TIP DANA: PSV – Borusija Dortmund: Za Milionere je Filips prava marka!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a pre svega treba istaći da nam ovaj dan donosi dva meča osmine finala Lige šampiona.
Za vas smo ovog puta pripremili duel u Ajndhovenu u kom će ekipa PSV ugostiti Borusiju iz Dortmunda, a početak susreta između holandskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

PSV: Filipsovci blistaju u holandskom šampionatu!

PSV spada u red najtrofejnijih holandskih klubova, a do sada je tim iz Ajndhovena čak 24 puta dolaziodo naslova prvaka ove zemlje. Ipak, najveći uspeh popularnih Filipsovaca se desio sada već davne 1988. godine, kada je ova ekipa postala šampion Evrope i to nakon trijumfa u finalu nad ekipom Benfike, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Pored toga, ne smemo zaboraviti ni trofej u UEFA Kupu (sadašnja Liga Evrope), 1978. godine nakon ubedljivog trijumfa nad francuskom Bastijom, kada je bilo 3:0.
Za kraj, jedanaest puta je tim iz Ajndhovena dolazio do trofeja u Kupu Holandije, i čak rekordnih trinaest u Superkupu.
Prošle sezone je PSV igrao promenljivo čitavim tokom šampionata, i na kraju je ova ekipa morala da se zadovolji sa drugim mestom na tabeli, iza Fejnorda, ali ispred Ajaksa. Sve to je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona gde su Filipsovci bez većih problema eliminisali Rendžers, i tako se na najbolji mogući način revanširali škotskom predstavniku za eliminaciju sezonu ranije.
Kada smo kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja treba reći da su izabranici Petera Boša u jednoj veoma kvalitetnoj grupi u kojoj su pored ovog tima tu još bili i Arsenal, Sevilja i Lans, zauzeli drugo mesto i stigli do plasmana u osminu finala elitnog takmičenja, i čak možemo reći da je holandski predstavnik prošao i dosta dobro na žrebu pošto je za rivala u nokaut fazi dobio ekipu Dortmunda.
Što se tiče holandskog šampionata, tim iz Ajndhovena igra fenomenalno u dosadašnjem toku šampionata, a svakako da je najbolji pokazatelj za to i prvo mesto na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Fejnord.
Do sada je lider na tabeli Erdevizije odigrao 22 meča i ostvario čak dvadeset trijumfa uz samo dva remija, pa kako stvari stoje sva je prilika da će PSV nakon čak šest godina posta ponovo doći do naslova prvaka Holandije, a samim tim i direktnog plasmana u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su puleni Petera Boša na svom stadionu bili bolji od Heraklesa sa 2:0, što je jedanaesti trijumf na domaćem terenu na isto toliko mečeva, a u tom periodu su Filipsovci postigli čak 33 pogotka, a primili samo pet, i svakako da će nekadašnji šampion Evrope dati sve od sebe da sa sjajnim rezultatima na svom terenu nastavi i ove večeri kada gostuju popularni Milioneri, uz konstataciju da sve to neće biti nimalo lak zadatak.

Borusija Dortmund: Milioneri imaju nešto više iskustva u Ligi šampiona!

Poput PSV-a, i Borusija je do sada jednom došla do trofeja u Ligi šampiona, i to 1997. godine kada je ovaj tim bio bolji od Juventusa, rezultatom 3:1. Još jednom je nemački predstavnik igrao u finalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a bio je to slučaj 2013. godine kada su popularni Milioneri poraženi od Bajerna sa 2:1.
Jednom je osvojen i Kup Pobednika Kupova i to 1966. godine, a treba napomenuti da je tim sa Signal Iduna Parka dva puta gubio finale UEFA Kupa, i to 1993. i 2002. godine.
Do sada je Borusija osam puta osvajala nemačko prvenstvo, a poslednji put je to bio slučaj 2012. godine kada je na klupi ovog tima sedeo Jirgen Klop.
Poslednji trofej je Dortmund osvojio 2021. godine, kada je ovaj tim u velikom finalu nemačkog Kupa bio bolji od Lajpciga, koji je nakon toga u dva sledeća izdanja došao do trofeja.
Prošle sezone su Milioneri izgubili titulu šampiona Nemačke u poslednjim minutima poslednjeg kola, i to na jedan neverovatan način, pošto je ovoj ekipi za naslov prvaka bio dovoljan trijumf u poslednjem kolu na domaćem terenu protiv Majnca, međutim taj duel je završen rezultatom 2:2, što je iskoristio Bajern i stigao do svoje jedanaeste uzastopne titule.
Primarni cilj će i ovog puta biti plasman na jednu od prve četiri pozicije koje donosi plasman u Ligu šampiona, a u ovom trenutku se izabranici Edina Terzića nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na petoplasirani Lajpcig, i na prvi pogled deluje da će ova dva tima voditi veliku bitku za tu četvrtu poziciju i plasman u elitno takmičenje.
U prošlom kolu su Milioneri remizirali na veoma teškom gostovanju kod Volfsburga, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je bio drugi uzastopni remi na strani nakon onoga kod Hajdenhajma, kada nije bilo golova. U međuvremenu su Terzićevi puleni na svom stadionu savladali Frajburg sa 3:0 i probili se do pomenute četvrte pozicije na tabeli.
Za svaku pohvalu su partije nemačkog predstavnika u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto je tim sa Signal Iduna Parka u ubedljivo najtežoj grupi, u konkurenciji PSŽ-a, Milana i Njukasla zauzeli prvo mesto u grupi i bez većih problema stigli do plasmana u osminu finala, a na kraju je nemački predstavnik imao tri boda viška u odnosu na tim sa Parka Prinčeva.

Naš predlog

Na prvi pogled deluje da će nam ovaj duel doneti dosta pogodaka, bez obzira što se radi o veoma važnom duelu i za jednu i za drugu ekipu. Jednostavno, oba tima poseduju napadački stil fudbala, pa vam zbog toga savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.59.

Za kraj, utisak je zaista da nemački predstavnik ima daleko više iskustva kada su u pitanju evropski mečevi, i da će po svemu sudeći to biti i glavna prevaga u ovom dvomeču, pa vam savetujemo da se fokusirate na duplu šansu X2 za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.69.
Za one najhrabrije, čista dvojka se u Meridianu vrednuje sa kvotom 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.