MEČ DANA: Roma – Fejnord: De Rosi je probudio Vučicu iz zimskog sna!

U četvrtak je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje pregršt veoma interesantnih duela, a na programu su između ostalog revanš mečevi šesnaestine finala Liga Evrope i Lige konferencija.
Za vas smo ovog puta analizirali duel između Rome i Fejnorda, a prvi meč između ova dva tima koji je odigran pre nedelju dana je završen rezultatom 1:1.
Revanš je na Olimpiku zakazan za 21h.

Roma: Šteta što De Rosi nije bio od početka sezone na klupi Rome!

Roma je od samog starta prvenstva imala baš dosta problema, a na kraju je cenu loših rezultata platio Žoze Murinjo, možda i ne toliko zbog očajnog starta sezone, već zbog činjenice da je prošle godine jedan od najboljih trenera svih vremena svesno žrtvovao italijansko prvenstvo, zarad trofeja u Ligi Evrope, a na kraju je nažalost Vučica u velikom finalu poražena od Sevilje, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, pa je Roma ponovo ostala bez plasmana u Ligu šampiona, a naravno da je to godinama unazad primarni cilj kluba iz prestonice.
Ono što se mora priznati je da je bivši fudbaler, ali i kapiten Rome, Danijele De Rosi za veoma kratko vreme uspeo da preporodi Vučicu, koja je od njegovog preuzimanja doživela samo jedan poraz i to u duelu protiv Intera, koji je praktično nadomak Skudeta i koji igra fenomenalno od starta sezone.
U prošlom kolu je Roma slavila na veoma teškom gostovanju kod Frosinonea, a taj duel je završen pobedom gostiju od 0:3, pa se nakon tog trijumfa tim sa Olimpika nalazi na šestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu, što nije nimalo velika bodovna prednost, pogotovu ako uzmemo u obzir da ima još puno da se igra.
Kao što smo već napomenuli, pre tog trijumfa u prošlom kolu, Vučica je poražena na svom terenu od Intera, iako je u jednom trenutku tim koji sa klupe predvodi Danijele De Rosi vodio sa 2:1, i tim rezultatom je i okončan prvi deo igre, ali je u nastavku lider na tabeli Serije A ubacio u petu brzinu i na kraju slavio sa 2:4, uz konstataciju da se Rimljanima nema šta zameriti.
U grupnoj fazi Liga Evrope italijanski predstavnik mimo svih očekivanja nije uspeo da završi na prvom mestu na tabeli, pošto je ono pripalo Slaviji iz Praga koja je sakupila dva boda više, pa je Roma morala u šesnaestinu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Tamo je Rimljane dočekao Fejnord, koji duži niz godina igra sjajno na svom stadionu, ali je prvi duel između holandskog i italijanskog predstavnika na De Kajpu završen rezultatom 1:1, što je iz ove perspektive ishod koji daleko više odgovara Romi, pošto se očekuje da Olimpiko bude ispunjen do poslednjeg mesta.

Fejnord: Da li će Vučica treći put uzastopno biti kobna za Fejnord?

Pre svega, treba reći da je Roma dva puta zaredom bila kobna za ekipu Fejnorda. Prvi put su se ovi timovi susreli u finalu Lige konferencija, na kom je italijanski predstavnik slavio i došao do prvog evropskog trofeja, a drugi put je to bio slučaj u četvrtfinalu prošlog izdanja Liga Evrope, kada su Rimljani i pored trijumfa Fejnorda u prvom meču (1:0), na kraju uspeli da dođu do prolaska u polufinale, pošto je ova ekipa na svom stadionu nakon produžetaka slavila sa 4:1, uz konstataciju da je to bio jedan od najboljih mečeva u Evropi iz prošle sezone.
Nije ta eliminacija vrlo verovatno previše teško palo svim navijačima tima sa De Kajpa pošto je Fejnord pružao fenomenalne partije u holandskom šampionatu i na kraju dosta lakše nego što je bilo ko mogao da pretpostavi stigao do naslova prvaka Holandije, ostavivši iza sebe PSV, ali i Ajaks, koji je na kraju morao da se zadovolji sa trećom pozicijom.
Sve to je izabranicima Arne Slota donelo direktan plasman u Ligi šampiona, gde ovaj tim nije uspeo da prođe dalje i pored nekoliko sjajnih mečeva, a tu pre svih mislimo na pobedu na domaćem terenu nad ekipom Lacija, a na kraju je Fejnord završio na trećoj poziciji što je i donelo nastavak takmičenja u Ligi Evrope, gde je potpuno neverovatno ovaj tim ponovo naleteo na Romu, i prvi susret na ispunjenom De Kajpu je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče holandskog šampionata, malo ko je očekivao da bi Fejnord mogao da ponovi blistave partije iz prošle sezone, ali stvari i ovog puta nisu nimalo loše pošto se u ovom trenutku još uvek aktuelni šampion Holandije nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na trećeplasirani Tvente i već sada možemo reći da ćemo pulene Arne Slota i naredne sezone gledati u Ligi šampiona.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli dosta teže nego što se to očekivalo slavio na svom stadionu protiv ekipe RKC-a, a taj duel je završen rezultatom 1:0, uz napomenu da je domaćin dobrih pedesetak minuta imao igrača više.

Naš predlog

I pored toga što i Fejnord igra na veoma visokom nivou ove sezone, mišljenja smo zaista da je Roma ipak favorit na ovom susretu, pogotovo što italijanski predstavnik igra fenomenalno od kako je na klupu seo Danijele De Rosi, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.

Očekujemo da Vučica od prvog minuta krene ofanzivno ka golu holandskog predstavnika, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.30.

Za kraj, iako je ulog ogroman, na mečevima Rome u poslednje vreme pada dosta pogodaka, a šta tek reći za Fejnord koji godinama unazad neguje napadački stil fudbala, pa vam iz tog razloga predlažemo da odigrate igru 3+ uz kvotu 1.90 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.