MEČ DANA: Inter – Atalanta: Skudeto svakim danom sve bliži Meaci!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i zaostali meč italijanske Serije A, u kom će snage na Đuzepe Meaci odmeriti Inter i Atalanta.
Početak ovog duela je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Inter: Može li iko da stane na put Neroazurima?

Fudbaleri Intera nakon prošle sezone koja je bila za svaku pohvalu, pošto je ova ekipa uspela da dođe do velikog finala Lige šampiona, ali i da osvoji italijanski Kup, igra još bolje ove sezone.
Naime, već u ovoj fazi italijanske Serije A možemo slobodno reći da su Neroazuri na pravom putu da dođu do naslova prvaka Italije, pošto se trenutno izabranici Simonea Inzagija koji radi sjajan posao na klupi ovog tima nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i uz meč manjka u odnosu na Staru damu, i ukoliko slavi večeras protiv Atalanta tim iz Milana će pobeći najbližem pratiocu na neverovatnih dvanaest bodova viška.
Zaista sjajno Inter igra u poslednje vreme, pa je tako lider na tabeli Serije A na poslednjih pet mečeva u prvenstvu ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio na gostovanju kod Lećea u prošlom kolu kada su gosti dosta lakše nego što se očekivalo slavili sa 0:4.
Pre toga su Neroazuri demolirali na svom terenu ekipu Salernitane sa 4:0, pa dolazimo do zaključka da je ova ekipa na dva poslednja duela u Seriji A postigla čak osam golova, a nije primila nijedan.
Na domaćem terenu je do sada Inter odigrao dvanaest mečeva i ostvario deset trijumfa, jedan remi, ali i jedan šokantan poraz i to od Sasuola, koji je zanimljivo uspeo da skine skalp i Juventusu, ali na kraju sve to možda ni ne bude dovoljno za opstanak.
Dosta dobro je četa Simonea Inzagija igrala i u grupnoj fazi Lige šampiona, gde je italijanski predstavnik bez većih problema stigao do plasmana u osminu finala, a sve to nakon osvojenog drugog mesta u grupi u kojoj su pored Neroazura tu još bili i Sosijedad, koji je i završio na prvom mestu na tabeli nakon bolje gol razlike od Intera, i nimalo naivne ekipe Benfike i Salcburga.
Odličnu partiju je Inter odigrao i u prvom meču osmine finala, kada je ova ekipa na Đuzepe Meaci savladala Atletiko Madrid, rezultatom 1:0. Jedini pogodak na tom susretu delo je Marka Arnautovića, a stiče se utisak da je domaćin mogao da slavi i dosta ubedljivijim trijumfom.
Jedino takmičenje gde je Inter za sada podbacio je svakako italijanski Kup, gde je ova ekipa u osmini finaa eliminisana od ove sezone sjajne Bolonje, međutim treba reći i to da Inter nije imao previše ambicija u tom takmičenju pošto je fokus na Seriji A, ali i Ligi šampiona.
Poslednji meč protiv Atalante izabranici Simonea Inzagija su odigrali početkom novembra prošle godine, i slavili na gostovanju u Bergamu, rezultatom 1:2.

Atalanta: Blistave partije Boginje u poslednje vreme!

Ekipa iz Bergama je većim delom prošlog šampionata igrala na visokom nivou i na kraju stigla do plasmana u Ligu Evrope što naravno i jeste bio primarni cilj.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja valja istaći da je Atalanta završila na prvom mestu u grupi, ispred Sportinga iz Lisabona, pa je italijanski predstavanik preskočio šesnaestinu finala, a u osmini finala će protivnik biti ponovo Sporting, koji takođe igra na veoma visokom nivou ove sezone i svakako da će to biti prava poslastica za sve neutralne ljubitelje fudbala, pošto i jedan i drugi trener neguju napadački stil fudbala.
Primarni cilj će kao i nekoliko godina unazad za Atalantu biti plasman u neko od evropskih takmičenja, a ovog puta bi posle određenog vremena to mogla čak da bude i Liga šampiona.
Naime, trenutno se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, ali uz konstataciju da najprijatnije iznenađenje šampionata ima i meč viška.
U poslednje vreme popularna Boginja igra na veoma visokom nivou pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila četiri trijumfa uz jedan remi, i to u prošlom kolu na jednom od najtežih gostovanju u Seriji A, kod Milana, kada je bilo 1:1.
Pre toga je Atalanta bez većih problema slavila na svom stadionu protiv Sasuola sa 3:0, kome su bodovi bili preko potrebni na tom meču, ali se pitanje pobednika susreta od prvog minuat nije ni dovodilo u pitanje. Inače, u prvom delu šampionata je tim iz Bergama imao dosta problema u međusobnim duelima protiv italijanskih velikana, međutim, deluje da se to malo promenilo nakon trijumfa na domaćem terenu nad Lacijom, ali i nad pomenutim remijem protiv Milana u prošlom kolu.
Na sve to, izabranici Đanpjera Gasperinija su Rosonere nedavno eliminisali iz daljeg toga italijanskog Kupa, i to na sred San Sira, a za plasman u veliko finale Boginja će uskoro odmeriti snage protiv Fiorentine, koja je prošle sezone stigla do finala, gde je poražena od Intera.
Za kraj, na gostovanjima je Atalanta do sada odigrala dvanaest mečeva i ostvarila četiri trijumfa, tri remija, ali i pet poraza, i ukoliko želi da dođe do plasmana u najvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ovaj tim sasvim sigurno mora da popravi učinak van svog terena.

Naš predlog

Inter želi što pre i matematički da obezbedi Skudeto, međutim, sa druge strane je ovog puta Atalanta koja igra fantastično u poslednje vreme.
Utisak je da Neroazure u narednom periodu očekuje dosta važnih mečeva, a tu pre svih mislimo na revanš duel osmine finale Lige šampiona i gostovanje kod Atletika, pa je vrlo moguće da Simone Inzagi malo promeša karte večeras, što bi tim iz Bergama mogao da iskoristi i zato vam hrabro savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.29.


Ono što je na ovom duelu u Milanu neminovno su bez ikakve sumnje golovi, a pre svega smo mišljenja da će ih biti na obe strane, pa savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.86.

Za kraj, gosti dolaze na Đuzepe Meacu sa namerom da se nadigravaju i najmanje što Atalanta može da uradi na ovom duelu je da postigne makar jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom G1+, a sve to uz kvotu 1.61 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.