Tip dana košarka: Barselona – Monako: Kneževi u strašnoj formi, Barsa bi da zacementira drugo mesto!

Barselona će u okviru 27. kola Evrolige na domaćem terenu dočekati ekipu Monaka. Tim iz Kneževine je u seriji od 5 uzastopnih trijumfa u elitnom takmičenju, dok će Barsa trijumfom imati priliku da se učvrsti na drugoj poziciji. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Barselona: Samo jedan poraz na domaćem terenu ove sezone!

Poslednja utakmica koju je Barsa odigrala bila je ona u finalu kupa Kralja u kom su poraženi od najvećeg i najmržeg rivala – Reala. Barselona će sanjati Fakunda Kampaca, sve što može jeste da se pokloni mađioničaru, za kog nije imala lijek. Los Blankosi su plesali kako je on dirigovao, igrali su kako je on želio. A katalonski klub se povijao i primao udarce.
Izbacivao je iz takta igrače Barselone, a te noći im se u košmarima nije javljao samo Argentinac, nego i Vensan Poarje i Geršon Jabusele. Pa, i balkanski duo Mario Hezonja i Džanan Musa. Nadovezali su se na Tango Argentino omalenog plejmejkera i Gabrijela Deka, koji je ubacio 13 poena. Svi su bili dvocifreni.
Vensan Poarje je prikucao Barselonu, bez promašaja je bio za dva – 7/7. Zbirno 17 poena i osam skokova. Džanan Musa i Geršon Jabusele po 15 poena, a Mario Hezonja 12. Udruženim snagama prelomili su utakmicu, a šlag na torti bila je trojka Fakunda Kampaca na 19 sekundi prije kraja nakon koje je odzvanjalo: MVP, MVP, MVP! Kao i: Viva Madrid.
Džabari Parker je postigao poslednji koš na meču i tako pretekao argentinskog organizatora igre. Došao je do učinka od 19 poena. Pratio ga je Tomaš Satoranski sa 15 i Jan Veseli sa 14. Ostatak tima nije bio tako produktivan.
Rečenicom “Dan koji cijela Španija slavi”, najavila je ugledna Marka povratak Rikija Rubija u Barselonu koja je istog dana i ozvaničila saradnju sa iskusnim plejmejkerom i jednom od najvećih talenata španske košarke u 21. vijeku.
Uspijeli su Katalonci u minut do 12, prije poslednjeg roka da registruju Rubija za Evroligu, uz veliki znak pitanja oko toga da li će se nastup u elitnom takmičenji i generalno u dresu Barselone dogoditi.
Naime, klub je potpisao sa Špancem ugovor do kraja sezone budući da se igrač trenutno nalazi u završnoj fazi oporavka od problema sa mentalnim zdravljem. To dalje implicira da će Rubio trenirati sa Barselonom, a da od uspiješnosti i njegovog konačnog oporavka zavisi da li će igrati i koliko će se dugo zadržati u klubu za koji je u ranoj fazi karijere nastupao od 2009. do 2011. godine.
Dakle, Rubio se ugovorom nije obavezao niti dao bilo kakvu potvrdu da će nužno ponovo odigrati zvaničnu utakmicu. Ali sama registracija za najbolje takmičenje koje evropska košarka može da ponudi ipak je pozitivan znak u prilog tome da ćemo majstora koji je tokom NBA karijere nasupa za Minesotu, Jutu, Finiks i Klivlend.
Kada je riječ o Evroligi, Barselona je trenutno na drugom mjestu upravo iza Reala, sa 18 pobjeda i 8 poraza. U nizu su od 3 uzastopna trijumfa, a poslednjih protivnik kog su savladali bila je Alba.

Monako: Druga najbolja gostujuća ekipa!

Monako je potpuno zasluženo dobio meč protiv Virtusa u poslednjem kolu Evrolige prije tačko tri nedelje, pošto je vodio gotovo sve vrijeme utakmice. Tek u poslednjoj četvrtini Italijani su uspijeli da se vrate, čak i da povedu malom razlikom (76:74), najviše zahvaljujući raspoloženom Šengeliji.
Međutim, imao je Monako više raspoloženih igrača u tom meču, a prednjačio je tandem Džordan Lojd, koji je ubacio 24 i Majk Džejms, koji je postigao 21 poen. U dramatičnoj završnici meča nisu gosti biježali od odgovornosti, više igrača je išlo na liniju penala, čak je većina promašila po jedno bacanje, ali je zakazao šut Lundbergu i Monako je odnio veoma važnu pobjedu iz Bolonje.
Tim Saše Obradovića skinuo je Virtus sa trećeg mjesta tabele i vodiće se žestoka borba za poziciju broj tri do kraja.
Iznenađenjima u košarkaškom Kupu Francuske nije bilo kraja ove sezone. Tim Saše Obradovića nije uspio da dođe do trofeja pošto je Pariz u polufinalu eliminisao Monako (98:93).
Kako je Asvel kao najuspiješniji klub takmičenja sa 11 trofeja ispao još u četvtfinalu od Burža, očekivalo se da ekipa Saše Obradovića bez većih problema odbrani trofej Kupa. Međutim, tim iz francuske prestonice šokirao je trećeplasirani tim Evrolige, nanio mu prvi poraz u međusobnim okršajima.
Monako je u toku većeg dijela meča imao prednost, sredinom druge dionice ona je iznosila i maksimalnih ‘plus 12’, ali je zahvaljujući čvrstoj defanzivi Pariz u prvoj polovini četvrtog kvartala napravio seriju 10:0 i prelomio meč u svoju korist. U poraženom timu istakao se Majk Džejms sa 18 poena, ali drugi najbolji strelac u istoriji Evrolige (uskoro gotovo izvjesno prvi) nije bio zadovoljan svojom partijom.
Najkasnije sledeće nedelje Majk Džejms će, kako stvari stoje, postati novi rekorder Evrolige po ukupnom broju postignutih poena. Asu Monaka nedostaje 29 poena da prestigne legendarnog Vasilisa Spanulisa na prvom mjestu viječne liste: Amerikanac je do sada ubacio 4.427 poena, dok je Grk postigao 4.455. Ove sezone Džejms je vodeći igrač Evrolige sa prosiječno ubačenih 19,4 poena i šutem od 50 odsto za dva i 42,3 odsto za tri poena.
Monako je na poslednjih 5 mečeva upisao svih 5 trijumfa u Evroligi i po tom parametru su ekipa koja sa najboljom formom otišla na tronedeljnu pauzu.

Naš prijedlog:

Barselona kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu iznosi 1.55 u PrimoBet kladionici. Pobjeda gostiju plaća se kvotom 2.45 u istoj kladionici.

Obje ekipe posjeduju ogroman kvalitet i sigurno je da ćemo gledati jedan veoma zanimljiv i neizvjestan meč. To nam zasigurno garantuje i veliki broj poena, pa vam prema tome predlažemo igru UP+ (granica 162.5) po kvoti 1.90 u PrimoBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će domaća ekipa postići više od 82 poena, te vam uz to predlažemo igru D+ (granica 82.5) po kvoti 1.85. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 2&UP+ po kvoti 5.05 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.