TIP DANA: Sosijedad – Majorka: Domaćin igra za spas sezone, Majorka bez pritiska!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovog puta će u centru pažnje biti revanš meč polufinala španskog Kupa Kralja u kom će na Anoeti snage odmeriti Sosijedad i Majorka.
Prvi susret između ova dva tima je završen bez pogodaka, a revanš je zakazan za 21:30h.

Sosijedad: Neprepoznatljive partije u poslednje vreme!

Sosijedad je prošle sezone konačno uspeo da dođe do svog dugogodišnjeg cilja a to je naravno plasman u Ligu šampiona i na prvu je utisak da se ekipa iz San Sebastijana nimalo nije obrukala u ovom izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Naime, španski predstavnik je u jednoj veoma kvalitetnoj grupi u kojoj su još pored tima sa Anoete tu bili i Inter, Benfika i Salcburg, a u toj konkurenciji su izabranici Imanola Agvasila uspeli da zauzmu prvu poziciju na tabeli uz isti broj bodova kao i Inter.
Na kraju je Sosijedad na šest odigranih mečeva ostvario tri trijumfa i tri remija, a u poslednjem kolu je španska ekipa gostovala kod ove sezone sjajnog Intera, ali je i tu Sosijedad uspeo da odoli pošto na kraju nije bilo golova, a to je automatski značilo i prvu poziciju za ovu ekipu.
Ipak, Baskijci nisu dobro prošli na žrebu, pošto za protivnika dobili PSŽ, a prvi duel na Pranku Prinčeva između ove dve ekipe je završen rezultatom 2:0, pa Sosijedad ima jako male šanse da preokrene stvari u revanšu, mada ne bi bio prvi put da Parižani od viđenog plasmana u dalju fazu Lige šampiona prokockaju sve. Bilo kako bilo, sve i da tim sa Anoete ne dođe do plasmana u četvrtfinale elitnog takmičenja, sveukupni utisak je i više nego dobar, pogotovo što tim iz San Sebastijana nije redovan u Ligi šampiona.
Daleko veći problem je špansko prvenstvo, pošto se u ovom trenutku izabranici Imanola Agvasila nalaze na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Betis, čime je plasman u evropska takmičenja ozbiljno doveden u pitanje.
Na poslednjih pet mečeva Sosijedad je ostvario samo jedan trijumf, uz dva poraza i dva remija, a veoma zanimljivo da je jedinu pobedu u tom periodu ovaj tim ostvario na gostovanju kod Majorke (1:2), sa kojom će večeras odmeriti snage u revanš meču polufinala španskog Kupa Kralja.
U prošlom kolu La Lige tim sa Anoete je ponovo razočarao sve svoje navijače, pošto je ova ekipa na svom stadionu poražena od ove sezone jako lošeg Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Poražavajuće zvuči podatak da je Sosijedad poslednji trijumf na svom terenu u La Ligi ostvario još krajem novembra protiv Sevilje kada je bilo 2:1.
Za kraj, sigurno je da će izabranici Imanola Agvasila dati sve od sebe da dođu do prolaska u veliko finale španskog Kupa Kralja, što bi svakako i spasilo ne baš blistavu sezonu ovog kluba, uz još jedno podsećanje da su Baskijci briljirali u grupnoj fazi Lige šampiona.

Majorka: Meč u kome Majorka nema šta da izgubi!

Majorka je osnovana 1917. godine, a najveći uspeh ovog kluba je osvajanje španskog Kupa Kralja 2003. godine, kada je u velikom finalu savladana ekipa Huelve, a treba podsetiti da su predvodnici te generacije Majorke bili Samjuel Eto i Valter Pandijani.
Pored toga, ova ekipa je jednom osvojila i španski Superkup, uz napomenu da je ovaj klub dva puta gubio u finalima Kupa Kralja, ali i jednom u Superkupu.
Prošla sezona je bila zaista sjajna pošto su popularni Pirati na kraju završili na devetom mestu na tabeli uz napomenu da se opstanak u društvu najboljih, što je naravno primarni cilj, niti jednog trenutka nije ni dovodio u pitanje. Samo tri boda manje je imala Majorka u odnosu na sedmoplasiranu Osasunu koja je na kraju izborila plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, pa da je bilo malo sreće sva je prilika da bi nekadašnjeg osvajača Kupa Kralja posle duže vremena gledali u Evropi.
Na klupi Majorke je od 2022. godine legendarni Havijer Agire, i svakako da su svi u klubu u potpunosti zadovoljni sa njegovim radom, pogotovu nakon prošle sezone, a i ove je bilo nekoliko svetlih trenutaka, i to se pre svega odnosi na partije ovog tima u španskom Kupu Kralja.
Naime, Majorka je stigla do polufinala drugog po važnosti takmičenja u Španiji i to pošto je u četvrtfinalu eliminisana Đirona koja slovi za hit ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, o čemu najbolje svedoči i činjenica da ćemo ovu ekipu po svemu sudeći naredne sezone gledati u Ligi šampiona.
Taj duel je završen rezultatom 3:2, uz napomenu da su Agireovi puleni do prolaska u polufinale Kupa Kralja stigli dosta lakše nego što to rezultat pokazuje, pošto su Katalonci do drugog gola stigli u šestom minutu sudijske nadoknade, nakon što je dosta dugo na semaforu stajalo 3:0 za domaćina.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja La Lige, nije tajna da smo od popularnih Pirata očekivali dosta više, pošto se u ovom trenutku Majorka nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu nekadašnji osvajač Kupa Kralja je ostvario samo jedan trijumf, jedan remi, ali i čak tri poraza.
U prošlom kolu su izabranici Havijera Agirea remizirali na gostovanju kod Alavesa koji ove sezone igra dosta dobro na svom stadionu, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Na gostovanjima se do sada Majorka nije proslavila, pošto je ova ekipa na trinaest odigranih mečeva van svog terena ostvarila samo jedan trijumf, pet remija i čak sedam poraza.

Naš predlog

Sosijedad kao što smo već napomenuli ima baš dosta problema u poslednje vreme, a najveći problem je što ova ekipa jako teško postiže golove. Sa druge strane, Majorka nema šta da izgubi na ovom revanšu, ali smo ipak mišljenja da će presuditi kvalitet, koji je na strani tima iz San Sebastijana, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.60.

Takođe, sva je prilika da ni ovog puta neće biti previše pogodaka u duelu između ova dva kluba, pa je topla preporuka da se fokusirate na igru 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.47.

Za kraj, gotovo idealno je da probate sa kombinacijom igara 1&0-3, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.80 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.