MEČ DANA: Luton – Mančester Siti: Šampion Evrope na stadionu od 11 hiljada mesta traži prolaz u četvrtfinale!

Ekipa Luton Tauna će u okviru osmine finala FA kupa ugostiti aktuelnog šampiona Evrope ali i Premijer lige, ekipu Mančester Sitija. Biće zanimljivo vidjeti borbu “Davida i Golijata”, u kojoj će vjerujemo Luton pridobiti one neutralne ljubitelje fudbala. Utakmica je na programu od 21 čas.

Luton: I ovo je veliki uspijeh!

Nije na početku sezone izgledalo da ćemo Luton ovako “kasno” gledati u nekom bitnijem takmičenju u Engleskoj, pošto su sa par početnih poraza već mnogi, čini se prerano, otpisali ovaj mali i simpatični klub u njihovim namjerama. Ne samo da su uspijeli da se odupru i za sada sakupe 20 bodova, nego su uspijeli da se plasiraju u osminu finala FA kupa i zakažu duel sa evropskim šampionom Mančester Sitijem. Nevjerovatno zvuči podatak da će Luton na svom stadionu kapaciteta od 11 hiljada gledalaca, imati mogućnost da potpiše prolaz u četvrtfinale kupa i to protiv jednog Mančester Sitija!
Ogroman uspijeh Lutonu donio je 30-godišnji napadač Koli Vudrou u 90+5 minutu. Jedan od najneproduktivnijih igrača Premijer lige dao je svoj prvi gol još od 29. avgusta prošle godine i duela Liga kupa i time donio Šeširdžijama trijumf prije tačno mjesec dana na Gudison Parku protiv Evertona 2:1 i plasman u osminu finala FA kupa.
Ekipa Roba Edvardsa povela je u 39. minutu autogolom ukrajinskog beka Vitalija Mikolenka, a nadu domaćim navijačima vratio je vremešni Tim Krul traljavom intervencijom u 55. minutu. Heroj holandskog plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva 2014. godine nije uspio da odbrani ne pretjerano jak udarac Džeka Harisona. Do poslednjih trenutaka činilo se da će i Everton i Luton po drugi put u sezoni zaigrati ponovljenu utakmicu FA kupa, ali je Vudrou dao gol posle šest mjeseci i izbacio Everton iz takmičenja u kom je osvojio poslednji trofej 1995. godine.
Ako bi nekim pridjevom morali da se opišu nedavni nastupi Šeširdžija, “ludi” bi odlično pristajao. Čak 36 golova je postignuto u osam poslednjih utakmica Premijer lige u kojima je učestvovao Luton. U šest od tih osam duela bilo je više od četiri pogotka na meču, a generalno, Šeširdžije su tim od kojeg se uvijek može očekivati gol.
Novajlija je već postigao 35 golova i tako ima jednu od najboljih ofanziva u donjem dijelu tabele Premijer lige. S druge strane, 17 datih golova u poslednjih osam mečeva jasan je pokazatelj da je trener Edvards spustio ručnu kočnicu i pokušava da sakupi bodove u borbi za opstanak drugačijim, smjelijim pristupom.
Jasno je da domaćini neće imati šta da izgube u ovom meču, a sa druge strane mogli bi mnogo toga da dobiju!

Mančestere Siti: Sve sem prolaza bi baš zaboljelo!

Šampion Evrope i Engleske, Mančester Siti, ne briljira u poslednje vrijeme, ali je i dalje u trci za odbranom trona u oba najvažnija takmičenja, Premijer ligi i Ligi šampiona. Dok je četvrtfinale nadohvat ruke posle pobjede u Kopenhagenu sa 3:1, u domaćem šampionatu je lider Liverpul koji ima bod boda više.
Četa Pepa Gvaridole je u pretposlednjem kolu Premijer lige jedva dobila na Etihadu Brentford golom Erlinga Halanda u 71. minutu posle asistencije Hulijana Alvareza. Prije toga je u Mančesteru i Čelsi ostao neporažen (1:1), kada je Rodri spasao šampiona u finišu i potvrdio da Građani ne gube kada je Španac u timu.
Stigao je Mančester Siti do 15. uzastopne pobjede u mečevima sa Bornmutom u prethodnok kolu, ali mnogo teže nego u prethodna tri okršaja, u kojima su Građani dali Trešnjicama čak 14 golova. Nakon 6:1, 4:1 i 4:0, prije tri dana je bilo “samo” 1:0 za tim Pepa Gvardiole.
Presudio je gol Fila Fodena u 24. minutu, njegov deveti ove sezone u Premijer ligi, uz sedam asistencija, ali lako je moglo da se desi da utakmica bude završena neriješenim ishodom. Nakon odličnog prvog poluvremena u kojem su potpuno kontrolisali dešavanja na terenu, gosti su spustili gas u drugom dijelu utakmice i umalo bili kažnjeni zbog toga.
Najbliži izjednačenju Bornmutovi fudbaleri bili su 25 minuta prije kraja, kada je Dominik Solanke šutirao glavom, a Ederson na gol-liniji uspio da zaustavi loptu. Nogama je Brazilac stajao duboko u svom golu, ali je bio odlično koncentrisan i uspio da spriječi pogodak koji bi uveo meč u dramu.
Imali su domaćini i posle toga još nekoliko pretećih napada, ali Smit, Unal i Solanke nisu bili precizni. Na drugoj strani, Sitijevi igrači kao da su bili nezainteresovani za novi pogodak. Imali skoro duplo veći posijed lopte nego rival, ali su jalovo napali. Očigledno, čuvajući energiju za teže izazove koji slijede: protiv Mančester Junajteda 3. marta, Kopenhagena tri dana kasnije, a onda i u derbiju sezone sa Liverpulom 10. marta na Enfildu. Prije svega toga, ipak, večerašnje gostovanju u Lutonu.
Kada govorimo o putu Sitija do osmine finala FA kupa, možemo reći da su prethodno eliminisali prvo Hadersfild sa ubjedljivih 5:0, da bi potom u prethodnoj rundi bili bolji od Totenhema rezultatom 0:1, čime su zakazali ovaj duel i borbu za četvrtfinale.

Naš prijedlog:

Jasno je da Mančester Siti kao ogroman favorit ulazi u ovaj meč, to i kvota 1.30 dovoljno govori. Eventualno iznenađenje i trijumf domaćeg tima se plaća kvotom 9.10 u MozzartBet kladionici.

Mišljenja smo da će Mančester Siti ovde odraditi posao onako kako to oni najbolje znaju, ipak su mnogo kvalitetniji tim i iza njih je mnogo ovakvih mečeva. Luton je sa druge strane više usredsređen na borbu za opstanak u Premijer ligi, što naravno ne znači da će večeras izaći sa bijelom zastavom. Naš prijedlog za ovaj meč je igra 2&2-5 po kvoti 1.60 u MozzartBet kladionici, a slobodno možete probati i sa igrom GG koji se plaća kvotom 1.85. I na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 2-2&2-4 po kvoti 2.65 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.