TIP DANA: Kopenhagen – Mančester siti: Na Parkenu Lavovi nemaju šta da izgube, stiže šampion!

Od utorka su konačno na programu prvi mečevi osmine finala Lige šampiona, a ovog puta smo za vas pripremili meč između Kopenhagena i Mančester sitija.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 21h
.

Kopenhagen: Lavovi nemaju šta da izgube, a mogu mnogo da dobiju!

Kopenhagen je u grupnoj fazi ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona pružao zaista blistave partije, o čemu najbolje svedoči činjenica da je ova ekipa u jednoj nimalo naivnoj grupi u kojoj su pored njih tu još bili i Bajern Minhen, Mančester Junajted i Galatasaraj, osvojili fenomenalno drugo mesto i stigli do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja što je bez ikakve sumnje veliki uspeh.
Na šest odigranih mečeva danski predstavnik je ostvario dva trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, i sakupio ukupno osam bodova, što je bilo dovoljno za prolaz dalje, a svakako da je to nešto što apsolutno niko nije očekivao pred početak ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.
Odmah u prvom kolu su Lavovi pokazali zube pošto su remizirali na gostovanju kod Galatasaraja, koji je ponovo odradio sjajan prelazni rok. Nakon toga je danski predstavnik vezao dva tesna poraza i to prvo na svom stadionu od Bajerna kada je bilo 1:2, a potom i na gostovanju kod Junajteda uz konstataciju da je Kopenhagen u poslednjim trenucima utakmice propustio da realizuje penal za izjednačenje.
Ipak, kada je to bilo najpotrebnije ova ekipa je odigrala i svoje najbolje mečeve u Ligi šampiona, pošto su Lavovi u tri poslednja kola ostvarili dva trijumfa uz jedan remi i tako trasirali sebi put u osminu finala.
Prvo je savladan Junajted na Parkenu u jednom spektakularnom meču koji je završen rezultatom 4:3, da bi potom ova ekipa remizirala u gostima protiv Bajerna (0:0), a na kraju u odlučujućem meču za prolazak dalje savladala Galatasaraj sa minimalnim rezultatom, pa je veliko slavlje na Parkenu moglo da počne.
Što se tiče danskog šampionata, u ovom trenutku se Lavovi nalaze na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Mitjiland.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa je ostvarila dva trijumfa, jedan remi i dva poraza, a u poslednjem kolu pred zimsku pauzu Kopenhagen je na svom stadionu poražen od Orhusa rezultatom 1:2, što je svakako bilo veliko iznenađenje.
Ono što bi moglo da predstavlja veliki problem pred ovaj duel protiv aktuelnog šampiona Evrope je činjenica da danskom predstavniku fale takmičarski mečevi, uz konstataciju da je ova ekipa u pripremnom periodu ostvarila tri trijumfa, dva poraza i jedan remi.

Mančester siti: Mogu li Građani do novog finala u LŠ?

Prošla sezona je bila savršena za Građane koji su pored Premijer lige i FA Kupa došli do svog prvog trofeja u Ligi šampiona nakon trijumfa u finalnom meču nad Interom, kada je bilo 1:0.
Sve to su puleni Pepa Gvardiole ove sezone samo upotpunili osvajanjem Superkupa Evrope, ali i Svetskog klupskog prvenstva.
Ambicije su i dalje iste, uz konstataciju da će Građani ovog puta imati daleko više problema da odbrane naslov prvaka Engleske, mada je i prošle godine u ovo vreme bila slična situacija, ali je na kraju tim sa Etihada ubacio u petu brzinu i bez većih problema stigao do šampionskog trofeja.
U ovom trenutku se Mančester siti nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, mada treba napomenuti i da Građani imaju meč manje.
Na poslednjih pet mečeva aktuelni šampion Engleske igra na veoma visokom nivou, pa je tako ova ekipa u tom periodu ostvarila isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa na svom terenu dosta teže nego što se očekivalo savladala Everton sa 2:0.
Junak te utakmice bio je Erling Haland koji je postigao oba pogotka, a koji će bez ikakve sumnje i ovog puta predstavljati najveću opasnost po gol protivnika koji je igrao veoma dobro u grupnoj fazi Lige šampiona. U jednom trenutku, pred kraj ove godine, Siti je vezao nekoliko poprilično loših mečeva, mada je tome najverovatnije kumovala i činjenica da Gvardiola nije mogao da računa na veliki broj odsustnih fudbalera. Kako je kadrovska situacija bivala bolja, tako je i aktuelni šampion Evrope polako ali sigurno podizao svoju formu.
U elitnom takmičenju su Građani odigrali šest mečeva i ostvarili isto toliko trijumfa, zauzevši prvo mesto u grupi ispred Lajpciga, Jang Bojsa i Crvene zvezde. Iako je sve mečeve dobio, deluje da je tim sa Etihada primao dosta više golova u grupnoj fazi nego što smo to navikli od ovog kluba u proteklih nekoliko sezona, međutim, na kraju se svakako računa pomenuto prvo mesto uz maksimalni broj bodova.
Za kraj, Pep Gvardiola će za ovaj duel protiv Kopenhagena posle baš dosta vremena konačno moći da računa na sve raspoložive fudbalere.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je Siti ovde veliki favorit, a sa druge strane kao što smo već napomenuli, domaćin zaista nema šta da izgubi na ovom duelu.
Pre svega, savetujemo vam da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.24. Za očekivati je da će Građani pokušati što pre da reše pitanje pobednika, pa vam predlažemo da dvojku pojačate sa prelazom 2-2 uz kvotu 1.69.


Nije isključeno ni da nam ovaj susret na Parkenu donese dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Za kraj, Kopenhagen je sjajno igrao u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i svojevrsna nagrada za to bi bila i makar jedan postignut pogodak na duelu protiv aktuelnog šampiona Evrope, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru G1+ uz sjajnu kvotu 2.07 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.