DERBI DANA: River Plejt – Boka Juniors: Superklasiko je Superklasiko, takmičenje nije bitno!

Nedelja nam donosi nekoliko veoma interesantnih mečeva, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Monumentalu, gde će snage odmeriti River Plejt i Boka Juniors.
Početak Superklasika je zakazan za 21h, i nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.

River Plejt: Stvari za sada teku po planu!

River Plejt je pre skoro godinu i po dana dobio novog trenera, pošto je legendarnog Marsela Galjarda koji je navijačima tima sa Monumentala doneo dosta lepih trenutaka, a na njegovo mesto je seo Martin Demikelis, i utisak je da je to bio pravi posao jednog od najtrofejnijih argentinskih klubova.
Naime, River Plejt je prošlu sezonu završio na prvom mestu na tabeli i na jedan veoma ubedljiv način stigao do novog naslova prvaka, pošto je na kraju tim sa Monumentala imao čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Taljeres, pa dolazimo do zaključka da se titula ni u jednom trenutku nije ni dovodila u pitanja.
Što se tiče prošlog izdanja Liga Kupa, River Plejt je na kraju eliminisan u polufinalu i to od Rosarija, koji je bolje pucao penale, a veoma zanimljivo je da su fudbaleri aktuelnog šampiona Argentine promašila sva četiri puta bili neprecizni sa bele tačke.
Za kraj, u finalu Superkupa Argentine, tim sa Monumentala je bez većih problema savladao istog rivala a taj duel je završen rezultatom 2:0.
I ovog puta izabranici Martina Demikelisa koji već ima dva trofeja na svom kontu imaju najviše moguće ambicije, a kada se sve sabere i oduzme utisak je da svi navijači argentinskog velikana imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, trenutno se aktuelni šampion Argentine nalazi na drugom mestu na tabeli grupe A Liga Kupa, uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Independijente, koji ima i meč viška, što znači da bi River Plejt eventualnim trijumfom na ovom duelu protiv najljućeg rivala stigao do pozicije broj jedan.
Primarni cilj će svakako biti plasman u plej-of, a deluje da neće biti previše važno sa koje pozicije, pošto nam je primera radi prošlo izdanje Liga Kupa donelo nekoliko iznenađujućih učesnika doigravanja.
Na poslednjih pet mečeva Demikelisovi puleni su ostvarili tri trijumfa uz dva remija, a u prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli grupe A remizirao na svom terenu protiv Banfilda kada je bilo 1:1.
Na domaćem terenu je aktuelni šampion Argetine do sada odigrao tri susreta i veoma zanimljivo ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija, međutim River Plejt je skoro pa perfektan na strani, gde je ovaj tim ostvario dva trijumfa i jedan remi.
Inače, u poslednja dva Superklasika fudbaleri River Plejta su savladali Boku Juniors, a poslednji put je to bio slučaj početkom oktobra na Bombonjeri, kada je bilo 0:2.

Boka Juniors: Promenljive partije na startu Liga Kupa!

Boka Juniors ima dosta problema u poslednje vreme, a cela prošla sezona je bila za zaborav. Pre svega, argentinski velikan je šampionat završio na katastrofalnom sedmom mestu na tabeli, a pitanje je šta bi bilo da ovaj tim u poslednja četiri kola nije ostvario isto toliko trijumfa.
Ni u Liga Kupu se argentinski velikan nije proslavio pošto je na tim sa Bombonjere takođe završio na sedmom mestu na tabeli, i nije uspeo da dođe do doigravanja, pa je sva prilika da je prošla sezona bila jedna od najslabijih u istoriji ovog kluba.
Ono što je svakako najbitnije je da Boka Juniors posle baš dosta vremena nije izborila plasman u najkvalitetnije južno-američko klupsko takmičenje – Kopa Libertadores.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba reći da je argentinski predstavnik u prošlom izdanju Kopa Libertadores stigao do velikog finala, gde je ova ekipa nažalost poražena od brazilskog Fluminensea, i to nakon produžetaka (2:1), pošto je regularni tok susreta završen rezultatom 1:1.
U međuvremenu je novi trener kluba postao Dijego Martinez, što je verovatno bilo i veliko iznenađenje, pošto se sasvim sigurno očekivalo da nakon košmarne sezone na klupu tima sa Bombonjere sedne neko zvučnije ime.
Boka će ove sezone pre svega želeti da dođe do završnice Liga Kupa, a onda i do trofeja u argentinskom šampionatu, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se izabranici trenera Martineza nalaze na sedmom mestu na tabeli grupe B, uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lanus, a poznato je da će na kraju ovogodišnjeg izdanja argentinskog Liga Kupa četiri najbolje ekipe iz obe grupe izboriti plasman u doigravanje.
U dosadašnjem toku ovog takmičenja, Boka Juniors je ostvarila dva trijumfa, tri remija, ali i jedan poraz i to u prošlom kolu na gostovanju kod Lanusa, kada je bilo 2:1.
Pre toga je argentinski velikan slavio na svom terenu protiv neugodne Sentral Kordobe, a taj meč na Bombonjeri je završen rezultatom 2:0.
Inače, do sada su izabranici Dijega Martineza odigrali tri meča na strani i ostvarili jedan trijumf, jedan remi ali i jedan poraz, a zanimljivo je da je Boka u gostima savladala Tigre sa 0:2, koji slovi za jednu od najboljih domaćih ekipa u Argentini.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, u poslednje vreme River Plejt igra dosta kvalitetnije od svog najljućeg rivala i nećete pogrešiti ako se ovde fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.89.

Retko kada nam Superklasiko donosi dosta pogodaka, i mišljenja smo da i ovog puta na Monumentalu neće biti dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.

Za kraj, pomenuli smo već da smo mišljenja da će domaćin ostvari trijumf nad timom sa Bombonjere, pa je idealno da probate sa kombinacijom jedinice i malo golova, odnosno igrom 1&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.