Tiket dana (utorak, 13.02.2024)

Tiket dana

Vraća nam se Liga šampiona. Prve dve utakmice osmine finala igraju se večeras, a na programu su i vanredna kola u svim engleskim nižim ligama. Kvote su važile u vreme sastavljanja tiketa.

Lajpcig – Real Madrid – 2 @ 2.20 u SuperBet

Kada je obavljen žreb za osminu finala Lige šampiona od ovog para smo mnogo očekivali. Međutim, u međuvremenu je Lajpcig potpuno ispao iz forme dok Madriđani igraju svoj najbolji fudbal od starta sezone. Možda ovaj meč bude prelomni za Bikove i oni urade nešto veliko protiv najvećeg favorita za trofej, ali nam to ne izgleda sasvim realno. Lajpcig je samo jednom pobedio u šest poslednjih kola u Bundesligi, a u nastavku sezone ima tri poraza te po jednu pobedu i remi. U subotu su igrali 2:2 u Augzburgu ali su imali šansu da osvoje sva tri boda, međutim Openda je promašio penal desetak minuta pre kraja. Real je igrao derbi sa najvećim konkurentom za titulu u Španiji, ekipom Đirone, i Katalonce su počistili sa 4:0 na Bernabeu. U grupnoj fazi Real nije imao mnogo problema u duelima sa Napolijem, Bragom i Union Berlinom, pobedili su u svih 6 utakmica i nadmoćno osvojili prvo mesto, postigavši čak 16 golova ukupno. Lajpcig je bio drugi u svojoj grupi, iza Mančester Sitija, ali mu plasman u nokaut fazu nijednog momenta nije bio ugrožen ejr su po dva puta pobedili Crvenu zvezdu i Jang Bojse. Da skratimo, sve osim pobede Reala bilo bi iznenađenje i pored činjenice da postoji i revanš u Madridu. Za dvojku se u kladionici SuperBet dobija kvota 2.20.

Svonsi – Lids – 2,2+ @ 1.75 u SuperBet

Imaćemo zanimljiv finiš sezone u engleskom Čempionšipu, a najveća bitka vodiće se za drugo mesto, koje pored prvog takođe donosi direktan plasman u Premijer ligu. Lester je neprikosnoven na vrhu dok za tu drugu kartu sa podjednakim šansama konkurišu Sautempton, Lids i Ipsvič, mada nam se čini da Traktor Bojsi iz Ipsviča polako popuštaju. Jorkšici su u naletu, imali su slab start sezone, verovatno uzrokovan nesnalaženjem posle ispadanja iz elite, ali sada Lids igra odlično i iza sebe ima šest vezanih trijumfa u prvenstvu. Poslednji put su poraženi 29. decembra prošle godine u Birmingemu od Vest Broma. Uz to su se plasirali i u osminu finala FA kupa, mada su imali mnogo problema sa timom Plimuta, morali su da igraju dve utakmice i tek su na penale izbacile svog rivala. Svonsi je tek na 16. mestu, ne verujemo da će Velšan i imati problema oko opstanka ali nema ništa od doigravanja ni ove sezone. Navijači Labudova su već nestrpljivi, odavno su ispali iz elite, ali će morati da se strpe još malo. Krajem novembra Lids je pobedio Svonsi na Eland Roudu sa 3:1, a očekujemo da to urade i u Velsu. Uz dvojku dodajemo i dva gola gostiju, pa za 2,2+ dobijamo kvotu 1.75 u kladionici SuperBet.

Panetolikos – Aris – x2,0-2 @ 2.10 u SuperBet

Plasman domaće ekipe u polufinale grčkog kupa svakako je prvorazredno iznenađenje. Ekipa iz grada Agrinio imala je dosta sreće u žrebu, u četvrtfinalu su izbacili OFI sa Krita a pre toga su imali još slabije rivale. One najbolje grčke ekipe sudarale su se međusobno, pa je tako Panetolikos otišao ovako daleko. Protiv Arisa nisu bez šansi, i tu su bili miljenici sreće jer u drugom polufinalu igraju PAOK i Panatinaikos, ali svakako nisu favoriti. Solunski tim je ajtežeg rivala imao je u osmini finala kada su morali da eliminišu aktuelnog šampiona AEK, dok su u četvrtfinalu bili bolji od Niki Volosa. Zanimljivo je da je Aris naneo najteži poraz Panetolikosu na njegovom stadionu, bilo je to pre tačno mesec dana kada je solunski tim slavio sa 4:0. Ratnici iz Soluna su veliki favoriti jer se igraju dva meča, mada se utakmice u Grčkoj i dalje igraju bez prisustva navijača. Možda ovog puta neće biti ubedljivi u Agriniju pa predlažemo duplu šansu na goste uz mali broj golova jer očekujemo da se sve odluči u revanšu. Za x2,0-2 kvota je 2.10 u kladionici SuperBet.

Borusija Dortmund II – Minster – GG @ 1.60 u SuperBet

Ovo je zaostala utakmica 20. kola nemačke treće lige. Obe ekipe su u dobroj formi i nemaju poraz u 2024. godini mada su odigrali po pet utakmica. Drugi tim velikana iz Dortmunda ima tri pobede i dva remija, dok Minster ima tri nerešena rezultata i dve pobede. Bolje je lasirana Borusija ali treba odmah reći da oni ne mogu da napreduju do Cvajte taman da na kraju budu i prvi, jer po pravilima takmičenja dva tima istog kluba moraju biti bar dva ranga udaljeni. Sličan slučaj imali smo sa drugim timom Frajburga prošle sezone. Minster je tek na 11. mestu, daleko su i od borbe za baraž, pa smatramo da će imati miran finiš sezone. U subotu je Minster na svom terenu igrao 1:1 sa Zandhauzenom a Borusija Dotmund II je slavila u Kelnu protiv domaće Viktorije sa 3:1. Ove dve ekipe igrale su u prvom kolu novog prvenstva još početkom avgusta prošle godine a taj duel je, pomalo iznenađujuće, završen bez golova. Inače to je bio prvi okršaj ove dve ekipe u trećoj ligi s obzirom da je Minster prošle sezone igrao u regionalnoj ligi Zapad, čiji je šlan bila i Borusija do pre par godina. Biće ovo regionalni derbi, ova dva grada deli samo 70 kilometara, a naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.60 za igru GG u kladionici SuperBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici SuperBet iznosi 12.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.