DERBI DANA: Lajpcig – Real Madrid: Kraljevi na Red Bul areni u zao čas po Bikove!

Utorak nam donosi nekoliko veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a centralni duel se naravno igra u Ligi šampiona, gde će Lajpcig na svojoj Red Bul areni ugostiti Real Madrid.
Početak susreta između nemačkog i španskog predstavnika je zakazan za 21h.

Lajpcig: Meč sa kraljevskim klubom u najgorem mogućem trenutku!

Početak sezone zaista nije mogao da bude lepši po Bikove, koji su u finalu Superkupa Nemačke demolirali Bajern iz Minhena i to sa rezultatom 3:0, uz tri gola Dani Olma.
Podsećamo vas, prošle sezone su izabranici Marka Rozea stigli do trofeja u nemačkom Kupu, a pored toga je Red Bul završio i na trećem mestu na tabeli što je obezbedilo novo učešće u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, a poznato je da to godinama unazad primarni cilj ovog tima.
Kada smo se već dotakli elitnog takmičenja, treba napomenuti da je Lajpcig bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto je u svojoj grupi nemački predstavnik zauzeo drugo mesto na tabeli, iza neprikosnovenog Mančester sitija, koji je na kraju imao maksimalan broj bodova. Na šest odigranih mečeva Lajpcig je ostvario četiri trijumfa ali i dva poraza, pogađate od engleskog predstavnika, ali je na kraj ipak ostvaren primarni cilj, makar što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, i deluje da Rozeovi puleni neće imati previše pritiska u dvomeču protiv Real Madrida.
Situacija je trenutno dosta složena u nemačkoj Bundesligi, gde se popularni Bikovi trenutno nalaze na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Borusiju iz Dortmund, uz konstataciju da je četvrta pozicija i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u elitno takmičenje.
Na poslednjih pet mečeva Red Bul se baš i nije proslavio pošto je ova ekipa u tom periodu ostvarila samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, što je previše za ekipu koja ima velike ciljeve i ove sezone.
U prošlom kolu je aktuelni osvajač nemačkog Kupa remizirao na gostovanju kod Augsburga kada je bilo 2:2, dok je pre toga ova ekipa uspela da savlada Union Berlin koji ove sezone igra izuzetno loše.
Pomenimo još i to da Lajpcig ovog puta neće braniti trofej u nemačkom Kupu, pošto je ova ekipa još u oktobru eliminisana iz ovog takmičenja od Volfsburga, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Marko Roze za prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv španskog velikana neće moći da računa samo na Hajdaru, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za spektakl na Red Bul areni.

Real Madrid: Četa Karla Ančelotija želi novi “ušati” trofej!

Real Madrid čitavim tokom šampionata igra na veoma visokom nivou, a kako sada stvari stoje deluje da se kraljevskom klubu smeši nova titula u španskoj La Ligi.
Ako je i bilo nekih dilema, to je otklonjeno u prošlom kolu kada su izabranici Karla Ančelotija na svom stadionu odigrali još jedan fantastičan meč i bez većih problema savladali drugoplasiranu Đironu, a taj susret na Santjago Bernabeu je završen rezultatom 4:0.
U ovom trenutku se klub iz prestonice nalazi na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na tim iz Katalonije, ali što je možda i još bitnije, Real trenutno ima čak deset poena više od Barselone, koja je godinama unazad glavni rival Madriđanima, a treba uzeti u obzir i da je zaista teško očekivati da bi Đirona mogla da igra čitavim tokom šampionata na ovako visokom nivou.
Sve ovo nam ukazuje da je četa Karla Ančelotija praktično već stavila jednu ruku na pehar namenjen šampionu Španije i biće pravo čudo ako se nešto promeni do kraja.
Inače, Madriđani su ove sezone već osvojili jedan trofej i to u španskom Superkupu nakon velike pobede u finalnom duelu nad ekipom Barselone, kada je bilo 4:1.
Bez većih problema je kraljevski klub uspeo da dođe i do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je španski predstavnik u konkurenciji Napolija, Brage i Union Berlina na kraju stigao do prvog mesta na tabeli uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, što znači da su Ančelotijevi puleni na šest odigranih mečeva ostvarili isto toliko trijumfa, a sve to u jednoj nimalo naivnoj grupi.
Jedino takmičenje gde je najtrofejniji klub u Evropi do sada podbacio je svakako španski Kup gde je Real eliminisan od svog gradskog rivala Atletika, a treba istaći i da su nedavno ove dve ekipe odigrale prvenstveni meč koji je završen rezultatom 1:1, uz podatak da su popularne Jorgandžije do remija došli nakon pogotka u sudijskoj nadoknadi.
Za razliku od Rozea, Ančeloti ima daleko više kadrovskih problema, pa za ovaj susret sa Lajpcigom neće moći da računa na trenutno verovatno svog najboljeg fudbalera Belingema, ali pored njega neće biti ni Alabe, Kurtoe, Ridigera i Militaa.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, deluje da Lajcpig u najgorem mogućem trenutku dočekuje Real Madrid, pošto Bikovima ne ide u poslednje vreme, dok je Real možda i na vrhuncu forme o čemu najbolje svedoči trijumf nad Đironom u prošlom kolu La Lige. Deluje zaista da ni ovde kraljevski klub neće imati previše problema oko trijumfa, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.20.

Sva je prilika da će nam ovaj susret na Red Bul areni doneti baš dosta pogodaka, a za očekivati je da ih budu na obe strane, pošto Lajpcig gaji napadački stil fudbala, dok Madriđani i dalje ne računaju na nekoliko standardnih odbrambenih fudbalera, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.

Za kraj, u velikoj meri smo ubeđeni da će španski predstavnik doći do trijumfa na ovom susretu, koji bi kao što smo već napomenuli mogao da nam donese dosta pogodaka, pa vam predlažemo da se oprobate sa kombinacijom igara 2&3+, a sve to uz fenomenalnu kvotu 3.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.