TIP DANA: Fejnord – Roma: Osveta Roterdamersa za poraz u finalu Lige konferencija!

Četvrtak je rezervisan za prve mečeve šesnaestine finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Fejnorda i Rome.
Početak susreta između holandskog i italijanskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta
.

Fejnord: Može li Fejnord da se osveti Romi za poraz u finalu LK?

Fejnord spada u red najtrofejnijih holandskih ekipa, a treba napomenuti da je do sada ova ekipa šesnaest puta bila prvaka Holandije, uz trinaest trofeja u Kupu.
Naravno, ne smemo zaboraviti ni tri velika podviga u evropskim takmičenjima, a onaj najvažniji datira iz 1970. godine kada je ova postala šampion Evrope i to nakon trijumfa u velikom finalu nad škotskim Seltikom, rezultatom 2:1. Pored toga, tim iz Roterdama je dva puta dolazio do trofeja u Ligi Evrope (tadašnji UEFA Kup), i to 1974. i 2002. godine.
Prošle sezone je klub iz Roterdama nastupao u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, ali je na kraju ova ekipa ipak eliminisana u četvrtfinalu od Rome. Zanimljivo je da su upravo ova dva kluba sezonu pre toga igrala u finalu Lige konferencija, gde je takođe Roma bila bolja, a sada će ovi timovi ukrstiti snage i u šesnaestini finala Liga Evrope.
Prošla sezona će svakako ostati upečatiljva po spektakularnim nastupima Fejnorda u nacionalnom šampionatu, gde je ova ekipa pomalo i neočekivano stigla do naslova prvaka.
Izabranici Arne Slota koji radi sjajan posao na klupi ovog tima su osvojili prvo mesto na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani PSV, ali i trinaest bodova više od trećeplasiranog Ajaksa, koji je dobrano podbacio prošle sezone.
Na 34 odigrana susreta u prvenstvu Fejnord je doživeo tek dva poraza, a od toga se jedan desio u poslednjem kolu od Vitesea, kada je već sve bilo rešeno.
Ovog puta tim iz Roterdama ne igra tako dobro, pošto se trenutno aktuelni šampion Holandije nalazi na drugom mestu na tabeli Erdevizije uz čak deset bodova manjka u odnosu na PSV-a.
Na pet poslednjih mečeva u prvenstvu četa Arne Slota je ostvarila tri trijumfa uz dva remija, a u prošlom kolu je ovaj tim ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Sparte, i tako pobegao trećeplasiranom Tventeu na pet bodova viška.
Kada je u pitanju Liga šampiona, u konkurenciji Atletiko Madrida, Lacija i Seltika, holandski predstavnik je zauzeo treće mesto na tabeli i morao je da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, a ključan meč se desio tri kola pre kraja kada je Fejnord poražen na gostovanju kod Lacija sa 1:0, koji je na kraju imao četiri boda viška u odnosu na holandsku ekipu.
Biće ovo lepa prilika i da se Fejnord revanšira Romi za dva bolna poraza u protekle dve godine, uz konstataciju da to neće biti nimalo lak zadatak pošto Vučica igra sjajno od kako je De Rosi seo na klupu ovog tima.

Roma: De Rosi je preporodio Vučicu!

Kao što smo već to dosta puta napomenuli, Roma je prošle sezone apsolutno sve podredila osvajanju Liga Evrope, ali u tome italijanski predstavnik nije uspeo pošto je u velikom finalu nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca poražen od Sevilje.
Zanimljivo je da Vučica do nekoliko kola pred kraja bila u igri za četvrto mesto na tabeli u Seriji A, ali je Murinjo odlučio da čuva igrače za polufinale i finale Liga Evrope i to se Rimljanima i te kako osvetilo, pošto na kraju nisu uspeli da dođu do svog zacrtanog cilja, a to je svakako godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Nisu se ambicije promenile ni ovog puta, ali već nakon dva-tri meseca se činilo da Žoze Murinjo neće biti taj koji će Rimljanima doneti plasman u najkvaltetnije evropsko klupsko takmičenje, pa je portugalski stručnjak smenjen a na njegovo mesto je pomalo i iznenađujuće postavljen Danijele De Rosi.
Kako vreme prolazi, deluje da bi to mogla da bude jedna od najboljih odluka čelnih ljudi Rome u poslednjih nekoliko godina, iako je nekadašnji šampion Italije u prošlom kolu nakon velikog preokreta poražen na svom stadionu od Intera, u jednom zaista sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:4, iako je domaćin u jednom trenutku vodio sa 2:1, a sve nakon što je Inter došao prvi do prednosti.
Bilo kako bilo u ovom trenutku se De Rosijevi puleni nalaze na šestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Atalantu i Bolonju, a ti timovi trenutno dele četvrtu poziciju.
Na prvi pogled vidimo da to nije neka nenadoknadiva razlika, a od dolaska De Rosija u klub, Vučica je ostvarila tri vezana trijumfa, uz pomenuti poraz od Intera u prošlom kolu, mada treba biti realan pa priznati da Inter čitavim tokom šampionata igra na vrhunskom nivou.
Pre tog poraza je klub iz prestonice slavio na svom terenu protiv Kaljarija kada je bilo 4:0, a po mnogim mišljenjima je upravo to i bila najbolja utakmica Rome u dosadašnjem toku sezone.
U Ligi Evrope su Rimljani završli na drugom mestu u grupi, i to pomalo neočekivano, pošto je češka Sparta došla do prve pozicije uz dva boda viška u odnosu na italijanskog predstavnika, pa će tako Roma morati težim putem da potraži put do završnice Liga Evrope.
Ono što je donekle i dobro je što je protivnik Fejnord, koji naravno nije nimalo naivan rival, ali kao što smo već napomenuli Roma dosta dobro izlazi na kraju sa holandskim predstavnikom, o čemu najbolje govori pobeda u velikom finalu premijernog izdanja Lige konferencija, kao i eliminacije ekipe iz Roterdama iz četvrtfinala prošlogodišnjeg izdanja Liga Evrope.

Naš predlog

Fejnord igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme, dok kao što smo već napomenuli, Roma je prodisala od kako je ovaj klub preuzeo Danijele De Rosi.
Savetujemo vam da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda i da se fokusirate na golove, kojih će po našem mišljenju na De Kujpu i te kako i biti.
Pre svega, predlažemo vam da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.95.


Takođe, možda i idealna prognoza za ovaj duel između holandskog i italijanskog predstavnika je igra GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Za kraj, Roma je izuzetno efikasna od kako je na klupu ovog tima seo De Rosi, i vrlo lako se može desiti da Rimljani postignu dva ili više golova na ovom gostovanju, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa igrom G2+ uz sjajnu kvotu 3.25 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.