Najava i analiza: Serija A, 26. kolo: Nastavlja se velika borba za plasman u Ligu šampiona, ali i za opstanak!

Od petka su na programu mečevi 26. kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi nekoliko veoma zanimljivih susreta.
Pre svega, derbi kola se igra na San Siru gde će trećeplasirani Milan ugostiti četvrtoplasiranu Atalantu. Pored toga ne smemo potceniti ni duele između Fiorentine i Lacija, ali i Rome i Torina. Lider na tabeli, ekipa Intera gostuje kod Lećea, dok će drugoplasirani Juventus ugostiti Frosinone.
Od ostalih mečeva izdvajamo i gostovanje Napolija kod Kaljarija, kao i duel između Bolonje i Verone, što je ujedno i premijerni meč ovog vikenda.
Na tabeli je trenutno neprikosnoven Inter koji ima devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i čak jedanaest bodova više od trećeplasiranog Milana, a na sve to Neroazuri imaju i meč manjka, pa deluje da se pitanje naslova prvaka ne sme dovoditi u pitanje.
Četvrto mesto trenutno dele Atalanta i Bolonja koja igra nestvarno dobro u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A. Na šestoj poziciji je stacionirana Roma, dok se na sedmoj poziciji nalazi Fiorentina, a potom slede Lacio, Napoli i Torino.
Borba za opstanak je izuzetno interesantna ove sezone. Trenutno je najugroženija Salernitana, kojoj teško da ima spasa, a podjednaku borbu za opstanak još vode i Kaljari, Verona, koji se nalaze u zoni ispadanja, ali i Sasuolo, Empoli, Frosinone, Udineze i Leće
.

Bolonja – Verona – 1 @ 1.57 u Superbet

Bolonja igra iznad svih očekivanja u dosadašnjem toku prvenstva, a najbolji pokazatelj za to je i deoba četvrtog mesta na tabeli, a poznato je da ta pozicija na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici Tijaga Mote odigrali još jedan sjajan meč i slavili na veoma teškom gostovanju kod Lacija, kada je bilo 1:2.
Verona će sa druge strane imati dosta problema da sačuva prvoligaški status, a trenutno se ovaj tim nalazi na osamnaestoj poziciji koja je i poslednja koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang. U prošlom kolu je tim sa Bentegodija odigrao dosta dobar meč na svom terenu protiv Juventusa i uspeo da remizira protiv Stare dame, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Mišljenja smo ipak da Verona nema šta da traži u gostima kod zahuktale Bolonje pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.57 u Superbetu.

Sasuolo – Empoli – 3+ @ 1.93 u Meridianbet

Malo ko se nadao da će Sasuolo imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju italijanskog prvenstva, a nažalost, sva je prilika da će se tim iz Ređo Emilije možda i do poslednjeg kola boriti za opstanak.
Trenutno se ova ekipa nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Verona koja se nalazi na mestu koje na kraju sezone vodi u Seriju B. U prošlom kolu su Neroverdi doživeli četvrti poraz u poslednjih pet mečeva i to na gostovanju kod Atalante, kada je bilo 3:0.
Empoli se takođe bori za opstanak, a Plavi su trenutno stacionirani na šesnaestoj poziciji i ono što je jako dobro je što tim iz Toskane na pet poslednjih mečeva ne zna za poraz. U prošlom kolu je Empoli remizirao na svom stadionu protiv nimalo naivne Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Deluje da bi Sasuolo prosto morao da slavi na ovom duelu, ali daleko sigurnija varijanta su golovi, odnosno igra 3+ uz kvotu 1.93 u Meridianu.

Salernitana – Monca – GG @ 1.85 u Maxbet

Ako bacimo pogled na tabelu videćemo da je Salernitana tim koji je do sada najmanje pokazao od svih članova ovogodišnjeg izdanja Serije A, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, pa kako sada stvari stoje, deluje da ćemo tim iz Salenta naredne sezone nažalost gledati u Seriji B.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela težak poraz na gostovanju kod Intera, a taj susret u Milanu je završen rezultatom 4:0.
Monca je sa druge strane u prošlom kolu odigrala svoj verovatno i najbolji meč ove sezone i uspela da savlada favorizovani Milan sa 4:2, nakon čega se tim koji je u vlasništvu Adrijana Galijanija nalazi na jedanaestom mestu na tabeli.
Miriše na dosta pogodaka u Salernu, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.85 u Maxbetu.

Đenova – Udineze – X2 @ 1.67 u Mozzartbet

Đenova je u prošlom kolu još jednom pokazala da se nije slučajno vratila u društvo najboljih, pošto je ova ekipa uspela da odoli na gostovanju kod aktuelnog šampiona Italije, ekipe Napolija, a taj susret na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je domaća ekipa u finišu susreta stigla do izjednačenja. Trenutno se popularni Grifoni nalaze dvanaestom mestu na tabeli, i ono što je najbitnije, tim sa Marasija je daleko od bilo kakve borbe za opstanak.
U goste im stiže Udineze od koga smo dosta više očekivali, pošto se trenutno Zebre iz Udina nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na timove koji su u zoni ispadanja. Ipak, crno-beli u poslednje vreme igraju dosta dobro, pa je tako ova ekipa prvo slavila na gostovanju kod Juventusa, kada je bilo 0:1, a potom i remizirala na svom stadionu protiv Kaljarija, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Deluje da Zebre neće izgubiti ni na ovom duelu, jer bi u suprotnom sebe doveli u izuzetno neugodnu situaciju, pa savetujemo da odigrate duplu šansu X2 uz kvotu 1.67 u Mozzartu.

Juventus – Frosinone – 3+ @ 1.70 u Meridianbet

Juve je u krizi. Sjajno je Stara dama gurala sve do pre nekoliko kola, i to uprkos svim problemima koji su ovu ekipu zadesili na startu sezone. Na četiri poslednja meča u prvenstvu Stara dama ne zna za trijumf, pa je Inter pobegao na čak devet bodova viška, i deluje da je šampionska trka u Italiji završena.
U prošlom kolu su Dušan Vlahović i drugari samo remizirali na gostovanju kod Verone, a taj susret na Bentegodiju je završen rezultatom 2:2. Ni pre toga se Juve nije proslavio pošto je ovaj tim na svom terenu poražen od Udinezea sa 0:1.
Frosinone je u prošlom kolu doživeo težak poraz od Rome na svom stadionu, a taj duel je završen rezultatom 0:3, pa se u ovom trenutku klub iz prestonice nalazi na petnaestom mestu na tabeli, i ukoliko novajlija u ligi ovako nastavi, deluje da mu se crno piše.
Juve igra promenljivo u poslednje vreme, pa umesto jedinice, preporučujemo da se ovde fokusirate na igru 3+ uz kvotu 1.70 u Meridianu.

Kaljari – Napoli – GG @ 1.75 u Maxbet

Kaljari će imati dosta problema da obezbedi opstanak u društvu najboljih, pošto se trenutno tim sa Sardinije nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz samo devetnaest osvojenih bodova.
Na pet poslednjih mečeva su popularni Sardi bez trijumfa, a u tom periodu je Kaljari doživeo čak četiri poraza uz samo jedan remi i to baš u prošlom kolu kada je ovaj tim odigrao 1:1 na gostovanju kod Udinezea, kome su bodovi bili i te kako potrebni.
Napoli nije ni bleda senka od one ekipe iz prošle sezone, a u prošlom kolu je tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” ponovo razočarao sve svoje pristalice pošto je na svom stadionu samo remizirao protiv Đenove, i to golom u poslednjim trenucima susreta. Ipak u Ligi šampiona su Napolitanci u prvom meču osmine finala remizirali protiv Barselone što nije nimalo loš rezultat.
Najrealnije je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, a sve to uz kvotu 1.75 u Maxbetu.

Leće – Inter – 2 @ 1.46 u Primobet

Pamtimo sigurno svi onaj fenomenalan start Lećea, koji je u prvih nekoliko kola čak bio i na vodećem mestu na tabeli, međutim, možda grubo zvuči, ali to je bilo i skoro sve što smo za sada videli od tima sa juga Italije.
Naime, trenutno je Leće na trinaestom mestu na tabeli, a na poslednjih pet mečeva u prvenstvu ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf uz čak četiri poraza. U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Torina, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Inter polako ali sigurno hita ka Skudetu, a trenutno Neroazuri imaju čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i meč viška u odnosu na Staru damu, i iz ove perspektive gledano pravo čudo treba da se dogodi pa da ova ekipa ne dođe do naslova prvaka Italije. Na sve to, izabranici Simonea Inzagija su slavili i u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Atletika na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Deluje zaista da Inter želi da što pre obezbedi naslov prvaka, pa vam otuda i savetujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.46 u Primobetu.

Milan – Atalanta – 3+ @ 1.78 u Meridianbet

Derbi kola se igra na San Siru gde će fudbaleri Milana ugostiti Atalantu, što će ujedno biti i meč između trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli.
Milan je u prošlom kolu prekinuo sjajan niz rezultata, pošto je ova ekipa na gostovanju kod Monce doživela poraz i to rezultatom 4:2, uz konstataciju da je Luka Jović na tom duelu dobio crveni karton, o kom se prethodnih dana u italijanskim medijima dosta polemisalo.
Trenutno se Rosoneri nalaze na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Juventus, a ono što je najbitnije je da se trenutno plasman u Ligu šampiona ne dovodi u pitanje.
Atalanta igra fenomenalno u poslednje vreme, i ovaj tim se trenutno potpuno zasluženo nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli, uz konstataciju da je tim iz Bergama vezao pet trijumfa u prvenstvu, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa bez većih problema na svom stadionu savladala ove sezone očajni Sasuolo, rezultatom 3:0.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali kada se sve sabere i oduzme najrealnije je da probate sa golovima, odnosno igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.

Roma – Torino – 1 @ 1.95 u Superbet

Roma je procvetala od kako je na klupu ovog tima seo Danijele De Rosi, koji je u prošlom kolu doveo Romu do novog trijumfa i to na nimalo prijatnom gostovanju kod Frosinonea, kada je bilo čak 0:3.
Nažalost, pre toga je Vučica doživela poraz na svom stadionu od Intera, međutim, nema se šta zameriti Rimljanima, pošto je trenutno Inter “druga dimenzija” za sve ostale klubove iz Serije A.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Italije nalazi na šestom mestu na tabeli, a poznato je da je primarni cilj ovog kluba plasman u Ligu šampiona, mada je veliko pitanje koliko je to u ovom trenutku realno.
Torino sa druge strane igra dosta dobro u poslednje vreme, i deluje da bi posle duže vremena popularne Bikove mogli da gledamo u ravnopravnoj borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Ipak, smatramo da izabranici Ivana Jurića nemaju šta da traže na gostovanju kod u poslednje vreme sjajne Rome, pa savetujemo da se opredelite za jedinicu uz kvotu 1.95 u Superbetu.

Fiorentina – Lacio – X2 @ 1.62 u Mozzartbet

Poslednji duel ovog kola se igra na Artemio Frankiju gde će Fiorentina ugostiti Lacio. Fiorentina je trenutno stacionirana na sedmoj poziciji na tabeli, i sigurno je da će ovaj tim dati sve od sebe da se na kraju domogne plasmana u Ligu Evrope što sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
Inače, u prošlom kolu je Viola remizirala na gostovanju kod Empolija, a taj meč u Toskani je završen rezultatom 1:1.
Lacio nije konstantan, a pamtimo svi da je ova ekipa ne tako davno uspela da savlada Bajern Minhen u prvom meču osmine finala Lige šampiona, ali potom i da izgubi na svom terenu od Bolonje, pošto je taj susret završen rezultatom 1:2, iako su Lacijali prvi došli do trijumfa na ovom duelu.
Ni Fiorentini ne cvetaju ruže u poslednje vreme, pa smo mišljenja da Rimljani neće doživeti poraz na ovom meču i zato je najbolje da okušate sreću sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.62 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.