog pre dve godine, Rosoneri se nisu proslavili u prethodnih desetak godina.
Prošle sezone je ovaj tim uspeo da završi na mestu koje vodi u Ligu šampiona, a pred početak ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A su iz tabora Rosonera najavljivali napad na Skudeto, međutim, kako sada stari stoje sva je prilika da od toga neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Stefana Piolija nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, koji je sinoć u jednom od dva derbija ovog kola savladao Romu na Olimpiku, rezultatom 2:4.
Milan je na poslednjih pet mečeva u prvenstvu bez poraza, a u tom periodu je tim sa San Sira ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom stadionu protiv Bolonje kada je bilo 2:2, a ono što je veoma interesantno je da domaćin na tom duelu nije uspeo da iskoristi dva jedanaesterca.
Inače, u prošlom kolu je nekadašnji šampion Italije ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Frosinonea, a taj meč je završen rezultatom 2:3, a junak te utakmice bio je srpski reprezentativac Luka Jović koji je postigao novi pogodak u dresu Milana.
Na domaćem terenu je do sada četa Stefana Piolija odigrala jedanaest mečeva i ostvarila osam trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza.
Poslednji poraz u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, trećeplasirani tim na tabeli je doživeo još početkom decembra na gostovanju kod Atalante, a taj duel u Bergamu je završen rezultatom 3:2.
Ista ekipa je nedavno eliminisala Rosonere u italijanskom Kupu, a mora se priznati da se od Milana očekivalo malo više i u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto ova ekipa nije uspela da se drugu godinu zaredom domogne plasmana u nokaut fazu, pošto su u konkurenciji PSŽ-a, Njukasla i Borusije iz Dortmunda zauzeli treće mesto i nastupaće u šesnaestini finala Liga Evrope, gde će za četiri dana u Milanu odmeriti snage sa francuskim Renom.
Za kraj, Pioli za ovaj duel protiv aktuelnog šampiona Italije neće moći da računa na Tomorija, Rejndersa, Čukuezea, Kalulua i Pobegu, dok su pod znakom pitanja Kaldara, Tijao i Mirante.

Napoli: Četiri vezana meča na strani bez trijumfa i postignutog gola!

Dosta puta smo pominjali da je prošla sezona bila savršena za Napolitance, koji su mimo svih očekivanja stigli do Skudeta i to u veoma jakoj konkurenciji. Na sve to treba dodati i da se pitanje naslova prvaka Italije praktično već od starta drugog dela šampionata nije dovodilo u pitanje.
Odmah nakon osvojene titule Spaleti je šokirao navijače pošto je odlučio da napusti klub sa stadiona “Diego Armando Maradona” a na njegovo mesto je seo Rudi Garsija koji se nije dugo zadržao pa je njega nasledio Valter Macari koji je već u jednom periodu sa dosta uspeha predvodio tim sa juga Italije.
Pre svega treba reći da ova ekipa ne igra ni blizu kao što je to slučaj bio prošle sezone, međutim to je donekle bilo i očekivano.
U ovom trenutku se Macarijevi puleni nalaze na osmom mestu na tabeli uz primera radi čak 25 poena manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
Naravno, primarni cilj Napolitanaca će ponovo biti plasman u Ligu šampiona, a trenutno je ova ekipa od četvrte pozicije udaljena četiri boda, što svakako nije nenadoknadiva bodovna prednost.
Na poslednjih pet mečeva Napoli je ostvario dva trijumfa isto toliko remija, ali i jedan poraz i to na gostovanju kod Torina kada je bilo više nego ubedljivih 3:0.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Italije najviše zahvaljujući Kvarackelije stigao do trijumfa na domaćem terenu protiv Verone, iako su gosti sa Bentegodija prvi došli do vođstva, ali je na kraju domaćin slavio sa 2:1, nakon gola sjajnog Gruzijca.
Na gostovanjima je za sada Napoli odigrao jedanaest mečeva i ostvario pet trijumfa, tri remija i tri poraza, a ono što svakako može da zabrine sve navijače ove ekipe je podatak da su Napolitanci na poslednja četiri gostovanja doživeli čak tri poraza uz jedan remi, a na sve to ova ekipa u tom periodu nije uspela da postigne niti jedan pogodak.
Za razliku od Rosonera, tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” je uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona i to pošto je ova ekipa u konkurenciji Real Madrida, Union Berlina i Brage završila na drugom mestu na tabeli, a protivnik u osmini finala biće Barselona.
Za kraj, Valter Macari za ovo gostovanje kod Milana neće moći da računa na Osimena, Ruia, Oliveru i Mereta dok je pod znakom pitanja Zelinski koji je u međuvremenu postigao dogovor sa Interom.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Napoli igra dosta slabo na strani u poslednje vreme, a to bi vrlo lako mogao da iskoristi Milan koji je i bez toga u ovom trenutku daleko bolja ekipa od aktuelnog šampiona Italije, pa vam savetujemo da se opredelite za jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Pored toga, utisak je da će trenutno drugoplasirana ekipa na tabeli dati sve od sebe da što pre reši pitanje pobednika duela na ovom susretu, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na prelaz 1-1, a sve to uz fantastičnu kvotu 3.20 u Meridianu.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovaj susret u Milanu je da će domaća ekipa postići makar dva pogotka, pa vam toplo preporučujemo da se opredelite za igru D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.