Najava i analiza: Bundesliga, 22. kolo: Farmaceuti prave novi korak ka tituli, Tuhelu Damoklov mač nad glavom u Bohumu

U prošlom kolu je Bajer u Leverkuzenu pobedio Bajern i pobegao na 5 bodova prednosti. Do kraja sezone ima još mnogo da se igra ali su Farmaceuti posle svakog novog kola za korak bliže Salatari. U ovoj rundi Bajer ide na noge debitantu Hajdenhajmu, timu koji je bez poraza već osam kola, dok će Bajern u Bohum gde mora da pobedi kako zna i ume. Svaki sledeći neuspeh mogao bi da bude poslednji meč na klupi Bavaraca za Tomasa Tuhela. Zanimljivo će biti i u svim ostalim mečevima koje ćemo analizirati u narednom tekstu. Kvote iz predloga bile su važeće u momentu pisanja najave.

Keln – Verder – 1 @ 2.54 u Primobet

Verder je bio u naletu do prethodne subote kada su udarili u zid zvani Hajdenhajm i razbili se u paramparčad. Niz od tri uzastopne pobede od kojih je prva protiv Bajerna u Minhenu, tako je prekinut, ali za Zelene nema problema ove sezne. Ono što su naumili, a to je opstanak bez komplikacije, to će i ostvariti, a za neke veće domete moraće još da popričekaju. Na kraju krajeva pre samo dve sezone su igrali u Cvajti. Keln strahuje od ispadanja iz Bundeslige i verujemo da se navijači bude u goloj vodi kada sanjaju takav scenario. Jarčevi igraju mnogo bolje od dolaska novog trenera i u pet prolećnih koa su poraženi samo jednom. Problem je što su jednom i pobedili a tri puta remizirali. Nalaze se na 16. mestu, onom koje donosi baraž, ali sa velikih pet bodova mnaje od Uniona koji je iznad crte. Ne bi smeli da dozovle da Berlinci i ostali timovi ispred njih dodatno umaknu, pa je pobeda nad Verderom obaveza. Verujemo da će uspeti i predlažemo jedinicu sa kvotom 2.54 u kladionici Primobet.

Darmštat – Štutgart – GG3+ @ 2.20 u MaxBet

Nade Darmštata da mogu opstati u eliti polako se gase. Ova ekipe je već jednom bila Bundesligaš, tada su se zadržali dve sezone ali bi sada lako mogli nazad u Cvajtu posle samo jedne. Ljiljani imaju samo 12 bodova, koliko i Majnc ispred njih, ali su bez pobede već 14 uzastopnih kola. Tako se ne ostaje u Bundelsigi a mala nada je rezultat iz prethodnog kada su osvojili bod u Menhengladbahu. I pored izbegnutog poraza zabrinjavajuć je podatak da im je to bio treći vezani meč bez postignutog gola. Protiv Štutgarta će morati da budu efikasni ako žele pobedu. Švabe ponovo igraju odlično i vezale su tri pobede sa čak 11 postignutih golova. Nikada Štutgart, čak ni u šampionskoj sezoni, nije igrao ovako dobro u napadu kao ove sezone. Trenutno su treći i sve su bliže krajnjem cilju a to je plasman u Ligu šampiona. Da bi završili među četiri najbolaj tima Švabe moraju da dobijaju utakmice poput ove. U prvom delu sezone Štutgart je slavio sa 3:1, a golovi su i sada naš predlog. Oba tima igraće na pobedu pa predlažemo GG3+ sa kvotom 2.20 u kladionici MaxBet.

Hajdenhajm – Leverkuzen – x2,4+ @ 2.47 u Meridianbet

Koliko su Farmaceuti ozbiljni u nameri da prekinu dominaciju Bajerna videli smo prošle subote kada su na svojoj Baj areni pobedili Bavarce sa 3:0. Sada su na pet koraka ispred najvećeg konkurenta a to nije malo ako znamo da Bajer jopš nije izgubio utakmicu, ne samo u Bundelsigi već ni u ostala dva takmičenja u kojima igra, Ligi Evrope i DFB kupu. Mogla bi ovo da postane istorijska sezone za tim iz Leverkuzena. Mogli bi do triple krune, mada bi i ”samo” osvajanje titule u Nemačkoj bilo sjajno. Ćabi Alonso radi fenomenalan posao i biće skoro nemoguće zadržati španskog stručnjaka na leto. Meč sa Hajdenhajmom, prvi prvenstveni u ovom gradu za Leverkuzen, mora se shvatti maksimalno ozbiljno. Domaćin je u odličnoj formi, nisu izgubili na poslednjih 8 utakmica i to je nešto što niko nije očekivao. U prolećnom delu su imali četiri vezana remija ali su prošle subote pobedili Verder u Bremenu i prekinuli tu seriju. Biće ovo utakmica na gol više, domaćin hoće da prvi uzme skalp velikom rivalu, ali Farmaceuti imaju svoj cilj. Naš predlog je dupla šansa na goste uz veliki broj golova. Za x2,4+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.47.

Hofenhajm – Union Berlin – 1 @ 2.05 u SuperBet

Za domaći tim drugi deo sezone nije počeo dobro i Hof ne zna za pobedu u ovih pet odigranih utakmica u 2024. godini. Kada se tome dodaju i dve sa kraja 2023. to je ukupno sedam utakmica na kojima tim iz Sinshajma nije osetio slast trijumfa. Utakmica sa Unionom je, sa te strane, jako bitna za njih, ali su bodovi svakako značajniji gostima. Posle nekoliko ”istorijskih” sezona za Berlince, što je kulminiralo plasmanom i u Ligu šampiona, Union je došao do situacije da se, po prvi put od kada je u eliti, bori za opstanak. Trenutno su iznad crte, ali ne bi smeli da dozvole Kelnu da im se dodatno približi. Treba reći da je Union u mnogo boljoj formi od dolaska trenera Nevena Bjelice koji je zamenio legendarnog Ursa Fišera koji je ovaj tim uveo u Bundelsigu. U Evropi ove sezone nisu bili uspešni i sada je Šumarima da poprave utisak na domaćem planu. Bod iz Majnca i pobeda nad Volfsburgom najava su boljih dana, ali teško je garantovati uspeh u Sinshajmu. Čini nam se da je Hof ipak bliži pobedi i predlažemo jedinicu sa kvotom 2.05 u kladionici SuperBet.

Majnc – Augzburg – 0-2 @ 1.87 u Primobet

Slobodno možemo reći da bi izostanak pobede za Majnc u ovoj utakmici značio i oproštaj od elite. To bi bio sumoran način da obeleže dve neprekidne decenije u eliti s obzirom da je Majnc u Bundesligu ušao 2004. godine, a u međuvremenu su tri puta igrali i u Evropi. Izgleda da je došao kraj jednoj eri i stvrano bi trebalo da se desi malo čudo i da Majnc izbegne najgore. Imaju samo 12 bodova, nisu pobedili na poslednjih 11 utakmica, a u durgom delu sezone osvojili su samo dva boda. Rival im je Augzburg, tim koji nije slavio već tri utakmice ali ako znamo da su igrali sa Bajernom i Lajpcigom kući, te sa Bohumom na strani, i dva osvojena boda iz ta tri meča nisu loš skor. Mada je u donjoj polovini tabele Augzburg sa 23 osvojena boda nije ugrožen ali nije ni potpuno spokojan. Krajem septembra Augzburg je pobedio Majnc na svom terenu sa 2:1 ali je zato Majnc dobio oba prošlosezonska okršaja. Na poslednjih 6 utakmica Majnca na domaćem terenu nije palo više od dva gola, pa ne očekujemo ni sada mnogo efikasniji duel. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Primobet iznosi 1.87.

Volfsburg – Dortmund – GG3+ @ 1.75 u Mozzartbet

Prilika koju je Dortmund propustio prošle sezone teško da će se uskoro ponoviti. To je već sada jasno za aktuelnu i pored odličnih igara Milionera na početku drugog dela prvenstva. U pet utakmica u 2024. godini Borusija je pobedila na četiri a jednom igrala nerešeno. Sve to je dovoljno samo za 4. mesto u ovom momentu i ta pozicija je poslednja koja bi upravu zadovoljila, ali i navijače, pošto donosi novi plasman u Ligu šampiona. Baš su igre u elitnom evropskom takmičenju ostavile na klupi Edina Terzića. Borusija je bila prva u grupi sa PSŽ-om, Milanom i Njukaslom, pa će narednog utorka igrati prvi meč osmine finala sa holandskim PSV-om. Ukoliko bi prošli lidera i, najverovatnije, novog šampiona Holandije, i sezona bi mogla da dobije pozitivnu ocenu. Za razliku od Milionera Vukovi još ne znaju za pobedu u ovoj godini. Volfsburg je startovao posle praznika sa četiri uzastopna remija da bi u subotu doživeo poraz u Berlinu od Uniona. Trenutno su tek 12. na tabeli i od nekog značajnijeg rezučltata u ovoj sezoni nema ništa. Sada im je prioritet beg iz donjeg dela i što ranije obezbeđivanje opstanka. U ovom meču favoriti bi bili gosti, da nemaju važan meč kroz par dana, pa zato pokušajte sa igrom gol-gol, uz bar tri ukupno. Za GG3+ kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.75.

Lajpcig – Menhengladbah – 1,3+ @ 1.70 u MaxBet

Moramo da priznamo da je Lajpcig odigrao odlično protiv Reala u utorak ali ni to nije bilo dovoljno da Bikovi izbegnu poraz u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Sada su šanse teoretske, treba pobediti Madriđane sa dva gola razlike u Španiji a to ne uspeva tako često. Možda je vreme da se Redbulovci u potpunosti okrenu domaćem prvenstvu i još jednom izbore plasman u Ligu šampiona, pošto u ovom momentu ne ispunjavaju taj uslov. Lajpcig je peti, ima tri boda manje od Dortmunda a 6 od Štutgarta. Samo dve od ove tri ekipe ići će u Ligu šampiona pošto su Bajer i Bajern sigurni. Bikovi su 2024. otvorili sa tri uzastopna prvenstvena poraza, što im se odavno nije desilo, usledila je pobeda nad Unonom i remi u Augzburgu u prošlom kolu kada su promašili penal za pobedu. Forma je u usponu i ne sumnjamo da će pobediti Menhengladbah, tim koji je uspešno vodio njihov sadašnji trener Marko Roze. Ždrepci nisu uspeli da daju gol ni Darmštatu u prošlom kolu, meč je okončan 0:0, što je četvrti u nizu na kom nisu pobedili. Uz jedinicu verujemo i u bar tri gola na meču. Za 1,3+ kvota je 1.70 u kladionici MaxBet.

Frajburg – Ajntraht – x @ 3.50 u SuperBet

Dve evropska predstavnika Nemačke sastaju se u Frajburgu u ovom kolu. Ajntraht je igrao svoj meč u Ligi konferencija, za mesto u osmini finala bore se sa belgijskim Rojal Unionom, dok Frajburg, u pokušaju da se domogne najboljih 16 u Ligi Evrope, mora da eliminiše francuski Lans. U Bundesligi timovi su jedan pored drugog na tabeli, Ajntraht je nešto bolji nalazi se na 6. mestu i ima 4 boda više od Frajburga. Ta šesta pozicija je poslednja koja donosi plasman u evropske kupove i ovi timovi će, uz još neke, voditi bitku za to 6. mesto. Ni jedni ni drugi se ne mogu pohvaliti dobrom formom u Bundelsigi, a to se posebno odnosi na domaći tim koji je u seriji od tri uzastopna poraza. Frajburg je izgubio od Verdera, Štutgarta i Dortmunda a na svakoj utakmici od te tri primao je po tri gola. Orlovi iz Frankfurta su nešto stabilniji ali su u dve prethodne runde prvo izgubili u Kelnu a onda nisu pobedili ni Bohum na svom terenu. Videćemo ko će prvi zaustaviti silazni put, ali je nekako najrealniji ishod ovog meča remi. Tako je bilo i u Frankfurtu jesenas, meč je završen 0:0, a sada se za x dobija koeficijent koji u kladionici SuperBet iznosi 3.50.

Bohum – Bajern – 2,3+ @ 1.70 u Meridianbet

Bajern je doživeo tri poraza u mesec danba i to je dovoljno da se na Alijanc areni upale svi alarmi. Posebno su bolna bila dva poraza iz prošle sedmice. U derbiju sezone bili su nemoćni na Baj areni u duelu sa liderom iz Leverkuzena i izgubili sa 3:0, da bi u sredu doživeli poraz i u Rimu od Lacija u Ligi šampiona. Poznato je koliko je svima u Bajernu stalo do evropske krune, čije je osvajanje postavljeno kao prioritet, pa je zato poraz zabinjavajuć iako je doživeljne sa samo jednim golom razlike. Nema sumnje da je Bajern sposoban da izbaci Lacio, ali da li može da nadokandi pet bodova minusa u odnosu na još uvek neporaženi Leverkuzen. Za Tomasa Tuhela je svaki naredni meč moguće poslednji na klupi Bavaraca, verovatno bi mu presudilo i to da ne pobedi u Bohumu, ali bi eliminacija od Lacija značila da će i Tuhel, posle Nagelsmana, biti bivši. Bohum sigurno plovi Bundesligom i pored očajnog starta sezone. Nisu pobedili u poslednja tri kola, ali su izgubili samo od Dortmunda. Trenutno su na 14. mestu ali sa 6 bodova više od prvog tima ispod crte. Uz dvojku verujemo i u golove, pa za kombinaciju 2,3+ dobijte koeficijent 1.70 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.