TIP DANA: Bode – Ajaks: Nekadašnji šampion Evrope na teškom ispitu!

U četvrtak je sjajna ponuda za klađenje pošto nas očekuju revanš mečevi šesnaestine finala Liga Evrope i Lige konferencija, a ovog puta smo za vas pripremili duel između Bodea i Ajaksa.
Prvi susret između ova dva tima je završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da su Kopljanici oba pogotka postigli u finišu utakmice, a sva je prilika da nas i ovog puta očekuje veoma zanimljiv meč.
Početak duela je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Bode: Aktuelni šampion Norveške traži prolaz u narednu fazu LK!

Bode je osnovan pre 108 godina, a slobodno možemo konstatovati da je zlatni period ovog kluba započeo od 2020. godine kada je ovaj tim stigao do svoje prve šampionske titule.
Odmah nakon toga, sledeće sezone je Bode došao do još jednog naslova prvaka, a poslednji put je ova ekipa osvojila šampionsku titulu prošle sezone i to na jedan veoma ubedljiv način.
Pored toga Bode je pet puta sezonu završavao na drugom mestu na tabeli, a ne treba zanemariti ni dva trofeja u norveškom Kupu, iako je to poslednji put bio slučaj davne 1993. godine.
Kao što smo već napomenuli, izabranici Kjetila Knutsena su prošle sezone bez većih problema stigli do trećeg naslova prvaka Norveške, i to pošto je na kraju prvenstva ova ekipa imala čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bran, što zaista znači da se naslov prvaka ni u jednim trenutku nije ni dovodio u pitanje.
Jedina mrlja je poraz u finalu Kupa od Moldea, a taj meč između dva tima koja poslednjih godina dominiraju norveškim fudbalom je završen rezultatom 1:0.
Na početku ove sezone se Bode morao zadovoljiti sa plasmanom u Ligu konferencija, i to pošto je ova ekipa završila na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Klub Briž, ali uz čak šest bodova viška u odnosu na Bešiktaš, kome su svi pre početka prognozirali borbu za jedno od prva dva mesta.
Na šest odigranih mečeva izabranici Kjetila Knutsena su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i dva poraza, uz konstataciju da je norveški predstavnik dva puta savladao nimalo naivnu ekipu Bešiktaša, dok je Bode trijumfovao i na svom stadionu protiv Lugana sa više nego ubedljivih 5:2.
Za kraj, u prvom meču šesnaestine finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja je ova ekipa ostavila izuzetno dobar utisak na gostovanju kod favorizovanog Ajaksa, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz napomenu da je aktuelni šampion Norveške sve do prvog minuta sudijske nadoknade sa 2:0, ali je onda isključen Bjortuf, Ajaks je dobio penal i smanjio na 1:2, da bi u sedmom minutu sudijske nadoknade Berghuiz postavio konačnih 2:2.

Ajaks: Mogu li Kopljanici da eliminišu neugodni Bode?

Fudbaleri Ajaksa se blago rečeno nisu proslavili prošle sezone koja je bez ikakve sumnje bila jedna od najslabijih u poslednjoj deceniji za tim iz Amsterdama.
Naime, popularni Kopljanici su na kraju završili na trećem mestu na tabeli i nisu čak uspeli da izbore ni kvalifikacije za Ligu šampiona, što se u nekoliko prethodnih godina nije ni dovodilo u pitanje, a podsećamo vas da je ova ekipa ne tako davno stigla i do plasmana u polufinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Na kraju se Ajaks domogao Liga Evrope, i to pošto je holandski predstavnik bez većih problema u plej-ofu bio bolji od bugarskog Ludogoreca.
Primarni cilj pred početak ove sezone je svakako bio naslov prvaka Holandije, međutim već sada slobodno možemo reći da od toga nažalost neće biti ništa.
U ovom trenutku se najtrofejniji holandski klub nalazi na petom mestu na tabeli uz neverovatnih 26 bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSV. U poslednje vreme Kopljanici imaju dosta problema, a to se možda najbolje videlo u prošlom kolu kada je ovaj tim na svom terenu samo remizirao protiv neugodnog Neca kada je bilo 2:2, uz podatak da su gosti do izjednačenja stigli u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Nažalost, bio je to treći vezani duel u prvenstvu na kom ova ekipa nije uspela da pobedi, pošto je Ajaks prvo na svom stadionu remizirao protiv PSV-a, kada je bilo 1:1, a nakon toga i doživeo poraz na gostovanju kod Herenvena (3:2).
Kao što je dobro poznato holandski predstavnik nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, pošto je tim iz Amsterdama u konkurenciji Brajtona, Marseja i AEK-a, završio na trećem mestu u grupi uz bod viška u odnosu na grčkog predstavnika, koji je između ostalog u ključnom duelu i savladan u Amsterdamu sa 3:1, što je bilo dovoljno za nastavak takmičenja u Ligi konferencije, gde Ajaks barem po imenima klubova koji učestvuju u nokaut fazi sasvim sigurno slovi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, jedan veoma zanimljiv podatak, a to je da je tim iz Amsterdama poslednji put uspeo da ne primi gol u svim takmičenjima još krajem novembra prošle godine, kada je ovaj tim na svom stadionu savladao Vitese u holandskom prvenstvu sa 2:0.

Naš predlog

Mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje duel sa dosta pogodaka, pošto se zaista radi o dva tima koja neguju napadački stil fudbala, a smatramo da se to neće promeniti ni večeras, iako je ulog plasman u osminu finala Lige konferencija, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.08.

Pored toga, sva je prilika da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.42 u Meridianu.

Za kraj, ova sezona je već poprilično loša za Ajaks, i svakako da će nekadašnji šampion Evrope dati sve od sebe da eliminiše neugodni Bode, a mišljenja smo da će mu to i poći za nogom, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate dvojku koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.