TIP DANA: Notingem Forest – Mančester Junajted: Hoće li se Ten Hag izgubiti u notingemskoj šumi?

U sredu je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel osmine finala FA Kupa, u kom će Notingem Forest ugostiti ekipu Mančester Junajteda.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Notingem Forest: Fokus je na opstanku u Premijer ligi!

Dobro poznato je da se Notingem Forest prošle sezone vratio u Premijer ligu nakon čak 23 godine čekanja, što je svakako dovelo do velikog oduševljenja najvernijih navijača ovog tima.
Inače, popularni Šumari su poslednji put pre toga igrali u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala u sezoni 1998/99, što je neprihvatljivo za dvostrukog osvajača Lige šampiona.
Pored dva naslova prvaka Evrope, Notingem je do sada jednom osvajao englesko prvenstvo, dva puta je ovaj tim završavao na drugom mestu, mada ne smemo zaboraviti ni dva trofeja u FA Kupu.
I pored burnog letnjeg prelaznog roka, Šumari su uspeli da dođu do opstanka u društvu najboljih, što je naravno i bio primarni cilj prošle sezone, a svakako da će biti i ove.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Engleske nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na Luton, koji zauzima osamnaesto mesto koje na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang, ali uz napomenu da novajlija u Premijer ligi ima meč manjka u odnosu na Šumare.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijoj ligi na svetu, Notingem Forest je ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela poraz na gostovanju kod Aston Vile, a taj duel na Vila Parku je završen rezultatom 4:2.
Pre toga je Notingem Forest ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Vest Hema, kada je bilo 2:0, ali je evidentno ukoliko izabranici Nuna Espirita Santa žele da ostanu u ligi moraju da pružaju dosta bolje partije u kontinuitetu.
Na domaćem terenu je sedamnaestoplasirani tim na tabeli odigrao trinaest mečeva i ostvario četiri trijumfa, tri remija ali i šest poraza.
Inače, poslednji međusobni susret između Notingem Foresta i Mančester Junajteda je odigran pretposlednjeg dana 2023. godine, kada su Šumari u jednom fenomenalnom ambijentu uspeli da savladaju popularne Đavolove rezultatom 2:1, pa se i ovog puta svi navijači nekadašnjeg šampiona Engleske nadaju sličnom ishodu, uz konstataciju da to neće biti nimalo lak zadatak.

Mančester Junajted: Može li Junajted do novog finala u FA Kupu?

Pre svega, na početku ove analazi treba istaći da su Crveni đavoli došli do svog primarnog cilja prošle sezone, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, pošto je tim sa Old Traforda na kraju prvensta zauzeo treće mesto na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na petoplasirani Liverpul.
Pored toga su izabranici Ten Haga došli do trofeja u engleskom Liga Kupu, nakon trijumfa nad Njukaslom, ali je izgubljeno finale FA Kupa, od gradskog rivala Sitija, međutim, sezona je morala da dobije prelaznu ocenu, a samim tim je i trener Mančestera dobio poverenje čelnih ljudi kluba da nastavi tako gde je stao.
Početak šampionata je bio poprilično turbulentan, i već nakon izvesnog vremena je bilo jasno da Junajted neće imati šanse da se bori za naslov prvaka Engleske, a kako sada stvari stoje veliko je pitanje da li će engleski velikan uspeti da izbori i plasman u Ligu šampiona.
Naime, trenutno se tim sa Old Traforda nalazi na šestom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Vilu, koja igra na veoma visokom nivou ove sezone.
Taman kada smo pomislili da je Junajted krenuo sa nešto boljim partijama, a sve to nakon četiri vezana trijumfa, desio se poraz u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Fulama, kada je pomalo i neočekivano tim iz Londona slavio sa 1:2.
Bilo kako bilo, utisak je da u ovom periodu sezone Mančester pruža verovatno i najbolje partije od kako je počeo šampionat, a priliku da pokažu da je taj poraz od Kolibara bio slučajan, izabranici Ten Haga imaju već večeras protiv Notingem Foresta, koji je takođe pobedio Junajted sa 2:1 krajem godine.
Neslavno je nekadašnji prvak Engleske završio svoju misiju u Ligi šampiona i sigurno da i te kako poražavajuće deluje podatak da je Mančester Junajted u konkurenciji Bajerna, Galatasaraja i Kopenhagena na kraju završio na poslednjem mestu u grupi i ne samo da nije uspeo da dođe do nokaut faze Lige šampiona, već ovaj tim nije obezbedio ni nastavak takmičenja u Ligi Evrope, što je bez ikakve sumnje malo ko očekivao, jer su pri samom žrebu Bajern Minhen i Mančester Junajted bili veliki favoriti za prva dva mesta u grupi.
Za kraj, na gostovanjima su puleni Ten Haga do sada u prvenstvu Engleske odigrali trinaest mečeva i ostvarili sedam trijumfa, samo jedan remi, ali i pet poraza.

Naš predlog

Sigurno je da Junajted donekle želi da spasi sezonu sa što boljim rezultatom u FA Kupu, a na sve to, kao što smo već napomenuli, Notingemu je primarni cilj opstanak u društvu najboljih i svakako da će igranje na dva fronta biti samo opterećenje za nekadašnjeg šampiona Engleske.
Zbog svega toga vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridanbet pripremila koeficijent 2.20.


Za očekivati je da izabranici Ten Haga od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu popularnih Šumara kako bi što pre stigli do prednosti, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate prelaz 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.40.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan veoma efikasan duel zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na igru 4+, a sve to uz kvotu 2.75 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.