DERBI DANA: Inter – Atletiko Madrid: Na Meaci je derbi ove runde, može li Čolo Simeone da zaustavi Neroazure?

Derbi osmine finala Lige šampiona igra se na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu, gde će fudbaleri Intera ugostiti Atletiko Madrid.
Početak susreta između italijanskog i španskog predstavnika je zakazan za 21h.

Inter: Neroazuri blistaju ove sezone!

Pre svega, Inter je prošle sezone igrao na vrhunskom nivou u Ligi šampiona, gde je ova ekipa stigla do samog finala u kom je Mančester siti slavio sa 1:0, ali daleko od toga da se italijanski predstavnik obrukao na tom duelu, čak su po mnogim mišljenjima Neroazuri većim delom susreta bili bolji rival na terenu.
Naravno, ne treba zaboraviti novi trofej u italijanskom Kupu nakon trijumfa nad Fiorentinom, a što se tiče Serije A, na kraju su izabranici Simonea Inzagija morali da se zadovolje sa trećim mestom na tabeli, iza Napolija i Lacija.
Bilo kako bilo Inzagi je dobio poverenje uprave kluba i čini se da je to bio fenomenalan posao, pošto se milanski gigant u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i jedanaest poena više od trećeplasiranog Milana, a na sve to Neroazuri imaju i meč viška u odnosu na pomenuta dva kluba, pa se zaista čini da će Inter bez većih problema stići do novog naslova prvaka Italije, što je naravno i ove godine bio primarni cilj za ovu ekipu.
U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija stigli do novog trijumfa i to na svom terenu protiv “fenjeraša” Salernitane, a taj duel na Đuzepe Meaci je završen pobedom domaće ekipe od 4:0.
Ovog puta tim iz Milana neće braniti trofej u Kupu, pošto je ova ekipa još u osmini finala eliminisana od Bolonje, koja igra fenomenalno ove sezone o čemu najbolje govori i deoba četvrtog mesta na tabeli sa Atalantom.
U Ligi šampiona su Neroazuri igrali ponovo dosta dobro u grupnoj fazi, međutim, na kraju je italijanski predstavnik morao da se zadovolji sa drugim mestom na tabeli uz isti broj bodova kao i Sosijedad, koji je ruku na srce imao bolju gol razliku.
Na šest odigranih mečeva Inter je ostvario tri trijumfa i isto toliko remija, a u poslednjem kolu klub iz Milana u meču za prvo mesto u grupi nije uspeo da savlada španskog predstavnika, pošto je taj susret pomalo i neočekivano završen bez pobednika, ali i bez pogodaka.
Za kraj, poslednji međusobni meč između Intera i Atletiko Madrida je odigran 2018. godine kada su Neroazuri u meču prijateljskog karaktera slavili sa 0:1.

Atletiko Madrid: Mogu li Jorgandžije do četvrtfinala Lige šampiona?

Atletiko Madrid je prošle sezone pružao poprilično promenljive partije, ali je na kraju ova ekipa ipak stigla do svog zacrtanog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već pomenuli elitno takmičenje, treba podsetiti da Jorgandžije prošle sezone mimo svih očekivanja nisu uspeli da dođu do nokaut faze, pošto su u jednoj ne preterano teškoj grupi u kojoj su još pored španskog predstavnika tu bili i Klub Briž, Porto i Leverkuzen, zauzeli poslednje mesto na tabeli, i nisu čak uspeli da dođu ni do nastavka takmičenja u Ligi Evrope, što je svakako bio veliki udarac za ovaj klub koji je imao velike ambicije u prošlom izdanju Lige šampiona.
Naravno, Čolo Simeone je zadobio poverenje uprave kluba, a treba podsetiti da je argentinski stručnjak seo na klupu tima iz prestonice još od 2011. godine, i u tom periodu je uspeo da dođe do dva naslova prvaka Španije, dva trofeja u Ligi Evrope, dva u Superkupu Evrope, jedan u španskom Kupu Kralja, uz dva izgubljena finala u Ligi šampiona, i to oba puta od Real Madrida, što je svakako posebno teško palo svim navijačima kluba iz prestonice.
U ovom trenutku se popularne Jorgandžije nalaze na četvrtom mestu na tabeli španske La Lige, i sva je prilika da ćemo ovaj tim ponovo naredne sezone gledati u elitnom evropskom takmičenju, što je godinama unazad primarni cilj Madriđana.
U prošlom kolu La Lige puleni trenera Simeonea su odigrali svoj možda i najbolji meč od početka godine, pošto su Vanda Metropolitanu bez većih problema savladali nimalo naivnu ekipu Las Palmasa sa 5:0.
Inače, nedavno je Atletiko savladao Real Madrid u četvrtfinalu Kupa i eliminisao kraljevski klub u tom takmičenju, ali je u prvom polufinalnom susretu ovaj tim poražen na svom terenu od Atletik Bilbaa, kada je pomalo i iznenađujuće bilo 0:1 za tim iz Baskije.
Najzad, u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona je španski predstavnik igrao na veoma visokom nivou, pošto je Atletiko u konkurenciji Lacija, Fejnorda i Seltika došao do prvog mesta u grupi uz čak četiri boda viška u odnosu na Lacio, a na šest odigranih mečeva su puleni Čola Simeonea ostvarili četiri trijumfa, uz dva remija, ali uz čak sedamnaest postignutih pogodaka, što je prosek od skoro tri po meču.

Naš predlog

Inter čitavim tokom šampionata igra na vrhunskom nivou, a sva je prilika da će to biti slučaj i večeras u gradu mode, pogotovu što Atletiko Madrid u poslednje vreme ne igra tako dobro na strani, kao što je to slučaj na Vanda Metropolitanu, gde Jorgandžije baš retko gube.
Savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.


Sva je prilika da će Neroazuri od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Madriđana, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na prelaz 1-1 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.75.

Za kraj, deluje da bi izabranici Simonea Inzagija na ovom duelu mogli do dva postignuta pogotka i to dosta lakše nego što se očekuje, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 2.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.