MEČ DANA: Lans – Frajburg: Lans retko greši na svom terenu!

U četvrtak je na programu pregršt veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, pošto su na programu dueli šesnaestine finala Liga Evrope i Lige konferencija, a ovog puta smo za vas pripremili susret između Lansa i Frajburga.
Početak susreta između francuskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h
.

Lans: Zaštitni znak ove ekipe su sjajne partije na domaćem terenu!

Iako je Lans osnovan davne 1906. godine do sada je ova ekipa samo jednom došla do trofeja u francuskoj Ligi 1, i to 1998. godine. Od ostalih dostignuća treba napomenuti i da je francuska ekipa jednom igrala u polufinalu Liga Evrope (tadašnji Kup UEFA), kao i četiri trofeja namenjena pobedniku Lige 2.
Kada smo već kod toga, treba napomenuti da je ovaj tim sve do 2020. godine igrao u ovom rangu takmičenja, da bi onda Lans osvojio drugo mesto na tabeli i stigao do plasmana u društvo najboljih, gde se ova ekipa i održala do dana današnjeg.
Prošla sezona je bila zaista spektakularna za Lans, koji je mimo svih očekivanja stigao do drugog mesta na tabeli, i vicešampionske titule, a sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu šampiona, što je svakako nešto čemu se ni oni najveći optimisti nisu nadali.
Veoma zanimljivo je da je ova ekipa na kraju imala samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, uz konstataciju da je tim sa Parka Prinčeva dva kola pre kraja došao i matematički do titule, pa je u završnicu šampionata ušao nešto laganije.
Polako ali sigurno rastu i očekivanja kod navijača Lansa, pa je pred početak ovogodišnjeg izdanja Lige 1, za primarni cilj proglašen plasman na jednu od prve tri pozicije, koje na kraju prvenstva donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Trenutno se puleni trenera Eza koji radi nestvarno dobar posao na klupi ovog tima nalaze na šestoj poziciji na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Monako, ali i dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Brest, a na kraju sezone četvrta pozicija donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Na poslednja tri meča u prvenstvu aktuelni vicešampion Francuske je ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Strazbura rezultatom 3:1. Pre toga je ovaj tim bio bolji na gostovanju kod Nanta, kada je bilo 0:1.
Inače, za svaku pohvalu su i partije Lansa u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto je ova ekipa u konkurenciji Arsenala, Sevilje i PSV-a, grupnu fazu završila na trećem mestu na tabeli, što je francuskom predstavniku i donelo plasman u šesnaestinu finala Liga Evrope.

Frajburg: Loše partije u poslednje vreme!

Frajburg nikada do sada nije osvajao nemačko prvenstvo, a poslednjih godina ova ekipa igra na veoma visokom nivou. To naravno nije bio izuzetak ni prošle sezone kada je ovaj tim na kraju stigao do fenomenalne pete pozicije na tabeli, koja kao što je dobro poznato na kraju prvenstva donosi direktan plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Vrlo malo je nedostajalo da popularni Brazilci iz Brizgaua dođu i do četvrte pozicije na tabeli i plasmana u Ligu šampiona, pošto je Union Berlin imao na kraju tri boda više i stigao do plasmana u elitno takmičenje gde se Šumari nimalo nisu proslavili.
Zanimljivo je da je najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji ovog tima plasman u finale nemačkog Kupa i to pre dve godine, kada je Lajpcig slavio i zanimljivo stigao do svog prvog trofeja u istoriji.
Na klupi Frajburga se od 2011. godine nalazi Kristijan Štrajh, i svakako da je ovaj stručnjak najzaslužniji za veliki uspon Brazilaca iz Brizgaua u elitnom rangu nemačkog fudbala.
Kao što je već pomenuto, Frajburg je ove sezone predstavljao Nemačku u Ligi Evrope, gde je ovaj tim uspeo da dođe do plasmana u narednu fazu, preciznije u šesnaestinu finala, pošto je nemački predstavnik na kraju zauzeo drugo mesto na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Vest Hem, ali i čak pet bodova više u odnosu na trećeplasirani Olimpijakos, pa deluje da se pitanje evropskog proleća nije ni dovodilo u pitanje.
Na šest odigranih mečeva u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, izabranici Kristijana Štrajha su ostvarili četiri trijumfa uz dva poraza, i to oba od Vest Hema, a to je na kraju i odlučilo ko od ova dva tima će sa prvog mesta ići dalje.
Što se tiče nemačkog šampionata, utisak je da Frajburg ne igra baš onako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka od šestoplasiranog Ajntrahta, uz konstataciju da je šesta pozicija poslednja koja donosi plasman u neko od evropskih takmičenja – konkretno Ligu konferencije koja ruku na srce i jeste po meri ovog kluba.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, izabranici trenera Štrajha su ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, i to u tri poslednja kola, a u prošlom kolu je Dortmund na Signal Iduna Parku bez većih problema slavio sa 3:0.

Naš predlog

Lans godinama unazad igra na veoma visokom nivou na svom terenu, a na sve to Frajburg trenutno ima dosta problema, pa vam toplo preporučujemo da se ovde oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.

Domaćin će od prvog minuta pokušati da nametne svoj ritam kako bi što pre stigao do vođstva, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na prelaz 1-1 uz fantastičnu kvotu 2.75 u Meridianu.

Za kraj, i te kako je izvesno da će Frajburg dva ili više puta vaditi loptu iz mreže, pa je topla preporuka igra D2+ uz kvotu 1.90 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.