TIP DANA: Porto – Arsenal: Tobdžije pune mreže po Ostrvu, mogu li tako i na Dragau?

U sredu su na programu poslednja dva meča osmine finala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Porta i Arsenala.
Početak susreta između portugalskog i engleskog predstavnika je zakazan za 21h.

Porto: Mogu li Zmajevi da iznenade Arsenal?

Nažalost, fudbaleri Porta nisu uspeli prošle sezone da odbrane naslov prvaka Portugala, a na kraju su popularni Zmajevi imali samo dva boda manjka u odnosu na Benfiku koja je na kraju stigla do titule.
Da nije bilo trofeja u Kupu ove zemlje, svakako da bi sezona bila proglašena neuspešnom, međutim, treba podsetiti da je portugalski predstavnik uspeo da stigne i do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što su popularni Zmajevi uspeli da urade i ovog puta.
Naime, na kraju grupne faze je jedan od najtrofejnijih portugalskih klubova završio na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirana Barselona, koja je završila na prvom mestu najviše zahvaljujući duploj pobedi nad Portom.
Na šest odigranih mečeva izabranici Serža Konseisaa su ostvarili četiri trijumfa uz dva pomenuta poraza od Barse, a u ključnom meču portugalski predstavnik je bio bolji na svom terenu od Šahtjora, u jednom sjajnom duelu na kom smo videli čak osam pogodaka, pošto je na kraju bilo 5:3.
Ipak, treba biti realan pa priznati da smo od Porta daleko više očekivali kada je u pitanju ovogodišnje izdanje portugalske Primeire.
Naime, trenutno se popularni Zmajevi nalaze na trećem mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na Sporting i Benfiku, koji dele prvu poziciju, uz konstataciju da Sporting ima meč manje i kako sada stvari stoje Lavovi su glavni favoriti za naslov prvaka.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu puleni Serža Konseisaa su ostvarili tri trijumfa, ali i jedan poraz i jedan remi. U prošlom kolu je Porto slavio na svom stadionu protiv Estrelje kada je bilo 2:0, ali je tim sa Dragaa pre toga vezao dva jako loša meča i to prvo na svom stadionu protiv Rio Avea kada mimo svih očekivanja nije bilo pogodaka, a posle toga i na gostovanju kod Aruke, pošto je taj meč domaćin rešio u svoju korist rezultatom 3:2.
Za kraj, ako se osvrnemo na međusobne mečeve između portugalskog i engleskog predstavnika, na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, dva puta je pobedu odneo Porto, dva puta su slavile Tobdžije, dok je jednom bilo nerešeno, uz konstataciju da je poslednji duel između ove dve ekipe Arsenal dobio sa više nego ubedljivih 5:0, i to u revanš meču osmine finala Lige šampiona iz 2010. godine.

Arsenal: Tobdžije u top formi u najboljem mogućem trenutku!

Jako malo je nedostajalo da Arsenal kruniše sjajne partije iz prođle sezone, ali je ipak u završnoj fazi šampionata ubacio u petu brzinu i stigao na kraju potpuno zasluženo do trećeg uzastopnog naslova prvaka Engleske, što se u jednom trenutku činilo gotovo kao nemoguća stvar, pošto su Tobdžije u prvom delu šampionata u jednom trenutku imali čak i dvocifrenu prednost.
Bilo kako bilo, Arsenal je na kraju završio na drugom mestu na tabeli, što je svakako bio veliki uspeh, pošto su Tobdžije nakon nekoliko godina posta stigle do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a upravo to i jeste bio primarni cilj godinama unazad.
Kada smo se već dotakli elitnog takmičenja,treba istaći da su Artetini puleni odigrali sjajno grupnu fazu Lige šampiona i na kraju završili na prvom mestu u grupi, uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV. Na šest odigranih mečeva engleski predstavnik je ostvario četiri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz i to na gostovanju kod Lansa, koji poslednjih sezona igra nestvarno dobro na domaćem terenu.
Za rivala u osmini finala nekadašnji finalista elitnog takmičenja je dobio Porto i kada se sve sabere i oduzme, i ako analiziramo kako i jedna i druga ekipa igraju u poslednje vreme, sigurno je da je tim iz Londona veliki favorit na ovom dvomeču.
Ako se osvrnemo na ovogodišnje izdanje Premijer lige utisak je da se aktuelnom vicešampionu Engleske za sada ne sme ništa zameriti.
Naime, trenutno je klub iz prestonice stacioniran na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, ali i dva boda viška od trećeplasiranog Mančester sitija, koji ruku na srce ima i meč manjka.
Posebno raduju partije u poslednje vreme, pošto je Arsenal na tri poslednja meča u najkvalitetnijoj ligi na svetu ostvario tri veoma važna trijumfa, uz postignutih četrnaest pogodaka, što možda i najbolje pokazuje koliko dobro ova ekipa igra u poslednjih mesec dana.
Sve je krenulo do trijumfa nad Liverpulom kada je bilo 3:1, nakon čega su Tobdžije odigrale dva briljantna susreta na strani i to prvo kod Vest Hema kada je bilo 0:6, a potom i u prošlom kolu kod Barnlija (0:5), zbog čega sasvim sigurno svi fudbaleri Arsenala u veoma lepom raspoloženju dolaze na Dragao.

Naš predlog

Iako Porto godinama unazad igra sjajno na svom terenu u evropskim mečevima, mišljenja smo ipak da popularni Zmajevi nemaju šta da traže protiv zahuktalog Arsenala pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

I te kako je realno da gosti na ovom duelu postignu dva ili više pogotka, a igru G2+ kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Za kraj, smatramo da će Tobdžije na ovom duelu doći do trijumfa dosta lakše nego što se očekuje, pa vam hrabro savetujemo da se fokusirate na prelaz 2-2, uz kvotu 2.55 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.